НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.425
Поени од реакции
35.105
Не ме интересира, за сите е исто како што беше лани баблот за сите ист. Лош менаџмент/ротација на Лејкерс уз доза на несреќа ради повреди и исходот е тој, испаѓање у прва рунда. Не ми е јасно зошто Шрудер не игра во вториот јунит, т.е. јасно ми е пошо нема Лејкерс плеј, ама може и Леброн да ја врши таа работа пошо секако ја дрка топката по 20 секунди. Вака Шрудер е неупотреблив, у одбрана е дно, а Лејкерс немаат ефективен играч од клупа.

Така е, премногу егоа се чешлаа. Драмонд премногу играше (примети некој дека вечерва беше missing in action?), Шродер не требаше да игра заедно со Леброн, итн...
Но Лејкерс знаеа какво нежно здравје има АД. Едноставно со него мора подобар лоад менаџмент, ете за Кавај функционира, барем во плејоф да биде здрав.
Автоматски споено мислење:

1622792278211.png

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Aj sega prekinete, go zborite ili zborime za najdobar igrac vo liga, ispaga od tim sto osven chris paul( 9ppg i igrase limitiran so edno ramo cela serija)i jae crowder(role igrac) site igraat prvpat playoff serija. Ova e serenje u gakji maksimalno i nema nikakvo opravduvanje, ne zgusnati rasporedi, ne povredi, ne cuda. Koga akashe tekili 10 dena pred playoff i se snimase na storinja i kalkulirase da dojdat na suns zosto Bridges i Johnson se deca sto ne mozat da go cuvaat, se bese ok i site bea u fazon ide lagano uste edno finale. Ajde metla i posreken ne mozam da bidam. Ajde i gomnata Clippers da ispadnat vecer i da gleame basket so ekipi sto ginat na teren a ne pedercinja sto zimaat 40 milioni plata i poveke praat load menagment otkolku sto davaat za timot. I pratete si go Davis na twitch ako ste golemi fanovi, ke puca GTA vecer, ti ebam beta karakterot.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.425
Поени од реакции
35.105
Не да го бранам, ама што може еден човек (и тоа 37 годишен) да направи кога 3-ца стартери имаат шут 1 од 9000 а него го удвојуваат/утројуваат цело време а под кош цело време има 5 играчи на Феникс?

Тимот како целина потфрли, ама пред се повредите си го направија своето... И менаџментот, кога не донесе добри шутери наместо 4 центри во фронткорт. Еден Остин Риверс можеа барем да го донесат, ама не, го чуваа Дадли да мафта пешкири на клупа.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Ве читам и многу сте слатки кога барате и измислувате оправдувања.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Не да го бранам, ама што може еден човек (и тоа 37 годишен) да направи кога 3-ца стартери имаат шут 1 од 9000 а него го удвојуваат/утројуваат цело време а под кош цело време има 5 играчи на Феникс?

Тимот како целина потфрли, ама пред се повредите си го направија своето... И менаџментот, кога не донесе добри шутери наместо 4 центри во фронткорт. Еден Остин Риверс можеа барем да го донесат, ама не, го чуваа Дадли да мафта пешкири на клупа.
Мене поќе ме загрижва односот на Леброн, по она шо го видовме последните 2 утакмици како на никој во екипата да не му се игра со него. Многу лошо изгледаше на терен, како да не е работата само до повредата на АД.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.909
Поени од реакции
30.873
Штом падна Лилард ќе падне и Букер.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.425
Поени од реакции
35.105
Мене поќе ме загрижва односот на Леброн, по она шо го видовме последните 2 утакмици како на никој во екипата да не му се игра со него. Многу лошо изгледаше на терен, како да не е работата само до повредата на АД.
Kу*тон е, ама тоа го знаевме и отпорано. Прво, Феникс не заслужија стандардни честитки. Не со намерните фаули, и од Крис Пол (што као му е другар/кум/што и да е), и од докажаниот дибек Крафорд (кој му ја скрши преклани ногата, и кариерата, на Хејвард), па Букер со намерниот врз Шродер. Не му замерам за тоа ама... Но второ, требаше и мораше да остане со тимот до крај па после демонстративно да искочи без да се поздрави со копилињата од Феникс. Тоа веќе му го замерам.

Не дека е многу важно, си го знаеме каков е и не е дека некој него го цени заради тоа што е фин и фиљан човек. Туку заради тоа како игра кошарка. Јбг, ја промашија работата со немањето шутери, ама првенствено повредите беа фактор и ваков состав дури и со мааните можеше и требаше да стигне до финале... Но сето тоа е минато. Инаку има уште игра во Леброн, само не без добро склопен состав. Помина тоа време кога на рамења можел да носи тимови со 10 лузери во финале. Ајде здравје, следната година ќе видиме.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.047
Штом падна Лилард ќе падне и Букер.
Разликата помеѓу Лилард и Букер е тоа што Букер во тим го има Uncle Cliff, а Uncle Cliff и со една рака вреди повеќе од било кој соиграч на Лилард.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.909
Поени од реакции
30.873
Разликата помеѓу Лилард и Букер е тоа што Букер во тим го има Uncle Cliff, а Uncle Cliff и со една рака вреди повеќе од било кој соиграч на Лилард.
Uncle Drew.
Да беше здрав Мареј ќе немаа никаква шанса.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.047
Uncle Drew.
Да беше здрав Мареј ќе немаа никаква шанса.
Ти машко, да не гледаш НБА на балканскиве спортски телевизии?
Инаку во право си, со здрав Мареј Феникс немаат шанси, ама сега мислам дека ќе има рамноправен дуел.
Ќе биде интересно да се гледа овој дуел.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.921
Поени од реакции
17.899
Еден од Донкик и Јокик прв на запад, а да се надеваме и шампион.
Изиграваш глуп или неписмен со вака напишано?
Автоматски споено мислење:

Aj sega prekinete, go zborite ili zborime za najdobar igrac vo liga, ispaga od tim sto osven chris paul( 9ppg i igrase limitiran so edno ramo cela serija)i jae crowder(role igrac) site igraat prvpat playoff serija. Ova e serenje u gakji maksimalno i nema nikakvo opravduvanje, ne zgusnati rasporedi, ne povredi, ne cuda. Koga akashe tekili 10 dena pred playoff i se snimase na storinja i kalkulirase da dojdat na suns zosto Bridges i Johnson se deca sto ne mozat da go cuvaat, se bese ok i site bea u fazon ide lagano uste edno finale. Ajde metla i posreken ne mozam da bidam. Ajde i gomnata Clippers da ispadnat vecer i da gleame basket so ekipi sto ginat na teren a ne pedercinja sto zimaat 40 milioni plata i poveke praat load menagment otkolku sto davaat za timot. I pratete si go Davis na twitch ako ste golemi fanovi, ke puca GTA vecer, ti ebam beta karakterot.
Ти кажа дека Стеф Кари е најдобар играч во лигата убедливо. И да ти кажам право искина момаков во плеј офот. Д риал МВП!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom