Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Од листов заклучив една работа!
1.Или "заборавиле" да го пишат греачот!?
2.Или стварно дава 2.7кв ама со КОП 1,5 и дваесет минути дефрост на -7!
Трето нема!
Hahahaha, pusti zelbi....
Pozdrav od GREE No.1

Дајте совет како да го решам капењето на климата, цревото е ставено ама сепак капе на ладење, дали е нормално и како да го решам да не ми се качува комшиката да ме замара?
Иначе не е пристапна многу климата :)

Дајте совет како да го решам капењето на климата, цревото е ставено ама сепак капе на ладење, дали е нормално и како да го решам да не ми се качува комшиката да ме замара?
Кога е на ладење, капе конденз од внатрешната единица. Значи не е толку битно дали надворешната ти е пристапна, туку побитно е како е спроведено цревото за конденз. Многу често тие цревца се крута пластика и пукаат од сонце и тек на време.
Е сега кога би објаснил од кај капе...?

Po defolt monterot crevceto od kondenzot što se dobiva pri ladenje vo snop so site cevki i el.kabli go nosat do nadvorešnata edinica i tamu go sproveduvaat vo kadičkata od nadv. edinica. Normalno e da kape, ako nekomu mu smeta treba crevceto da go usmeriš prigodno vo nekoj sad ili vo pravec kade nema da pravi problem.

Само мачиња корејски иам заследено и тие од време на време знаат да ме потсетат што значи нежност и топлина, за разлика од шумите, кртовите, ракуните и ѓубрето у вода на Ди Каприо. :kafence: .. ама затоа ова болдираново ми го нуди девојка му, Камила. :love:
А, Ања Тејлор Џој ти нуди добри партии шах, така? :D

Јас пријателе не би го решил овој проблем цело лето.

deadline-contenders-new-york-thumbnails-parasite.jpg

Мачињата на Џонтра. Нежност и топлина.

Ja pocnavte li sezonata na ladenje gi sefrosavte li na Lasenje klimive godinava ?

Jas denes ja pustiv toplo e ne se trpi zeskovo

Pa zavisi sto komshika imas… dali da go resavas problemot ili da prodolzi da se kacuva :)

Класичен спин.

Сеа ќе ви ги покаже корејските мачиња Џонтра.

Ja pocnavte li sezonata na ladenje gi sefrosavte li na Lasenje klimive godinava ?

Jas denes ja pustiv toplo e ne se trpi zeskovo
Да, и увидов дека Tosot Muse ECO има низок трошок на ладење ( спушти до 130w ) за разлика од Gree Fairy 3.5kw за која не бев сигурен дали лади или грее во однос на трошок :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom