За жал листава е со поголем број, скоро иста со бројот на активни членови.Тие се тие политичари на форумов:Берик Дондарион,Бастердот,Дарлинг,Владе итн итн...
Ај сеа не заебавај, најголем број на активни членови тука се за бугарски пасош, а тие не цапнуваат во темиве за политика.За жал листава е со поголем број, скоро иста со бројот на активни членови.
Зависи. Дали си бил прв у маало кој им продал имот, или последен. Огромна разлика има у тоа.... па албанците ми го решија животното прашање купувајќи ми имот ја еве како голем велепредавник на Македонија продадов имот на албанци. Фала им
Мислев за темите за политика и шиптарство.Ај сеа не заебавај, најголем број на активни членови тука се за бугарски пасош, а тие не цапнуваат во темиве за политика.
Никогаш не сум го кажал тоа, не лажи.Хахаха од економски аспект ако ги гледаш Албанциве се злато и најмили луѓе на свет.
Па јас не сум видел нација која прави такви честови, остава бакшиш, те цени за сработеното... па албанците ми го решија животното прашање купувајќи ми имот ја еве како голем велепредавник на Македонија продадов имот на албанци. Фала им
Но тоа не го мењава фактот дека си ги штитат националните интереси и секогаш македонецот ќе го стават во втор план каде што имаат шанса за да го направат тоа.
Или што би рекол пуно Мило за драго. Како што ни правите вие нас, така ние вам.
Или она учтив говор за тоа да одјебеш ко нација - Вечниот костец на препирање измеѓу македонци и албанци.
Тенка нишка на трпеливост помеѓу два дијаметрално спротивни народи.
Па ти уште полошо, инсинуираш дека во албанска средина ќе го обезглават, а во македонска само тужби ќе фати.Има, огромна. Нормално е дека во околината во која живееш социјалните интеракции да ти се посилни. И нормално е дека во тој случај ќе се сретнеш со секакви луѓе. Тој споредува таква средина, со средина во која не живеел, туку бил гостин. На Балкан гостите секаде се добро третирани.
Само му посочив дека ако сака да ја направи споредбата, нека ги спореди екстремите. Во албанските средини тоа се Арачиново и Липково, а ако во македонските тоа е некојси Паунот, јас би волонтирал да видам што зло може да нанесат тужбите на таква очигледно колоритна појава.
Па ти уште полошо, инсинуираш дека во албанска средина ќе го обезглават, а во македонска само тужби ќе фати.Има, огромна. Нормално е дека во околината во која живееш социјалните интеракции да ти се посилни. И нормално е дека во тој случај ќе се сретнеш со секакви луѓе. Тој споредува таква средина, со средина во која не живеел, туку бил гостин. На Балкан гостите секаде се добро третирани.
Само му посочив дека ако сака да ја направи споредбата, нека ги спореди екстремите. Во албанските средини тоа се Арачиново и Липково, а ако во македонските тоа е некојси Паунот, јас би волонтирал да видам што зло може да нанесат тужбите на таква очигледно колоритна појава.
Ja ke ti kazam I Dacic vikashe taka "koe e toa jako albansko lobi" arno ama glej sho mu se desi, citaj sinko za da znaeshКое е тоа јако албанско "јако дипломатско лоби", жити дрвото кажи ми?
Одлично што се таму овие браќа.Ja ke ti kazam I Dacic vikashe taka "koe e toa jako albansko lobi" arno ama glej sho mu se desi, citaj sinko za da znaesh
Braća Bajraktari, Albanci
MISTERIOZNA ALBANSKA BRAĆA KOJE JE DAČIĆ ZATEKAO U BELOJ KUĆI: Došli sa Kosovo a sada su u VRHU ZA BEZBEDNOST AMERIKE!medium.com
Ovo je životna priča albanske braće koja danas drmaju Amerikom | Standard
Bio sam pomalo iznenađen, kratko je prokomentarisao Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, prošlonedeljnu situaciju u kojoj se našao u Vašingtonu, prije susreta s generalom Herbertom Mekmasterom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa. Nekoliko...www.standard.co.me
Srdecni pozdravi sinko Bog da te blagoslovi
Nema brzanje leka poleka ke bide I toa si ima plan trust me inaku sve se sveduva na EU vs USA geopolitics. PozdravОдлично што се таму овие браќа.
Каде беа 30 години?
30 години Косово се бори за влез во ООН и признавање на независноста.
Сега кога се овие двајца у Вашингтон, немам дилеми - Косово конечно ќе го исполни вековниот сон на албанскиот народ и ќе стане рамноправна држава со сите други членки на ООН.
После, за ЕУ и НАТО е лесно.
Тоа дека нема брзање, ми е скроз јасно. Две (а не три, ко што реков прееска) децении поминаа во борба за влез во ООН и мачни преговори со Србија.Nema brzanje leka poleka ke bide I toa si ima plan trust me inaku sve se sveduva na EU vs USA geopolitics. Pozdrav
Dobro nikoj ne kaza deka e lesno I ne zavisi samo od Kosovo I Srbija imase razni svetski zbidnuvanja vo poslednite tri decenii vo geopoliticki plan, Kosovskoto prashanje I ne beshe prioritet, no pak se aktivizira sega I ima nadez da se zatvori ova prashanje dodeka e administracijata na Biden na vast. No sekako imashe golemi vnatreshni promeni na Kosovo vo bezbednosen plan kade sto izglasija formiranje armija pa modernizacija pa ucestvuvanje vo misii so vojskata na SAD, posleden kontingent zamina za Kuvajt vo USA baza. Imashe stagnacija jasno no zatoa albanskoto lobi na celo so Joseph DioGuardi inaku kongresmen po poteklo albanec I Harry Bajraktari go reshija Taci I se ocekuva sega so Albin na celo ova prashanje da se zatvori.Тоа дека нема брзање, ми е скроз јасно. Две (а не три, ко што реков прееска) децении поминаа во борба за влез во ООН и мачни преговори со Србија.
Што треба сега да се тегнам да барам постови и да цитирам?Никогаш не сум го кажал тоа, не лажи.
Во година 2021 кога имате двојзаична држава, јавно истакнување на албански симболи, висока образовна школа, театри, фестивали, кога сте на паралелно ниво на уредување во државава ти ми зборуваш за некој обесправен системски режим кој не сте можеле да го поднесете.Проблемот е што вие не сакате, не сакате ред, не сакате да биде оваа држава заедничка.
така да сте морале да пресечете. Задкулисно остварување на својот национален сон.Проблемот е што вие не сакате, не сакате ред, не сакате да биде оваа држава заедничка.