Македонска фудбалска репрезентација

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
kostadinov isto ne razbiram kako moze da bide opcija i za od klupa, deckoto ednostavno ne e na potrebniot level. spirovsko go nema ni na klupata, ne znam zosto, dali e povreden?
И мене ова не ми е јасно. Како овој Тихомир Костадинов заврши да биде редовен член од репрезентацијата? Ниту има некоја завидна клубска кариера, ако не се лажам игра во мртвоно Словачко првенство, во некоја умрена екипа. Ниту пак е премлад, има 25 години, апсолутно со ништо не отскокнува од просечен играч од македонска лига. Прва замена беше денес, се криеше од топката, едноставно нема квалитет кај него.
Не игра многу со топка и не остава впечаток дека премногу греши (затоа и не е на удар на критичарите), ама гледајќи му ги движењата на терен, воопшто не е репрезентативен материјал. Овие другиве акрепи што ги зема Мрме, барем во некој моментов од кариерата играле на некое задоволително репрезетативно ниво, ама типчево како завршил тука е енигма.

Солидна одигравме вчера, штета за голот на крај. Убаво спомна и ти, Алиоски со класично заспивање во одбрана на крајот. Џабе трча, нафрла, креира шанси, кога позади лесно се заборава и му бегаат противничките офанзивци.
Првиот состав ни е многу силен, можеме со секого да се носиме, иако во дефанзивас и на голманска позиција не сме најсјајни, но резервите ни се класи послаби.
Единствено Спировски и Николов (кога ќе се врати Барди), па можеби и Кирче Ристевски и Тричковски, би можеле да имаат некаков ефект во играта, другите слабо. Би оставил простор за Чурлинов да изненади, ако добие некоја минута.

Убаво беше да се биде на Градски толку време. Инаку, можеа во овие две години без фудбал, барем столовите да ги исчистат, пичка му матерна. Неисчистено никогаш, пердуви од птици насекаде, гомна од птици исто така.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Се согласувам околу Костадинов, но можеби има некој квалитет дечкото, нешто што ние не гледаме :)
Околу резервите дека Даниел Аврамовски ја искористи добро шансата која му беше пружена, не изигра лошо, барем така изгледаше на стадион.
Сакав шанса да добие и Милан Ристовски, да видиме како ќе се снајде на CF, јас мислам дека Трајковски и Тричко не се баш во најдобра форма, можеби треба да се проба со друга опција. Се надевам дека со Казахстан ќе почне од почеток.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.122
Поени од реакции
4.125
Дали знае некој што беше денеска или порано како е за деца мали 6-7год? Дали ги пуштаат без карта или мора да има?

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.026
Се согласувам околу Костадинов, но можеби има некој квалитет дечкото, нешто што ние не гледаме :)
Околу резервите дека Даниел Аврамовски ја искористи добро шансата која му беше пружена, не изигра лошо, барем така изгледаше на стадион.
Костадинов играше во онаа млада генерација после Барди, Николов и компанија која отиде на младинското ЕП. Таа група слабо изигра и заврши или 4-та или 5-та, а знам дека Костадинов им даде хет трик на Ерменија и тоа на гости (ја гледав таа утакмица на интернет). Можно е уште гол два да има дадено, не знам. Не игра баш добро како што играл порано, тоа е факт.
Па Аврамовски баш и не изигра нешто. Хасани ме изнервира, поготово кога Алиоски му ја подаде убаво, овој ја враќа према него. Овој пак му ја додава, Хасани ја враќа, се дури не ја фрли скроз назад... нафрли бе глупсон иди напред, антиталент.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
Костадинов играше во онаа млада генерација после Барди, Николов и компанија која отиде на младинското ЕП. Таа група слабо изигра и заврши или 4-та или 5-та, а знам дека Костадинов им даде хет трик на Ерменија и тоа на гости (ја гледав таа утакмица на интернет). Можно е уште гол два да има дадено, не знам. Не игра баш добро како што играл порано, тоа е факт.
Па Аврамовски баш и не изигра нешто. Хасани ме изнервира, поготово кога Алиоски му ја подаде убаво, овој ја враќа према него. Овој пак му ја додава, Хасани ја враќа, се дури не ја фрли скроз назад... нафрли бе глупсон иди напред, антиталент.
Аврамовски е со 2 класи подобар од Костадинов, овај не е играч за високо ниво, подобро да му дадеа шанса на помладите и поталентирани Атанасов или Здравковски, кој пак е стандарден во Аел.
Сепак Мрме си знае најдобро, факт е дека дел од играчите се повикани ради стара слава и чисто ради атмосфера, се надевам после европсково ќе има чистка на таквите случаи, и пополека да ги најави некој млади надежни имиња како Лука Станковски, Елези, Тошевски итн на местото на ексурзијантиве.

ПС На европсково мора да играме во состав како шо игравме против Германија Муслиу - Велковски - С Ристовски, со лев и десен Алиоски и Николов, а после 80та мин Бејтулаи на место на Ристовски (пошто на овај толку му крепи плуќата).

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
kostadinov vo taja generacija od U21 bese eden od tie so najdobra statistika, no uste togas se gledase deka ne e golem kapacitet. kostadinov koga igrase za U21 igrase kako desno krilo, no U21 e edna rabota, seniorski reprezentativen fudbal nesto skros drugo. vo U21 on uspesno funkcionirase kako desno krilo bidejki pametno se dvizese vo prostor i imase oset za gol sansi, pa postojano bese opasen za protivnickiot gol posebno pri kontri i polukontri. ama deckoto za seniorski level nitu e posebno brz i agilen, nitu e poseben tehnicar, nitu ima dribling itn. zaradi toa kolku i da imase dobra gol statistika vo U21 jasno bese deka na seniorski level nema idnina kako krilo, previsi limitiran e ofanzivno.

poslednite godini zaradi toa dobiva uloga ponazad i pocentralno, ama realno i tuka ne posebno nadaren. ne zacabe ima skoro 26 godini i odamna e zaglaven vo istiot prosecen slovacki klub koj ovaja sezona edvaj opstana vo liga koja e samo malku podobra od 1. MFL. zaradi toa i posle dobroto debi pred nekoja godina rekov deka deckoto nema sto da bara vo reprezentacijata. ako napravi transfer vo podobra liga i odlicno napreduva moze eventualno da bide opcija za od klupa, no momentalno ne zasluzuva minutaza.

ne mi se komentira sega za celiot natprevar, no za edna akcija sakam da komentiram:
kako samo hasani go ignorirase avramovski pri eden napad. avramovski kako levucar bese sloboden na dobra pozicija na desnata strana, hasani toa i go primeti, a sepak topkata mu ja prati na levata strana na alioski koj imase povise protivnici pred sebe. da ne zgresam, ama mislam deka toa bese namera samo za pre da mu servira topka na negoviot buddy. idiotija, ama ako, i mrme bi trebal da primeti takvo nesto i mozda ke izvleci pouka od toa.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
alioski na kraj so alioski moment, zaboravi deka e lev bek...
Не е.

Бејл тип на играч е.

Including the "Ок, денеска ќе бидам играчиште.....ок ме мрзи сега да бидам играчиште" моменти што ги има Бејл.

Macedonia. Leeds. Peppa Pig.
In that order.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.349
Поени од реакции
5.729
Казахстан ќе бидне од затворен тип? Не видов карти да имаат пуштено за утакмицата

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Имаме репрезентација кадарна за осмина финале. И тоа ова го кажувам без еуфорија. Еуфорично и со подобар голман би рекол идеме лагано у четвртфинале.
Ок, добро све тоа.....ама како бе ова го пиша после денешниов меч? :D

Сакаш да кажеш дека денеска игравме сериозно и се замараа ептен играчиве?

Баш напротив, ако некој ги гледал нашиве баш денеска ќе помисли дека сме тежок просек.

Според мене, после гледање на репрезентацијава против..било кого, па дури и Романија каде изгубивме...очигледно беше дека не се замараа ептен, пробаа што пробаа, Словенците бетер беа... ова е Македонија без да се замара.

Освен ова..ок бе. Не се замараа ептен, си пробаа што можат, не ме нервира ептен резултатот, се надевам баш нашиве ќе се накурчат малце и ќе ги мотивира ова до крај да играат на ЕП. Да се надеваме на уште една утакмица без повреди во петок,а што да не и победа некоја лагана за самодоверба.

Имаме фацишта во екипава, само штета што одбранава е тешко дно...

А бе еден..еден како Васоски/Новески да имавме...кај ќе ни беше крајот :D
Автоматски споено мислење:

Казахстан ќе бидне од затворен тип? Не видов карти да имаат пуштено за утакмицата

Има карти.

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290

Не би требало да е од затворен тип бидејќи ќе има ТВ пренос, тие што се од затворен тип најчесто немаат ТВ преноси.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Она кога ќе шлакнат текст некаде колку да пишува нешто. Барем да го ставеле одма под знаменцето и да се потруделе со некаков фонт и боја.
Се слагам ама таков е моментот кај што не можев да пребирам :)

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.944
Поени од реакции
41.114
Даниел Аврамовски од како влезе ми изгледаше за доста сигурен, и како најдобро да се вклопува во средина со останатите играчи, пред се со Адеми и по десната страна со Стефан, за разлика од Костадинов кој направи еден добар фаул да спречи контра и толку. Неколку пати се враќаше да земе и да изнесе топка и добро проигруваше.

Плус:

Елиф, Пандев, Мрме и Алиоски кај Жаре во емисија во недела ќе бидат. Елиф со бате Горан ми е најинтересен, неколку пати го имам слушнато така да го каже. Гоче таму им е како постар брат. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Јас облечен во синдикалка, жена ми што ми кења 90мин да и пуштам турска серија и две деца што им носам леб и млеко :icon_mrgr:
За момент помислив дека ова го пишува @Forza Milan!!! ама ми текна во тој случај ќе се гледало турска серија.

Kajgana Shop

На врв Bottom