Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Читаш типчево колку ги релативизира сега ствариве, умираат луѓе животот иде даље. Многу ја разводнуваат работава у последно време, на крај ќе испадне све ко небитно.
Ти и вакциниран преку ред и пак не ти е доста, пак рестрикции бараш и полициски часови. Ова мора да е некој некст левел на забеганост, најверојатно уживаш у пандемијава.
Абе излези надвор види што е по кафани и кафичи полно е, се плукаат си киваат си кашлаат меѓу себе и паѓаат бројките цел месец.

Ти и вакциниран преку ред и пак не ти е доста, пак рестрикции бараш и полициски часови. Ова мора да е некој некст левел на забеганост, најверојатно уживаш у пандемијава.
Абе излези надвор види што е по кафани и кафичи полно е, се плукаат си киваат си кашлаат меѓу себе и паѓаат бројките цел месец.

брат, ја ти ја кажувам реалноста според тоа што не научи вирусот до сега, и што е најбитно истите ставови ги имам цело време и се држам до нив. А ти секоја недела нешто ново везеш, како дува ветерот. Веќе не те ни сфаќам за озбилно и не си ми мн различен од бафра и слични равноземјаши.

Па веројатно ќе се врати на есен. И сеа што да праиме, да кубеме коси дур да се врати? Имаш дневен просек од 30 ново заразени и огромен број прележани, топло време, со два збора идеални услови. Жалам ако не ти се свиѓа тоа ама животот животот си иде даље за остнатите.
Па ти драматизираш и ме цитираш мене за глупости. Ја си искажав мислење, не знам што е проблем.

Има идеални услови, подобро секако дека е, ама ступидно е да ги фрлиш маските на затворено и да се правиш како ништо да не било.

Читаш типчево колку ги релативизира сега ствариве, умираат луѓе животот иде даље. Многу ја разводнуваат работава у последно време, на крај ќе испадне све ко небитно.
Што викаш ти типче, од што почна бројката на ново заразени многу брзо да паѓа? Од вакцините случајно да не е?

Па ти драматизираш и ме цитираш мене за глупости. Ја си искажав мислење, не знам што е проблем.
Значи луѓето не смеат да се опуштат кога има 30 заболени дневно, кога да се опуштат тогаш? Еве кажи ти, пресечи, според тебе кога ќе смеат луѓето да продолжат со животот? Видовме дека и 0 да имаш ништо не значи на долг рок, така да тоа е тоа.

И ти братот @Ron Burgundy сте вакцинирани, веројатно и цела фамилија ви е вакцинирана. Секој нормален човек ќе си продолжи со животот понатака после тоа. Ти ако нејкеш, никаков проблем неам со тоа, ама не моеш да очекуваш дека другите нејкат да живеат нормален живот, со кафана, дружби и без полициски часови.

Значи луѓето не смеат да се опуштат кога има 30 заболени дневно, кога да се опуштат тогаш? Еве кажи ти, пресечи, според тебе кога ќе смеат луѓето да продолжат со животот? Видовме дека и 0 да имаш ништо не значи на долг рок, така да тоа е тоа.

И ти братот @Ron Burgundy сте вакцинирани, веројатно и цела фамилија ви е вакцинирана. Секој нормален човек ќе си продолжи со животот понатака после тоа. Ти ако нејкеш, никаков проблем неам со тоа, ама не моеш да очекуваш дека другите нејкат да живеат нормален живот, со кафана, дружби и без полициски часови.
Јас пак ќе те прашам еве. На кој јазик пишувам? Македонски јазик, ако не ме разбираш што пишувам не ме цитирај за глупости.

Едно е нормален живот да живееш и да излезеш у кафана на летна тераса со двајца, тројца, четворица луѓе, а друго е да се буташ во автобус, во продавница, во банка без маска.

И не знам зошто ме напаѓаш мене кога ја си искажувам мислење. Ниту сум таа што треба да пресечува и да кажува како треба ниту ништо. Исто ко тебе си пишувам на темава тоа што го мислам. И нека не ти е гајле за мојата фамилија дали била вакцинирана.

Ај поз, не ти одговарам веќе испревртуваш зборови и мака ми е да си губам временце со тебе.

Се вакцинирал преку ред со врски без гајле дека можеби зафатил место на некој потстар или хронично болен и сега овде е загрижен за другите и е за најдебилната мерка маска на отворено :ROFLMAO:

Проверете антитела.....барем еднаш во процесот на имунизација....во зависност за која вакцина се работи....тоест дали по прва или по втора доза.
Со цел, човек да знае на што е.....тоест дали вакцината практично кажано се "фатила" или не. Успешно али неуспешно.
Доколку тестот е
ПОЗИТИВЕН (реактивен) = ДОБРО
НЕГАТИВЕН (нереактивен) = НЕДОБРО
Не е битен титарот.....титарот е битен кај прележани, не и кај вакцинирани.
Кај вакцинирани доволно е тестот да биде над референтната вредност....ништо повеќе.

За келточен имунитет.....не може да се докаже комерцијално (со тест).
Обично се базираат на тезата....акција = реакција. Имало IgG тоест акција....па секако дошло и до реакција.
Тие што не развиле антитела по примени две дози.....не се знае дали имаат клеточен имунитет.....тоа е реалноста. Не се знае дали воопшто се заштитени, на некој начин....за жал.

Така да што е страшно секој да си провери антитела.....после вакцинација. Едноставно да знае на што е.

За сите векторски вакцини или мрна.......IgG на Spike (S) протеин
За кинеска може било кој тип на IgG.....зошто вакцината е создадена од инактивиран вирус и ги содржи сите протеини.....па IgG за оваа вакцина се проверува како и кај прележаните.

Тоа е тоа.....едноставно, веќе познато за сите

Кога да се проверат антитела?
....векторски, мрна......по 3 недели од примање на втора доза (АЗ зошто да не и 3 недели по прва со оглед дека интервалот помеѓу прва доза и втора е....дури 84 дена)
....Синофарм.....6 недели по втора доза (спора вакцина е)

Па со Господ напред....дај боже сите да имате антитела! (секако мислам на вакцинирани)

Едноставно не гледам причина....зошто да не се проверат антитела.....човек треба да знае на што е.
Од аспект на финансии ДА....се слагам.
Државно под фонд НЕ МОЖЕ.....мора приватно да се плати. Но тоа е веќе друга тема.
Ова ти е она кога еден „обичен“ член на Кајганава ќе објасни подобро од некој што поминал 6 години студии, читал еден куп книги, полагал државен, се стекнал со лиценца за работа, работи и на крај... пак НИШТО.

Тренду, брате, убаво напишаното ама бадијала што си објаснувал надолго и нашироко пошто јгб, некој мора да е постојано во право.

И сега најдобро кога да се провери антитела после прва или после примена втора? Јас јљ примав кинеската прва доза а втора нареднава недела.

И сега најдобро кога да се провери антитела после прва или после примена втора? Јас јљ примав кинеската прва доза а втора нареднава недела.
... како може да испиташ ,,антитела,, после примање на вакцина која уште не почнала да ,,циркулира,, во твојот организам, зошто уште не е разбуден твојот имун систем, па да ја создаде таа антитела како резултат на внесениот вирусен сегмент- антиген...па да биде толку доволна за да ја провериш :toe:.
а прашање, зошто би да ја провериш ,,антителата,,? сите проверуваат, па ајде и ти, а зошто, како ?
...што ако телото поради тоа што си ја примил кинеската вакцина Синофарм, која преставува инактивиран мал сегмент на вирус и не ти предизвикува создавање на циркулирачката антитела, туку само имуниот систем го меморира тој надворешен вештачки внесен антиген (вакцина) во клетката т.е. (создаден клеточен имунитет) Т и Б лимфоцити да бидат спремни да го препознат и веднаш го уништат вирусот, кога би бил вистински инфициран со коронавирус?

Целофанче, нема шанси јас толку да се трудам некого да му сменам верувањето во некоја работа (бесплатно)... премногу сум себичен за такво нешто, појќе сеир би фаќал. Мене ми одговара ова што системот ни го прави, после тоа уживам кога ги читам вашите критики кон системот, за различни теми и мерки.

Со години офкате, се исмејувате, се чудите како толку глупи одлуки носат, јавно си кажуваат кој колку украл, ни кажуваат дека со години не трујат, жабокречина била, сонувате за западот, барате да удри метеор, да падне атомска итн. И покрај се ова, единствена реакција од ваша страна - слепа покорност пред авторитет.

Најсмешното е што се сметате за интелекуална каста, сите други небањати и теории на заговор, ама никако да се подобрат условите за живот, напротив се полоши стануваат. Битно вие да се чувствувате интелектуално супериорно, а тоа што на дело не знаете да го покажете и спроведете, јбг не ви е битно.

Филипче и да ја тргне мерката за маските, издржете уште некој месец и носете ги маските. Ако нема зимски бран, тогаш може, само внимателно, да не ви дојде нагло свеж воздух.

ја кажувам реалноста според тоа што не научи вирусот до сега, и што е најбитно истите ставови ги имам цело време и се држам до нив.

Многу сум радознал да споделиш, што тоа те научи вирусот и која е твојата реалност....
Покрај тоа што си плачипи*че, не знам зашто не си веруваш во ставот дека вакцината штити од сите мутации и да прекинеш да се плашиш од корона!!
Јас сериозно верувам дека оваа година, толку ќе биде од приказната за короната.

Тоа што ги имаш истите ставови од почеток, за вирус за кој ништо не се знаело, за кој од недела во недела СЗО, научници менуваа ставови, не е за фалење, торко, мисли малку.

Линкот од Лансет прочита ли како се мери ефикасност на еден лек/вакцина... :P

Две недели после втората доза е "стандардот", со тоа што бројот на антитела продолжува да расте и после тоа.

Две недели после втората доза е "стандардот", со тоа што бројот на антитела продолжува да расте и после тоа.
...дали можеш да напишеш која е таа „антитела“ што титарот расте после две недели од втората доза од примената Синофарм вакцина?

Zdravo, dali nekoj znae dali uste moze da se odi na vakcinacija vo Srbija dali primaat? I so koja vakcina e? So astrazeneka ili koja ti se padne?
Se mislam dali da cekam od nashive kojznae koga ke dojdam na red (29 god) ili da odam tamu da zavrsham rabota.
Isto da zamolam nekoj da spodeli iskustvo, posle kako ide za revakcinacija? Tamu pak ili moze tuka?
Fala vi

Ова ти е она кога еден „обичен“ член на Кајганава ќе објасни подобро од некој што поминал 6 години студии, читал еден куп книги, полагал државен, се стекнал со лиценца за работа, работи и на крај... пак НИШТО.

Тренду, брате, убаво напишаното ама бадијала што си објаснувал надолго и нашироко пошто јгб, некој мора да е постојано во право.
Ова ти е она кога некој нема попаметна работа па наместо да дискутира на форумов времето го поминува за да провоцира, омаловажува и психопрофилира поедини членови на форумов. Ниските удари се најкич ствар десетару Крстев.

Bullies are just cowards in disguice.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom