- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 31.072
- Поени од реакции
- 74.762
И мене ова не ми е јасно. Како овој Тихомир Костадинов заврши да биде редовен член од репрезентацијата? Ниту има некоја завидна клубска кариера, ако не се лажам игра во мртвоно Словачко првенство, во некоја умрена екипа. Ниту пак е премлад, има 25 години, апсолутно со ништо не отскокнува од просечен играч од македонска лига. Прва замена беше денес, се криеше од топката, едноставно нема квалитет кај него.kostadinov isto ne razbiram kako moze da bide opcija i za od klupa, deckoto ednostavno ne e na potrebniot level. spirovsko go nema ni na klupata, ne znam zosto, dali e povreden?
Не игра многу со топка и не остава впечаток дека премногу греши (затоа и не е на удар на критичарите), ама гледајќи му ги движењата на терен, воопшто не е репрезентативен материјал. Овие другиве акрепи што ги зема Мрме, барем во некој моментов од кариерата играле на некое задоволително репрезетативно ниво, ама типчево како завршил тука е енигма.
Солидна одигравме вчера, штета за голот на крај. Убаво спомна и ти, Алиоски со класично заспивање во одбрана на крајот. Џабе трча, нафрла, креира шанси, кога позади лесно се заборава и му бегаат противничките офанзивци.
Првиот состав ни е многу силен, можеме со секого да се носиме, иако во дефанзивас и на голманска позиција не сме најсјајни, но резервите ни се класи послаби.
Единствено Спировски и Николов (кога ќе се врати Барди), па можеби и Кирче Ристевски и Тричковски, би можеле да имаат некаков ефект во играта, другите слабо. Би оставил простор за Чурлинов да изненади, ако добие некоја минута.
Убаво беше да се биде на Градски толку време. Инаку, можеа во овие две години без фудбал, барем столовите да ги исчистат, пичка му матерна. Неисчистено никогаш, пердуви од птици насекаде, гомна од птици исто така.