Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Собрал го спореди со дундено од Бугарија што редеше на сцена во пижами. Ок. :tapp:

Цел ден слушам како Србите биле фаворити за победа. Отварам сега песнава да ја ислушам...катастрофа. Воопшто не ми се допаѓа.

Инаку ние годинава сме решиле да направиме диверзитет со претставникот, ама истовремено сите решиле да го направат тоа...21 век, тоа е.

А дали нашите соседи се квалификуваа на европско у фудбал? :sneaky:
Хаха тешко тоа :)
Инаку според Јутубе најголема гледаност од сите настапи во двете полуфинални вечери имаат Русија со 8.4 милиони прегледи и Украина со 6 милиони прегледи. Можеби не е лошо да погледнеме како референца какви песни проаѓаат, за во иднина. Во втората полуфинална вечер многу послабо освен Србија со 3.3 сите други се под 1 милион прегледи.

Хаха тешко тоа :)
Инаку според Јутубе најголема гледаност од сите настапи во двете полуфинални вечери имаат Русија со 8.4 милиони прегледи и Украина со 6 милиони прегледи. Можеби не е лошо да погледнеме како референца какви песни проаѓаат, за во иднина. Во втората полуфинална вечер многу послабо освен Србија со 3.3 сите други се под 1 милион прегледи.
Не би требало тоа да е некое битно мерило зошто секоја песна воглавно највеќе е изгледана од домашните фанови. Е сега Русија со 150 милиони и Украина со 40 милиони логично е да имаат повеќе вјувс од нас, Данска, Црна Гора, Ирска, Словенија .... држави со прилично мала дијаспора и население од 1-5 милиони жители.

Не би требало тоа да е некое битно мерило зошто секоја песна воглавно највеќе е изгледана од домашните фанови. Е сега Русија со 150 милиони и Украина со 40 милиони логично е да имаат повеќе вјувс од нас, Данска, Црна Гора, Ирска, Словенија .... држави со прилично мала дијаспора и население од 1-5 милиони жители.
Претпоставувам, но ете и Малта има доста голем број погледи, па ете не е голема земја, а големите немаат многу. Едноставно песните се убави и можеш да ги слушаш повеќе пати, интересни се и имаат добар рефрен, како да се изразам добри се на уво.

Како не, фаворити за победа! Тие треба да бидат среќни ако влезат во топ 15!
Ако се гласа за изглед, згодно разголено тело, високи потпетици, силикони, а се занемари несинхронизираноста во пеењето, неразбирливоста на текстот, можно е, но не ми се верува.
Јас освен ЛОКО, ништо не разбрав што пееја, да не кажам врескаа и уши ми пробија.
Васил наш, немам забелешка во ништо, прекрасно отпеано....штета....а и Македонија нема згодни пејачки кои би се разиграле онака разголени на сцена:(

Три петтини од Пусикет Долс пееле за Србија, што не кажувате вакви работи.
Башка Дарко Димитров им ја правел музиката, значи нема утка :)

Ако се гласа за изглед, згодно разголено тело, високи потпетици, силикони, а се занемари несинхронизираноста во пеењето, неразбирливоста на текстот, можно е, но не ми се верува.
Јас освен ЛОКО, ништо не разбрав што пееја, да не кажам врескаа и уши ми пробија.
Васил наш, немам забелешка во ништо, прекрасно отпеано....штета....а и Македонија нема згодни пејачки кои би се разиграле онака разголени на сцена:(
Da de vasil bolji od hurricane spored tebe. Sta reci

Не пратам евровизија, го изгледав само настапот на Хјурикејн на Јутјуб. Енергичен настап со очигледна доза на трема.

Далеку се од први фаворити, ама исто така неозбилно е да се каже дека имаат да понудат само разголеност.

Сања Вучиќ е извонреден вокал. Би се осудил да кажам најдобар од сите учесници на евровизија. А можеби и најдобар моментално на балканот. Може да пее се: од турбо-фолк, народна музика, шумадиска музика до Ариана Гранде, Бијонсе и Лејди Гага.

Србинкиве мислам се далеку од победа, но беа подобри од Васил според мене, како што кажа @TGTBF Сања е неверојатен вокал. Вртењето со косите ми беше некако too much, али ок може им е фора, скоро на секоја песна го прават истото, текстот исто ми е да не речам глуп, но вкупната енергија и настапот ми изгледаа ок, за разлика од тоа какви се не настапија. Далеку од тоа дека прикажуваат само голотија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom