Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Не само Елмас, и Столе Димитриевски треба да си бара нов клуб. Да браниш во втора шпанска лига и да си резерва е глупост. Подобро нека бега во Унгарија, па еве и Холандија нека биде, каде што ќе брани и ќе биде прв голман.
abe vtora spanska liga e visok level, taja liga vo prosek e daleku pokvalitetna od na primer ungarskata ili hrvatskata, a rayo se bori za vlez vo primera (se uste se vo igra preku play off). stole za rayo da brani standardno pa duri i da e vo segunda toa e super za nego bidejki kapacitet za mnogu povise i nema.

negov problem e bas sto se nadeva na pogolem klub i povise pari i zaradi toa vo nekolku navrati go izgubi mestoto (i do sega sekogas i si go vrati). on na primer poslednite godini sekoe leto forsirase transfer, se nudese preku menageri na razni klubovi, pa rayo go sednuvase na klupa neznaejki dali ke ostane. bidejki ne se ostvari transfer (nemase klub koj sakase da plati dovolno otsteta, realno i retko koj plaka milioni za golman ako ne si golmanciste, a stole ne e) on morase da ostane kaj rayo i vo nekolku navrati so nedeli se borese da si go vrati startnoto mesto.

cisto sportski gledano za nego najpametno bi bilo da se zadovoli so toa deka e golman za takov klub i da si igra standardno so godini mesto da sonuva za povise, taka najdobro bi ja drzel formata na soliden level. no razbirlivo e deka se nadeva na povise, taka funkcioniraat site fudbaleri, retko koj objektivno ke oceni koj mu e kvalitetot i ke se zadovoli so toa (toa voobicno go imas samo kaj igraci nad 30 godini).
Автоматски споено мислење:

Мислам дека Столе е прв голман.
bese prv golman, ama bidejki zaradi EP ne moze da igra vo play offot za vlez vo primera oni pred nekoja nedela go prefrlija na klupa za zidane da bilda forma pred bitnite natprevari.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Беше прв голман Столе, бранеше и во купот против Барселона во февруари. Воопшто не е лоша опција шпанската втора лига за неговите квалитети, секако ако остане прва опција.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.100
Поени од реакции
10.138
Стварно бе матер му ебем да нема никакви мерки, секој слепец да доаѓа во хотел и да се слика со репрезентативциве е катастрофа. И после не дај боже ќе се чудиме кога ќе видиме позитивен тест кај дел од репрезентативциве и може да се сликаме. Ама кој е на чело на федерација и какви слепци се одговорни за протоколи и заштитни мерки ( не само во федерација туку у генерално во МК) воопшто не ме чуди. Бар фудбалериве индивидуално можеа да бидат поодговорни кога се во прашање вакви сликања со падобранци,пошо ова е алармантна ситуација и сликачиве тоа треба да го сфатат. После секој ќе ја префрла топката на друг ама ќе биде касно.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
се надевам дека панчо е исто заразен како и неговата музика.
он е најголем грев, attention whore по дефиниција ... пробува преку "поддршка" на репрезентацијава да се шлепа и да си ја спаси блескавата кариерата, одеднаш сите репрезентативци му се другари од пелени.. прво ги истетовира имињата од репрезентативциве, па навивачка "песна" направи, па сеа челинџ има со два потпишани дресови од сите репрезентативци...

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Стварно бе матер му ебем да нема никакви мерки, секој слепец да доаѓа во хотел и да се слика со репрезентативциве е катастрофа. И после не дај боже ќе се чудиме кога ќе видиме позитивен тест кај дел од репрезентативциве и може да се сликаме. Ама кој е на чело на федерација и какви слепци се одговорни за протоколи и заштитни мерки ( не само во федерација туку у генерално во МК) воопшто не ме чуди. Бар фудбалериве индивидуално можеа да бидат поодговорни кога се во прашање вакви сликања со падобранци,пошо ова е алармантна ситуација и сликачиве тоа треба да го сфатат. После секој ќе ја префрла топката на друг ама ќе биде касно.
Доколку играчите "бегаат" од сликање ќе искочат они "лоши", "Диви", "умислени ѕвезди" итн.

Тука за крив е тој што ги правел протоколите и претпоставувам самото ФФМ.

6 месеци Еуфорија не држи, па срамота е на недела-две пред првата утакмица на нашето ПРВО Европско Првенство да има вакви пропусти.
Автоматски споено мислење:

он е најголем грев, attention whore по дефиниција ... пробува преку "поддршка" на репрезентацијава да се шлепа и да си ја спаси блескавата кариерата, одеднаш сите репрезентативци му се другари од пелени.. прво ги истетовира имињата од репрезентативциве, па навивачка "песна" направи, па сеа челинџ има со два потпишани дресови од сите репрезентативци...
Од човек што си го истетовира НЕСТОРОВСКИ на нога што да очекуваш? :D

Јас само не знам дали ќе го корегира составот и ќе ги напраи "трансферите" :D

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.013
Толку ли бе нема дрес никаде низ трговските центри во Скопје? Нека стават по некој штанд низ градот (па и низ цела Македонија) и нека продаваат дресови, маме им ебем.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Толку ли бе нема дрес никаде низ трговските центри во Скопје? Нека стават по некој штанд низ градот (па и низ цела Македонија) и нека продаваат дресови, маме им ебем.
Нема оргинал дресови на залиха, не нарачале пошто планирале со новиот дрес да играат,ако нарачале од старите дресови немало да стигнат до Европско.

Член од
6 април 2018
Мислења
113
Поени од реакции
97

Целата процедура на нарачка, производство, набавка, достава на дресови од производител знае да потрае прилично долго, некогаш и по пар месеци. Секој обид да се набави залиха од старите дресови би го надминал стартот на Европско првенство

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Пред една недела дресови видов во ГТЦ спроти Веро мислам беше продавничето.

Не знам дали сега уште имаат и која цена се, ако иде некок натека да купува нека каже пошто и јас сум во план да зеам еден.

Kajgana Shop

На врв Bottom