Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
У секоја држава вирусот поинаку се однесува. Не е исто Америка и Македонија. Има милион фактори што играат улога како вирусот се шири. И сега фаучи што зборел за УСА сигурно не важи и за нас.

Ова тврдење е спротивно на сите природни закони. Сите бактерии и вируси исто се однесуваат, според исти правила, исти проблеми предизвикуваат.
Тоа што ти така си мислиш и така тврдиш, само го покажува твојот капацитет.

И каква врска има науката со фаучи? Он ни развива вакцини ни лекови колку што знам. Него е рандом лик попут вело маркоски и караџоски. Кои реално не знаат шо зборат исто така.

Нееее беееее, Фаучи немал врска со науката :pos: . Добро, ај кажи ти којима врска со науката, што и кога истражувал и што заклучил.
Марковски се што кажа така си беше. Истото го потврди и Пановски.

Штитат, ама можно е.... епа исто ми се фаќа и вака. Имунитетот ме штити, ама можно е да фатам.

Види Фучи можно е и индиректно да допринесол за оваа пандемија, но тоа не ја прави Короната непостоечка и бенигна.

Баш напротив опасна е, мислам не ти треба Фучи, сам гледаш, па и во крајна линија овде зборуваме на темава од март 2020.

Опасна по живот е за 0.5% (и помалку) од населението. Опасни се многу дргги работи, па никому ништо. Работата е што прави системот врска тоа, како се справува, како одговорните реагираат, врз основа на што носат мерки, кои се последиците од тие мерки или едноставно си го злоупотребува во своја полза.
Си напишал во претходниот пост, срцеви заболување биле пост ковид.
Пред 2019 (нели уште на почеток 2019 имало корона) срцевите заболување ретки да не беа и причините ги немаше. Лесно е на Бетмен се да му натопориш, ама не функционира така.

Bafra, site vakcinirani se brainwashed.
Еве уште еден заразен со наметнување мислења и заклучоци.
Нит сум напишал такво нешто, нит сум помислил. Туку ликови кои тврдат и се повикуваат на наука, а ние другите од дудинка (иако не сум споделил таков линк) барам да ми објаснат и докажат.
Еве другар ти Ронче целофанче, никако не може да прифати дека лик како Фаучи повеќе од 30 г е алфа и омега во науката.

Теории на заговор за тебе се. Носиш погрешни заклучоци, затоа што те мрзи да читаш и споредиш повеќе информации од разни извори.

deka smart contracts vo blockchain se samo alatka za roboti da ne pokorat lol?
Роботи да не покореле, тоа сфати од напишаното :pos:. Лесен живот имаш братче, свака ти част, дури и ти завидувам.

Носиш погрешни заклучоци, затоа што те мрзи да читаш и споредиш повеќе информации од разни извори.

Роботи да не покореле, тоа сфати од напишаното :pos:. Лесен живот имаш братче, свака ти част, дури и ти завидувам.

Ostaj jas kako sum go sfatil. Jas imam kucano smart contract. Problemot e tvoeto filtriranje na informacii i nivno procesiranje vo polza na tvoeto rastrojstvo.

Eden od znacite e: Hostility or suspiciousness, extreme reaction to criticism. Pak ke povtoram, ne se seguvam. Sam izbroj vo kolku teorii na zagovor veruvas. Sam izvrsi istrazuvanje. Mislam deka ima i online brzi testovi za mozni znaci na rana sizofrenija.

Ова тврдење е спротивно на сите природни закони. Сите бактерии и вируси исто се однесуваат, според исти правила, исти проблеми предизвикуваат.
Тоа што ти така си мислиш и така тврдиш, само го покажува твојот капацитет.

Нееее беееее, Фаучи немал врска со науката :pos: . Добро, ај кажи ти којима врска со науката, што и кога истражувал и што заклучил.
Марковски се што кажа така си беше. Истото го потврди и Пановски.

Штитат, ама можно е.... епа исто ми се фаќа и вака. Имунитетот ме штити, ама можно е да фатам.

Опасна по живот е за 0.5% (и помалку) од населението. Опасни се многу дргги работи, па никому ништо. Работата е што прави системот врска тоа, како се справува, како одговорните реагираат, врз основа на што носат мерки, кои се последиците од тие мерки или едноставно си го злоупотребува во своја полза.
Пред 2019 (нели уште на почеток 2019 имало корона) срцевите заболување ретки да не беа и причините ги немаше. Лесно е на Бетмен се да му натопориш, ама не функционира така.

Еве уште еден заразен со наметнување мислења и заклучоци.
Нит сум напишал такво нешто, нит сум помислил. Туку ликови кои тврдат и се повикуваат на наука, а ние другите од дудинка (иако не сум споделил таков линк) барам да ми објаснат и докажат.
Еве другар ти Ронче целофанче, никако не може да прифати дека лик како Фаучи повеќе од 30 г е алфа и омега во науката.

Теории на заговор за тебе се. Носиш погрешни заклучоци, затоа што те мрзи да читаш и споредиш повеќе информации од разни извори.

ти бафра, фаучи прв пат го откри на тие конспиративните сајтови. Споделуваш цело време научни лица, кои малце се леви у главата и веруваат у истите глупости како ти. Луѓе желни за внимание како бијонс тука. Што имаат некаква титула па измислуваат нон стоп топла вода.

Истите тие ликови викаа маските не штителе, а две чисти треба да имаш за да процениш дали маска штити или не. Тие ни тоа го немаат. Па имаме случаи како ти кои слепо им веруваат и ги шират нивните дезинформации по форуми.

Ако е нешто опасно тогаш се воведуваат мерки. Така функционира општеството.

Во врска со пост ковид, тоа се случува околу нас, на луѓе што ги познавам. Не е само срцето, туку и мозочна маса се губи. Вирусот си прави штета.

Ostaj jas kako sum go sfatil. Jas imam kucano smart contract. Problemot e tvoeto filtriranje na informacii i nivno procesiranje vo polza na tvoeto rastrojstvo.

Eden od znacite e: Hostility or suspiciousness, extreme reaction to criticism. Pak ke povtoram, ne se seguvam. Sam izbroj vo kolku teorii na zagovor veruvas. Sam izvrsi istrazuvanje. Mislam deka ima i online brzi testovi za mozni znaci na rana sizofrenija.

Фала брату. Истото пренеси им на бар 50% од медицинариве. На запад ги условуваат или вакцини или отказ. Кога толкав број медицинари во нешто се сомневаат, не ми е проблем да ми лепиш етикети.

ти бафра, фаучи прв пат го откри на тие конспиративните сајтови. Споделуваш цело време научни лица, кои малце се леви у главата и веруваат у истите глупости како ти. Луѓе желни за внимание како бијонс тука. Што имаат некаква титула па измислуваат нон стоп топла вода.

Ти целофанче од кого споделуваш информации... чии истражувања, резултати ги имаш споделено...

Во врска со пост ковид, тоа се случува околу нас, на луѓе што ги познавам. Не е само срцето, туку и мозочна маса се губи. Вирусот си прави штета.

Не го негирам тоа, туку истото тоа што го тврдиш и претходно се случувало. Ништо ново. Ама еден вирус да предизвикува милион проблеми, на сите човечки органи, не е возможно.

ПРЕмал број, би требало да е колку што е можно поголем на толкава вакцинирана популација.
... тоа е све што можев да најдам со повеќе волонтерки, најдов една клничка студија со 23 (12 вакцинирани и 11 плацебо), што претежно се репер за сите до сега со бројност до 20, 30 волонтерки каде се следи дали има или нема несакано дејство mRNK вакцините антиковид околу стерилитетот,
Тогаш ќе признајш дека нема стерилитет од вакцинава?
...ако нешто учиш за правник поарно откажи се на време, вакво однесување на ,,признај,, за нешто што јас не го спроведувам е малку смешно, нит сум предложила вакви клинички студии за можна Фајзерова вакцина да дава стерилитет кај човекот (важи и за мажи и жени подеднакво), нит пак сум вклучена во таква студија ,,за да признала,, или не,

...штом се водат такви клинички студии, не за лепе очи, сигурно има сомневање, дали ќе биде потврдено или не, кога ќе завршат клиничките студии кои се во тек тогаш можеби ќе имаме некое сознание, односно самата до сега вакцинирана со mRNK вакцина фертилна женска популација во идните години сама ќе потврди или не, дали ќе имаат или немаат проблеми со зачнување и породување, останува да видиме!

Не го негирам тоа, туку истото тоа што го тврдиш и претходно се случувало. Ништо ново. Ама еден вирус да предизвикува милион проблеми, на сите човечки органи, не е возможно.

Од каде го заклучи ова? Баш напротив потешко е наброиш вируси кои не предизвикуваат милион проблеми на сите човечки органи.

, кои малце се леви у главата и веруваат у истите глупости како ти. Луѓе желни за внимание како бијонс тука. Што имаат некаква титула па измислуваат нон стоп топла вода.
...:neetaka:, нели рековме да не ме спомнуваш и да се држиш за темата?

Еден обичен херпес, Epsten-Barr, Cytomegalovirus, Toxoplasmosis или хпв што од 10 луѓе 8 ги имаат сите 5 а не се свесни прават долгорочни проблеми на сите органи и предизвикуваат понатаму во животот канцери и тешко заболувања а не па ковид.
Ајде вие што се плашите од долгорочни ефекти на вакцините кажете ми од каде не сте сигурни за долгорочните ефекти од ковидот? Дека понатаму нема да предизвика тешки заболувања, канцери, дијабетеси и така натаму?
Еве пишете на гугл herpes virus и прочитајте на википедија дека ако го имате ќе бидете склони на алцхајмер и слично. Да не зборам за другиве вируси што ги набројав а сите ги сметаат како нормална појава.

Screen Shot 2021-06-22 at 11.46.54.png

Последно уредено:
...:neetaka:, нели рековме да не ме спомнуваш и да се држиш за темата?

Ти си му поинтересна за држење, него ли темата. Вакциниран си е тој, нема гајле.

Што друго може да напише... си видела некогаш да сподели некој извор на информации, освен да набедува други за нешто што не го кажале, да вреѓа и да лаже...

Можеби треба да идеме во нивните теми за програмирања, да тресиме зелени со информациите со кои располагаме (скоро 0 :D ), па може ќе увиди колку се тие смешни на теми каде ништо не прочитале, а сметаат дека многу знаат.

Ти си му поинтересна за држење, него ли темата. Вакциниран си е тој, нема гајле.

Што друго може да напише... си видела некогаш да сподели некој извор на информации, освен да набедува други за нешто што не го кажале, да вреѓа и да лаже...

Можеби треба да идеме во нивните теми за програмирања, да тресиме зелени со информациите со кои располагаме (скоро 0 :D ), па може ќе увиди колку се тие смешни на теми каде ништо не прочитале, а сметаат дека многу знаат.

ти бафра, заедно со дамбс, бијонс и други тука сте жртви на дезинформации. Вие мислите дека ние сме испрани у умот и веруваме у вакцини, а вие сте тие што уствари се заебани.

ти бафра, заедно со дамбс, бијонс и други тука сте жртви на дезинформации. Вие мислите дека ние сме испрани у умот и веруваме у вакцини, а вие сте тие што уствари се заебани.

Ијааа, дури знаеш и што мислам. Браво бе Ронче целофанче.
Во науката нема простор за верувања.

Еве ние сме жртви, ти зашто не бидеш фер и споделиш информации, па да ни помогнеш. Тогаш ја нема да шетам без маска и да ширам корона на раскрсница ....

Ијааа, дури знаеш и што мислам. Браво бе Ронче целофанче.
Во науката нема простор за верувања.

Еве ние сме жртви, ти зашто не бидеш фер и споделиш информации, па да ни помогнеш. Тогаш ја нема да шетам без маска и да ширам корона на раскрсница ....

убаво ти кажа вот. Треба стручна помош да се побара за тебе, ти си влезен у лавиринтот на теориите на заговори и у све гледаш заговори дури и кај ги нема. Ја и он сакаме да ти помогнеме да се средиш. Се сеќавам на времето кога ме убедуваше дека Кенеди го има упукано телохранителот. Еве години пројдоа ти само подлабоко гризаш место да искочиш на прав пат.

Иначе тебе ти е проблемот филтрирањето на информациите. Ти се фаќаш за тие информации што ти го возбудуваат мозочето и делуваат вау. И си мислиш дека ако истражуваш околу тоа дека си на работ на некое откритие за кое јудеомасоните не сакаат да знаеме. Тука ја правиш грешката. Треба тоа да го тргнеш на страна и да прибираш информации кои се логички и имаат смисла. Треба да расчистиш со работи што не држат вода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom