Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе луѓе, преку к*р!

Се дур остава срце на терен за Македонија, нека биде и Марсовец, ме брига.

Ете, у случајов за Адеми, нека нема чак и ништо поврзано со Македонија (а има), сме го "натурализирале", како McCalleb (само тогаш непречеше) во кошарка.

Нималку важно.

У 21ви век, колку сме напатени како ментален склоп, исцурувааат комплекси на сите страни, за све се прават паралели и аналогии.

Играме на Европско, имаме најдобра генерација во историјата, бар еднаш уживајте во моментот и дадете безусловна подршка!

:oeoeoe:
Оваа репрезентација докажа дека ако се мисли свесно и тоа како може да се живее во државата и да се напредува и дека само разум и заедништво носи успех. Нема што да кријам, јас сум бил секогаш против албанските играчи, затоа што не ја пееле химната и до ден ден сум, затоа што во репрезентацијата играа Власи, Турци, Бошњаци и сите пееле но од друга страна пак односот со Албанците е друг а и гледам од страна што како што ние сме растени со наши ставови и средини, така се и они растени со поинакви мисли, одредени играчи Албанци не ги почитувам од икс причини, но не може да имам ништо против Адеми, Барди, Џани, кога гинат за дресот и со ништо не придонеле да ги мразиме, напрптив направиле гестови кои покажеле емоции кон оваа држава. Нормално е да има поделби, ако малку подобро забележите, ќе видите дека Албанците во репрезентација најмногу си се дружат меѓусебе што е и природна појава, но секој го обработува своето, се прави тоа што треба да се направи и еве го успехот, така треба да е и во државата само голема е разликата да ставиш во ред 20 луѓе и 2 милиона а и ставањето сопки исто така, овде го имаш Сејдини, тука имаш светски сили и меѓународни организации, курци и палци.

Горе доле по мене ова треба да е размислувањето на секој, ме нервираат радикални мислења од типот чиста репрезентација а во исто време и "брат шо кур сака нека прави, само да игра добро" не е ова клуб туку репрезентација, овде се преставува нешто повеќе од само добра игра.

Малце не ми е јасно со спонзориве на спортска опрема за клубови и репрезентации...како тоа тие треба да дадат опрема без пари дека се спонзори. Ако е тоа така и еве пример Адидас "спонзорира" 10 репрезентации на ЕП каде е тука заработката за нив?
Не дека нешто се разбирам многу од спонзорства, али мислам дека Адидас заработува од популарноста, и од продажби на опрема на фановите. Пример, ќе даде опрема на 10 добри репрезентации (кај што има големо медиумско внимание, цел свет ги гледа) и така се промовира Адидас како бренд. Сите фанови што ќе купат нешто брендирано од репрезентацијата/клубот, купуваат од Адидас. Плус и потсвесно или свесно влијае на одлуката, наместо Најк или Пума, да купиш Адидас патики, тренерки (кога би си купувал на пример).

Јас мислам дека вака функционира ова.

Парите од продажбата на дресови во голема мера одат кај компаниите што ги произведуваат, огромна заработка би имале Адидас или Најк ако прават дресови за топ репрезентациите/клубовите, затоа и се борат да ги спонзорираат најјаките. Многу мал процент оди кај клубот или репрезентацијата во случајов.

druze ako veke mi se obrakas tagni ili citiraj.

koj e kriv za kulusevski? milevski go dogovori, igrase za u21, mrme spiese dur ne napravi transfer... epa kasno e togas, deckovo ima pravo da bira, odbra... na alioski mu dadoa povik koga igrase za 3to ligas znaci ili ne mu se svigal na mrme ili procenil deka ne mu trebal vo momentot.

olabavi malku so fejk njus, kulusevski ti e dovolno da proseres za makedoncite u stranstvo.
druze, koga za nesto nula se razbiras togas i ne komentiraj. ednostavno ne si zapoznaen so situacijata, veruvas vo nekoi gluposti koi se sirat na internet.

dejan kulusevski nikogas ne bil del od nasata U21, edino ima nastapi na prijatelski za nasata U16. deckoto prethodno igrase za svedska U15, dobi povik od nas i prifati da igra na prijatelski kolku da se zapoznae. on ostavi tolku dobar vpecatok kaj FFM sto na faking 16 godini kako mladinec od italijanski klub site od FFM na kolena go molea da igra i ponatamu za makedonija. ilco gjorgjieski i selektorot mu rekoa deka on samiot moze da bira kade ke igra, U21 ili seniori, sto i da posaka ke dobie mesto, on odlucuva. go tretiraa togas kako princ, so cela delegacija go setaa vo ohrid od kade sto poteknuva. sepak deteto fino lepo kaza "ne" i mesto da igra za nasata U21 ili seniorska reprezentacija on se prefrli vo U16 reprezentacijata na svedska. i slednite godini pred da zaigra na seniorski level imaa nekolku obidi i go sakaa direktno vo seniorskata reprezentacija. toj obidot na kraj od mrme bese mozda 10ti obid od strana na FFM da go dobijat.

taka sto prestani da siris fake news za predavnici da se prezentiraat kako heroi i golemi makedonci koi demek zaradi vina na drug ne igraat za makedonija. znaes kolku dobro sum zapoznaen vo fudbalot i informaciive mi se bukvalno od prva raka i toa ne od sega ili od koga dejan zaigra za svedskite seniori nego postojano bev vo tek so slucuvanjata.

isto sranje e so onoj zabeganion nikola sekulov od juventus. so nego bese 10 pati poloso. dejan barem bese kategoricen i iskren zaradi toa i ne mu se lutam iako sportski gledano e katastrofa za nas, ama toj sekulov i negoviot tatko se lazgovci prva klasa. ljugeto da znaat kakvi idiotii pravea vo pozadina i kako ja driblaa makedonija pola narod bi im pluknal vo faca, a vo javnosta glumat patrioti.

druze, koga za nesto nula se razbiras togas i ne komentiraj. ednostavno ne si zapoznaen so situacijata, veruvas vo nekoi gluposti koi se sirat na internet.

dejan kulusevski nikogas ne bil del od nasata U21, edino ima nastapi na prijatelski za nasata U16. deckoto prethodno igrase za svedska U15, dobi povik od nas i prifati da igra na prijatelski kolku da se zapoznae. on ostavi tolku dobar vpecatok kaj FFM sto na faking 16 godini kako mladinec od italijanski klub site od FFM na kolena go molea da igra i ponatamu za makedonija. ilco gjorgjieski i selektorot mu rekoa deka on samiot moze da bira kade ke igra, U21 ili seniori, sto i da posaka ke dobie mesto, on odlucuva. go tretiraa togas kako princ, so cela delegacija go setaa vo ohrid od kade sto poteknuva. sepak deteto fino lepo kaza "ne" i mesto da igra za nasata U21 ili seniorska reprezentacija on se prefrli vo U16 reprezentacijata na svedska. i slednite godini pred da zaigra na seniorski level imaa nekolku obidi i go sakaa direktno vo seniorskata reprezentacija. toj obidot na kraj od mrme bese mozda 10ti obid od strana na FFM da go dobijat.

taka sto prestani da siris fake news za predavnici da se prezentiraat kako heroi i golemi makedonci koi demek zaradi vina na drug ne igraat za makedonija. znaes kolku dobro sum zapoznaen vo fudbalot i informaciive mi se bukvalno od prva raka i toa ne od sega ili od koga dejan zaigra za svedskite seniori nego postojano bev vo tek so slucuvanjata.

isto sranje e so onoj zabeganion nikola sekulov od juventus. so nego bese 10 pati poloso. dejan barem bese kategoricen i iskren zaradi toa i ne mu se lutam iako sportski gledano e katastrofa za nas, ama toj sekulov i negoviot tatko se lazgovci prva klasa. ljugeto da znaat kakvi idiotii pravea vo pozadina i kako ja driblaa makedonija pola narod bi im pluknal vo faca, a vo javnosta glumat patrioti.

abe ajde ti od koga si ovde gi branis ffm i mrme. daj kazi kolku pari mu barale da igra :neetaka:

abe ajde ti od koga si ovde gi branis ffm i mrme. daj kazi kolku pari mu barale da igra :neetaka:
aj zivej si vo tvojot patriotski film deka tie se golemi patrioti i sakale da igraat za makedonija, a nekoj drug im precel. ubavo se vide kako tatkoto na nikola sekulov prestana javno da jadi gomna koga od FFM mu se zakanija deka ke gi objavat negovite poraki so koi gi ucenuvase, ja svitka togas opaskata. spored mene greska napravija sto ne gi objavija, ne sakaa da ja narusat doverbata vo komunikacijata, ama na tie sto licno gi videle porakite se im e jasno. na takvi ljuge treba da im se zabrani vlez vo makedonija, a ne nekoj kengur kako ti da misli deka tie se patrioti iako se mocaa na makedonija.

inace jas samiot sum diasporec, duri i sum roden nadvor od makedonija, taka sto posledno sto bi mi doslo na um e neopravdano da ocrnam diasporec, no poslednite 10 godini vo koi imav rabota so mnogu od nadvor koi go oblekle makedonskiot dres mi gi otvorija ocite i me razocaraa. so cest na retki isklucoci kako nikola gjorgjev site etnicki makedonci ne odjebaa koga imaa moznost da igraat za druga reprezentacija. eden od najgadnite primeri e marko pavlovski koj edno 5 pati ne otkaci, pa sega pred EP vo vreme koga bese bez klub se javi vo FFM i kaza deka e spremen na makedonija da i pomogne na EP:tapp: jas da bev ke go povikav vo skopje i posle ke dadov naredba nikoj da ne go pusti vo zgradata na FFM.

crno mi e poveke navijacka boja za maica, eventualno trening oprema ne za reprezantiven dres.
Teбе не знам зашто ти е, али претседателот на ФФМ го убаци за да бидеме у комбинација на трите дреса исти ко Албанија.

Тука и најголемите амеби немаат простор за дилема. Ние досега секогаш сме имале три дреса во R/W/Y комбинација (нешто што ме зачуди како некои активни членови тука, не го знаат), никогаш не сме ја имале албанската R/B/W комбинација.

aj zivej si vo tvojot patriotski film deka tie se golemi patrioti i sakale da igraat za makedonija, a nekoj drug im precel. ubavo se vide kako tatkoto na nikola sekulov prestana javno da jadi gomna koga od FFM mu se zakanija deka ke gi objavat negovite poraki so koi gi ucenuvase, ja svitka togas opaskata. spored mene greska napravija sto ne gi objavija, ne sakaa da ja narusat doverbata vo komunikacijata, ama na tie sto licno gi videle porakite se im e jasno. na takvi ljuge treba da im se zabrani vlez vo makedonija, a ne nekoj kengur kako ti da misli deka tie se patrioti iako se mocaa na makedonija.

inace jas samiot sum diasporec, duri i sum roden nadvor od makedonija, taka sto posledno sto bi mi doslo na um e neopravdano da ocrnam diasporec, no poslednite 10 godini vo koi imav rabota so mnogu od nadvor koi go oblekle makedonskiot dres mi gi otvorija ocite i me razocaraa. so cest na retki isklucoci kako nikola gjorgjev site etnicki makedonci ne odjebaa koga imaa moznost da igraat za druga reprezentacija. eden od najgadnite primeri e marko pavlovski koj edno 5 pati ne otkaci, pa sega pred EP vo vreme koga bese bez klub se javi vo FFM i kaza deka e spremen na makedonija da i pomogne na EP:tapp: jas da bev ke go povikav vo skopje i posle ke dadov naredba nikoj da ne go pusti vo zgradata na FFM.
Aj ako imas info tolku od prva raka! Te molam kazi kako Milan Ristoski,Radeski i Hasani zavrshija na spisok za euro? Ako eventualno znaes i deka Radeski beshe izbrkan ;)

Aj ako imas info tolku od prva raka! Te molam kazi kako Milan Ristoski,Radeski i Hasani zavrshija na spisok za euro? Ako eventualno znaes i deka Radeski beshe izbrkan ;)
kako i mnogu drugi fudbaleri koi gi povikuva mrme zaradi dobri "odnosi"/vrski so odredeni ljuge. ako mi gi citas tuka komentarite togas bi trebal da znaes deka ocekuvav na primer povik na milan ristovski ako veke se odluci za nekoj pomlad kako zamena za povredeniot nestorovski. inace ne ni tvrdam deka se znam, na primer kaj seniorite nemam tolku dobri izvori kako kaj pomladite, no koga nesto go tvrdam togas toa e od pricina bidejki sigurno znam deka e taka.

baska ne treba da imas obavezno informacii od prva raka za da znaes kako toa kaj nas funkcionira. dali reprezentacii ili klubovi, za zal sekogas matni igri se prisutni. nikogas ne bilo poinaku, nitu ke bide vo bliska idnina bez vrska koj e selektor i koj e na vlast kaj FFM. makedonija e drzava vo koja nepotizam e dlaboko vrezen vo genite, a moralot e na nizok level.

Ќе им пишам пак тогаш. :D
Солидно изработен
bb694022d3bd9b082ac733112d159c1b.jpg

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Нарачав и ја прееска, ќе чекам да стигне.

Од позади празен е, нема ништо логоа, или бар Македонија да пишува?

Ауу браво за спотов, стварно во време кога најподелена е државава (па и цел свет лол) како никогаш во историја, обединиле луѓе што јавно се "od ednite" или "od drugite"

Браво, стварно ме израдува ова, пошто такво време дојде ни на крај памет да не ти текне да очекуваш некои од луѓево да се појават поради поврзаноста со моменталнава власт

Ама браво, баш добро испаднало се ова (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom