Еве ја приказната како доаѓаат до идеја да го променат родот:
Pronouns describe one's identity. They don't define it.
www.them.us
Е сега, затоа што Стефус смета дека и ние треба да ги учиме овие глупости, правично би било да даде пример, да појде од себе и да ја совлада оваа материја.
Не треба да се брза со заканите. Лично сум против смртната казна и напредокот на ова поле во последните 50тина години ми се допаѓа. Во еден историски период, во САД, смртната казна била предвидена за скоро секое кривично дело. Денес постои тренд да лице под 18 години не може да биде осудено на смртна казна. На денешен датум, мислам дека границата е 16 години, но не сум сигурен. Ама верувам дека Врховниот суд повторно ќе ја смени рамката (18 или 21), ако во некоја иднина и не ја забрани или крајно ограничи смртната казна.
Во дел од арапските држави истата многу се злоупотребува, но и кај нив има движење во струите. Очекувам и таму стегнатата тупаница за некоја деценија да попушти.
Мислам дека во сите држави во Европа е забранета и така мора да остане.
Култот кон животот треба да се негува.
пи.ес. Паричката се врти. Еден ден и ние ќе бидеме опозиција, но со оглед на бруталноста на левицата не очекувам да покаже милост.
пи.ес.ес. Што е форава со розе косата? Баш личи сите ко од еден ист шаблон да се праени.