Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Овој љиљаковиот или бордовиот немаше да е лош ако рисот беше со поизразени црти и да останеше да зрачи сонцето од логото, макар со помали димензии, за да не се меша со мачорот. Можеа покреативни дизајни да направат, ама да бидат врз основа на најубавиот и најуспешниот дрес што сме го имале воопшто, а тоа е овој со сонцето.

Интересно е што таков трула вишња дрес имавме 2002 кога дресот беше променет по само еден одигран натпревар по огромна реакција дека бил ист ко знамето на ВМРО Автономистичка на Тодор Александров, сигурен сум дека повеќето од тие што тогаш се бунеле дека дресов е по Стариот денес чуват портрети од него дома.

Смешно е да се величи сејдини. Криминалец и штеточина за фудбалот, па макар земал и го истетовирал гоце делчев на груди. Тоа што ги вратија убавите дресови не го прави херој, само знае да игра добро со емоциите. Исто како кога зема и му направи ,,мурал,, на тони стојановски во ффм.

Мене ме нервира што ги замараат играчите со ова. Имам другар репрезентативец на кој сто медиуми му се јавувале му барале став за дресовите. Наместо да се фокусира на првенството, он два дена се јаде што да им каже на новинарите.

Албанец стана претседател на ФФМ и ги направи комбинацијата дресови на репрезентацијата да биде ко албанската и сега не смеело збор да кажеме оти не сме се бунеле за ракометарите?

Ме боли кур за ракомет. Ете затоа не сум се бунел. И? Немам право за ова сега да зборам? :lolzz:
Автоматски споено мислење:

Јас мислам дека трите дреса беа црвен, бел и трет жолт. А Албанија ја имам гледано во бордо или темно црвен дрес.
Абе кур те заболе тебе и за фудбал. Албанец две години е претседател на ФФМ, не дојде вчера, па одма да ги смени дресовите. Дај не го дрви жити се, напрајте си една група со кано и таму пцујте ги шиптaрите.

Последно уредено од модератор:
Абе се си е јасно. Таман беа направени супер дресови (овие црвените со сонцето кои се допаднаа на најголем дел од навивачите) и сеа одма пред ЕП се менуваат. Се појавуваат нови дресови кои се со тотално различни бои од македонските, нагло го снемува сонцето кое е национален симбол, и се додава факинг Рис со кој треба да се идентификува цела нација. Е сеа некој ако се обидува да ми наметне дека во сето тоа нема никаква задња намера, ондак треба да се преиспита. Ајде ако не да ставиме шарпланинец на дресон.Глупост најголема! Никој немаше да се бунидоколку дресов кој го извадија ( читај бројки, презимиња, спонзори ) биде таков, со сонцето од претходниот и секако во соодветна црвено жолта боја. Тоа ќе беше фер. И секако една резервна варајанта за која сметам дека немаше да пречи еве да речеме бело-црвена комбинација или нешто слично. Ама ова што се направи е катастрофа и класично потценување на народов. Затоа е и реакцијата. Со оглед дека во соопштението од федерација има делче каде што вика дека се чека на одобрување на Уефа, не ме чуди да излезат со изјава дека Уефа одбила и тоа е тоа. Е тогаш само по којзнае кој пат ќе потврдиме дека сме провалија од држава.

Последно уредено:
Мене уште од осамостојувањето ми беше желба дресовите да се како аргентинските само со наши бои, црвено-жолти со црни шорцеви, ама кој мене ме прашува ... :(

DHA8pZcXoAALUU8.jpg

Луѓе, во фудбалот секогаш се менувале дресовите на репрезентациите пред настап на големо натпреварување. Сите сменија дресови (додуша не 15 дена пред почетокот). И сонцето секако нема да го има на наредните дресови, како што и го немаше на претходните, можеби ќе го има пак за 5, 10, 15 години... пошто едноставно така одат работите.

Овие новиве како дизајн не беа лоши според мене. Ја утнаа со боите дефинитивно. Можеа црвена боја со жолти детали од страните. Вторите жолти, третите бели - и двата дреса со црвени детали. И тоа е тоа.

Како и да е, стои дека направија огромна глупост со задоцнетото објавување на дресот, за две недели играме историска утакмица, цело внимание се сврте кон најнебитното нешто за Македонија на ова ЕП - бојата и дизајнот на дресовите. Па и класика, политика вмешување обавезно. Па капитенот и тренерот место да се концентрираат на првенството, тие се рчкаат со ФФМ. Па коментари по социјалните мрежи од секого, бар пола од тие што "помагаат" за создавање на негативна атмостфера не изгледале ни утакмица на репрезентацијата цел живот. По-македонско неможеше да излезе ова стварно.

Абе кур те заболе тебе и за фудбал.
Врапче ти кажа или можеби според тоа дали пишувам на темиве? Многу ми е јако тоа - не пишува на темите, ерго не го боли него за фудбал, ерго нема право да се буни зашто се дресовите ко албанскине.
јака логика

Скоро сум сигурен дека, јас сум гледал на стадион повеќе репрезентативни натпревари и од тебе и од другиот кој истово ми го кажа. Сум бил сезона цела активен член на група и сум идел на сите утакмици на клубот за кој навивам.
Во поново време стварно малку ме заболе за клупски фудбал и освен тимовите кои ги сакам друго не пратам, ама репрезентативен пратам.

И сега кажите ми каква релевантност има тоа дали ме заболе мене за фудбал или не, во контекст на тоа што го зборам?
Видите тоа што го зборам дали е точно или не, негирај го тоа што го зборам.

Врапче ти кажа или можеби според тоа дали пишувам на темиве? Многу ми е јако тоа - не пишува на темите, ерго не го боли него за фудбал, ерго нема право да се буни зашто се дресовите ко албанскине.
јака логика

Скоро сум сигурен дека, јас сум гледал на стадион повеќе репрезентативни натпревари и од тебе и од другиот кој истово ми го кажа. Сум бил сезона цела активен член на група и сум идел на сите утакмици на клубот за кој навивам.
Во поново време стварно малку ме заболе за клупски фудбал и освен тимовите кои ги сакам друго не пратам, ама репрезентативен пратам.

И сега кажите ми каква релевантност има тоа дали ме заболе мене за фудбал или не, во контекст на тоа што го зборам?
Видите тоа што го зборам дали е точно или не, негирај го тоа што го зборам.
Па не е точно тоа ти го зборам. Викаш сејдини стана претседател и ги смени дресовите, а он е две години претседател и ако не се лажам он ги донесе овие дресовите со сонцето.

Црниов со жолто наместо портокалово и можда сонцето како на досегашниот дрес би бил одлична трета опција.

Луѓе, во фудбалот секогаш се менувале дресовите на репрезентациите пред настап на големо натпреварување. Сите сменија дресови (додуша не 15 дена пред почетокот).

Сакам да ја искористам оваа прилика да кажам дека ова е еден од најглупавите трендови во модерниот фудбал што почна пред..шо знам..10 години можда? Помалце?

Особено со клубовите.

Јувентус - црно бели....НО НЕ! Црно бели со црвена точка на рамењата да покаже дека фудбалерите крварат! А од следната сезона црвено-бели...ама маалце ќе биде покрива едната линија, пошто мора да купиш нови дресови!

Челзи - сини! Но еднаш се темно сини! Еднаш се сини ама црвено на крагњата. Па еднаш жолто од страна. Па еднаш у позадина на синото ќе има некоја бела цртичка

И така натаму и така натаму

Апсолутно најретардиран, најкапиталистички, најmoneyhungry потег што апсолутно ја убива креативноста во дизајнот на дресови, логоа и све по ред.

Нула креативност има во модерниот свет, се е мрзливо и глупаво направено.

Едвај чекам за 365 денови да го купам новиот дрес на Челзи.
Плав, ама ќе има играч седено во сауна 2 саати со дресот, па секој дрес ќе има уникатен pit stain кај пазувите и остатокот од телото, па така секој дрес ќе биде уникатен. СЕГА И ТИ МОЖЕШ ДА БИДЕШ ДЕЛ ОД ФУДБАЛЕРИТЕ! И ТИ МОЖЕШ ДА ЈА ИМАШ НИВНАТА ПОТ НА ДРЕСОТ! ИСТО КАКО ДА СИ ИГРАЛ И ТИ! #ОваЕНашаКрв #ОваСеНашиСолзи #ОВАЕНАШАПОТ #BloodSweatAndTearsForChelsea
САМО 250 ДОЛАРИ+ШИПИНГ! НАРАЧАЈ СЕГА!!!!

Дали сте озбилни со бранењево на Сејдини? Истиот Сејдини што го одбра лидерот на шверцери кој е голем албански националист и секад ама секад пее против македонците за лидер на наивачка група на Макеоднија на европско? И сега онака сосемо случјано одбрана беше таа боја така? XD
Фејк њуз беше ова, аман.

1622406328175.png'

Ваков требаше да биде тој дрес, ама ја ебаа цела работа. Убав дизајн, но утната нијанса. Не сме Латвија па да играме со вишна боја + бела.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom