Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Абе батка... свесни се тие многу убаво што продаваат...
А што да прават, да пишат минимим 600w? Кој ќе им купи?

Башка тоа ваквата роба е одлична за балканов затоа и само тука се продаваат овие модели...
Знаете... кај нас ако се заебе еден човек пак ќе ја скапи фалење за и комшиите да купат иста и да се заебат.

Ама тоа е тоа, и лошата роба е за продавање...
Плус гарант добар е процентот при такви набавни цени... па нормално ќе лажат ќе матат ќе тролаат ќе вреѓаат... ако треба шо треба....
Vazi i obratnoto so Energetskite klasi sto e se pocesta pojava, smalis Pdesignh od 3kw na 2,5 i dobivas ista klasa, a lugeto gledaat samo kolku +++ ima. Toa sto nema da bide 3,5ka i nema da gi stopli neznaat da go procitaat. Koga ke vidis site lazat
Ostaj ti sto imas Premium model od skoro 1500eu, zboram za poniskite klasi

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
19 март 2021
Мислења
222
Поени од реакции
545
Oh vidi vidi ,sad si psiholog , psiholog troler..Hajd kad se već baviš s psihologijom šta struka kaze za one koji kad im nestane argumenata počnu da vrijedjaju.. Koji je to tek problem u mozgu , htio bi nešto ali ne ide... Mozda da se malo edukuješ..
Samo polako i bez kompleksa niže vrijednosti koje vode u agresivno verbalno ponašanje..
PS..Klima ti radi kao on/off
Ne znam sta da napisem :)
Koji nedostatak argumenta ? :)

Ajde ipak da probam, znaci ova klima slusa sta joj se kaze. Mozes od 23 da povecas na 26 sobnu, a da je spoljna 21. Bez problema ona slusa u +- pola stepena to. Ne pregreva, ne podgreva. Kako se priblizava zadatoj, tako smanjuje potrosnju, sve do 0,3 C preko zadate i potrosnje od 260w. Pali se na 0,4C smanjenoj sobnoj.
To nije slucaj kod Vlatka.

Kapis ?

Ne znam sta je gore, da kapis ovo a pravis se lud, ili da ne kapis nista.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.229
Vazi i obratnoto so Energetskite klasi sto e se pocesta pojava, smalis Pdesignh od 3kw na 2,5 i dobivas ista klasa, a lugeto gledaat samo kolku +++ ima. Toa sto nema da bide 3,5ka i nema da gi stopli neznaat da go procitaat. Koga ke vidis site lazat
Во сите сервисни за Тундрите пишува дека имаат минимум 400W. Дури и 3.5 моделите.

Зошто тие не манипулираат и не си пишуваат 130W?

Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Ne znam sta da napisem :)
Koji nedostatak argumenta ? :)

Ajde ipak da probam, znaci ova klima slusa sta joj se kaze. Mozes od 23 da povecas na 26 sobnu, a da je spoljna 21. Bez problema ona slusa u +- pola stepena to. Ne pregreva, ne podgreva. To nije slucaj kod Vlatka.

Kapis ?

Ne znam sta je gore, da kapis ovo a pravis se lud, ili da ne kapis nista.
Ta klima mnogo bolje sluša nego tvoja , ne prebacuje i ne podbacuje , odrzava stabilno u 0.2°..
Nema vlatko jedini Gtech klimu da gradiš slučaj na njegovoj frustraciji ili čemu već..

I da , jesi skontao da ti klima radi on/off , kao i Vlatkova ? Još nisi !?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Како бе вака, во кој универзум не е потребно греење на +15 степени ? Демек надворешна температура 15 степени, тебе дома ти е супер жешко бања и се шеташ по куси ракави ? o_Oo_O
Ti koga birase klima energetska klasa gledase ili negledase? A taa energetska klasa na greenje vidis e spored klimatski zoni i za Umerena vazi od +15 do -10. Dali ti sakas da se grees i na +23 ili mizebi i na -15 i kolku togas ke trosi ke ja smali energetskata klasa i ne se zemeni vo predvid tie temp.
Автоматски споено мислење:

Во сите сервисни за Тундрите пишува дека имаат минимум 400W. Дури и 3.5 моделите.

Зошто тие не манипулираат и не си пишуваат 130W?
Na Capilary se normalno da pisi 400w nemaat EEV, i na ladenje ke se tolku :)
Tundrata konkretno diga do 2,8kw na -7 ama na -10 nemoze da izvadi 3,2....2,6kw e na -10

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.229
Ti koga birase klima energetska klasa gledase ili negledase? A taa energetska klasa na greenje vidis e spored klimatski zoni i za Umerena vazi od +15 do -10. Dali ti sakas da se grees i na +23 ili mizebi i na -15 i kolku togas ke trosi ke ja smali energetskata klasa i ne se zemeni vo predvid tie temp.

Tundrata konkretno diga do 2,8kw na -7 ama na -10 nemoze da izvadi 3,2....2,6kw e na -10
Џам свиткаа вашите дека со ЕЕВ, он офф клими со ЦОП 2.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Е за тоа ве бркаат по форумов и глава не може да дигнете! Додека 30 страни со 5 активни бота неможете да закопате една лажна спецификација... Ти се местиш на пенал и продолжуваш да лажеш за друго, иако меѓу редови!!!!
Ти бре нормален ли си што значат 3.2kw на -10 за една трииполка?!! Па тоа јапанац од 1000€ не го може!!!
А ти као еве тундрата врска нема ама "нашава" ги вади!!!
На куково лето!!!! Е затоа не ве жалам кога вака во клинч ќе ве стават, оти лажете без усул!

Член од
19 март 2021
Мислења
222
Поени од реакции
545
Ta klima mnogo bolje sluša nego tvoja , ne prebacuje i ne podbacuje , odrzava stabilno u 0.2°..
Nema vlatko jedini Gtech klimu da gradiš slučaj na njegovoj frustraciji ili čemu već..

I da , jesi skontao da ti klima radi on/off , kao i Vlatkova ? Još nisi !?
:)
Znas kako, leto je. Normalno da ce da se ugasi, jer toplotni gubici nisu veliki. Kako pada spoljna oni ce da se povecavaju, Klima ce od jeseni da radi sve duze i duze. Kada se toplotni gubici izjednace sa 260w x COP, ona nece da se gasi. Tj vrlo retko. Kada toplotni gubici budu veci, ona ce normalno da poveca i potrosnju, ali ce opet da se gasi ako treba, tek kad prebaci za 0,3C ali na 260w. A 260w nije jednako sa 600w. Skoro 3x je duze vreme rada do gasenja.
Nisam nikakav strucnjak za klime, ali mi je bilo dovoljno nekoliko meseci da bar te osnove pohvatam.

Hvala tebi i jos nekolicini, sto ste mi svojim cudnim komentarima dali osnov da malo prikocim sa nabavkom, hvala bratu koji ima taj gtech, hvala i drugaru koji radi u Gree sto mi ih je montirao i otvorio oci. :)

Член од
20 февруари 2021
Мислења
98
Поени од реакции
272
Lelee , golemi maki jos uvek. :)
Da se resi problem i napise u taa specifikacija, da Gree nije za banjanje bebinja jer i preko leto treba dva stepena vise ali tacno da odrzava dok prodje banjanje, i da nije za nas stari i zimogrozljivi svaleri koji smo isti kao bebinja sa trajanje na akcija. I toj go resi problemot.

DEVIN

Beautiful Womans in your city for night
Член од
30 јуни 2015
Мислења
178
Поени од реакции
51
Тундрата испадна дека грее до - 15, а не до - 25 како што пишува на многу места...

Што мислите за овие три, во споредба со Haier Tundra Green?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.229
Тундрата испадна дека грее до - 15, а не до - 25 како што пишува на многу места...

Што мислите за овие три, во споредба со Haier Tundra Green?

Затоа постојат корисничките искуства кои се поверодостојни од глупостите изнапишани на клими мк.
Освен кога “корисничкото искуство“ не е маркетинг таргетирано, ама тоа треба сами да го препознаеме.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Погрешен Златко сум означил, фала ти Злате.

@tzlatko
Имаш ли некоја информација за компресорот од Хаиер Тундра ?
Ne i ne me interesira da baram, raboti tivko i efikasno, prede li prede.
Na Capilary se normalno da pisi 400w nemaat EEV, i na ladenje ke se tolku
Ne e točno na ladenje spušta do 300W taman kolku što e deklarirana. Praktično celo leto ne isklučuva vo prostorijata koja jas ja ladam.
Na greenje koga e nad 15 C počnuva da raboti pali gasi, no jas sum go rešil toa na način so koj T vo prostorijata e zabetonirana na zadadenata T, taka da ne ni znaeš deka raboti so pali gasi.....

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
С грее ме ги стоплел :kuracc: :kuracc::pos:

Незнам што се замарате со Ботовите од грее, мизерија од луге кои и покрај официјален документ и пази од Грее сервис, за модулација на климата кај G-tech оти ја нема,тие сепак се дрски и безобразни, па уште и си го трошите времето и енергијата со вакви луѓе за нив е само оваа:
:kuracc::kuracc::kuracc:

Последно уредено:
Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
Доста тресеш глупости од 3 смалено на 2.5kw веќе не ти поминува ни кај мали деца
:kuracc: :kuracc::kuracc:

Nema nikoj nikogas da dojde, zatoa sto monterite ne se luge da se zaebavas so niv kako tebe ke ti prdne.
Stavi ja klimata tuka, posto si umen, a posle site ti se vinovni.
Od takvi pacienti preku takvo.

Treba da ja zdrvat montazata 250 evra, pa da vidis.
:kuracc::kuracc::kuracc:

Kajgana Shop

На врв Bottom