Совет, не треси глупости ако не знаеш како тоа функционира.Совет: Ако сакате да позајмите пари на некому, направете го тоа заверено на нотар.
Па ако не ги врати, дај го на суд.
Како бе? Која организација од живот ја живеат вакви луѓе, то не ми е јасно...Вози дупло поскапа кола од мене, дупло поскап телефон, и тој е ликот што ќе ти побара пари на позајмица, а не некој лик како мене во друштво.
Повели, објасни...Совет, не треси глупости ако не знаеш како тоа функционира.
Повели, објасни...Совет, не треси глупости ако не знаеш како тоа функционира.
На кој суд ќе го тужиш за нотарски заведен долг?Повели, објасни...
Стрипови? Имаш некој Марти Мистерија да ми позајмиш? Многу ми недостигаат стриповите со Марти Мистерија.на минималната плата што ја зимам уште да позајмувам фали, т.е што да позајмувам?
имам, ама само ако правиме размена, стрип за стрип.Стрипови? Имаш некој Марти Мистерија да ми позајмиш? Многу ми недостигаат стриповите со Марти Мистерија.
+1Стрипови? Имаш некој Марти Мистерија да ми позајмиш? Многу ми недостигаат стриповите со Марти Мистерија.
Како бе памтиш позајмица од 50 евра од пред 8 години??!!Јас на најдобар другар пред 8 години му дадов 50 евра и уште ми ги нема вратено.
Затоа што ги знам како дишат тие што ми барале, и не барале само од мене, барале од сите заеднички другари, и некои од тие заеднички другари им дале и не им биле вратени парите, па тие што излажале веќе еднаш што ги спречува да ме излажат мене?А зошто си сигурен дека не би ти вратиле пари?
Зошто мислиш дека е глупо да си ги бараш!?Јас на најдобар другар пред 8 години му дадов 50 евра и уште ми ги нема вратено. Ама знам, заборавил, ма да јас долг никогаш не би заборавил и не го разбирам тоа, и стварно ми е глупо да си ги барам. Но ајде, деца сме биле тогаш. Ама па не се замарам за толку, туку проблемот е што не знам дали исто не би кажал да биле рецимо 200. Така да јас сум тип што не треба да дава пари на заем, и не давам, освен на 3 4 личности.
глупости.... само плус нотарски а после и адвокатски трошкови за тужење + на крај за извршител + нема да може да изврши...Совет: Ако сакате да позајмите пари на некому, направете го тоа заверено на нотар.
Па ако не ги врати, дај го на суд.