Позајмување пари на идиоти

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Совет: Ако сакате да позајмите пари на некому, направете го тоа заверено на нотар.
Па ако не ги врати, дај го на суд.

Член од
15 мај 2021
Мислења
125
Поени од реакции
302
Совет: Ако сакате да позајмите пари на некому, направете го тоа заверено на нотар.
Совет, не треси глупости ако не знаеш како тоа функционира.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.689
Поени од реакции
4.539
Вози дупло поскапа кола од мене, дупло поскап телефон, и тој е ликот што ќе ти побара пари на позајмица, а не некој лик како мене во друштво.
Како бе? Која организација од живот ја живеат вакви луѓе, то не ми е јасно...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
D

dobramuzika

Гостин
на минималната плата што ја зимам уште да позајмувам фали, т.е што да позајмувам?

Член од
15 мај 2021
Мислења
125
Поени од реакции
302
на минималната плата што ја зимам уште да позајмувам фали, т.е што да позајмувам?
Стрипови? Имаш некој Марти Мистерија да ми позајмиш? Многу ми недостигаат стриповите со Марти Мистерија.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.363
Јас на најдобар другар пред 8 години му дадов 50 евра и уште ми ги нема вратено. Ама знам, заборавил, ма да јас долг никогаш не би заборавил и не го разбирам тоа, и стварно ми е глупо да си ги барам. Но ајде, деца сме биле тогаш. Ама па не се замарам за толку, туку проблемот е што не знам дали исто не би кажал да биле рецимо 200. Така да јас сум тип што не треба да дава пари на заем, и не давам, освен на 3 4 личности.

Член од
2 март 2016
Мислења
514
Поени од реакции
514
А зошто си сигурен дека не би ти вратиле пари?
Затоа што ги знам како дишат тие што ми барале, и не барале само од мене, барале од сите заеднички другари, и некои од тие заеднички другари им дале и не им биле вратени парите, па тие што излажале веќе еднаш што ги спречува да ме излажат мене?
Подобро да ме мислат за идиот отколку за будала :D

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.418
Поени од реакции
10.349
Јас на најдобар другар пред 8 години му дадов 50 евра и уште ми ги нема вратено. Ама знам, заборавил, ма да јас долг никогаш не би заборавил и не го разбирам тоа, и стварно ми е глупо да си ги барам. Но ајде, деца сме биле тогаш. Ама па не се замарам за толку, туку проблемот е што не знам дали исто не би кажал да биле рецимо 200. Така да јас сум тип што не треба да дава пари на заем, и не давам, освен на 3 4 личности.
Зошто мислиш дека е глупо да си ги бараш!?

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.332
Поени од реакции
4.623
Летав у Полска пред 5-6 години, на аеродром ми се заглави картичкава у банкомат на саат време пред лет. И слетувам у Варшава без денар у џеб. :D Имав некои кроасани у куфер, имав лет до Вроцлав за 12 саата. Преживеав некако, слетувам у Вроцлав гладен, среќа платено ми беше од аеродром до местово кај шо требаше да идам на семинар. Која иронија без евро у џеб возач ме бара по аеродром :D

Стигнувам таму у 3 сабајле, македонец цимер. Вака и вака викам сеа се упознаваме, ова ми се деси со картичка ако можеш помагај 100тина евра ќе завршат работа за една недела, дај ми сметка, другар ми ќе ти уплати исто толку на трансакциска. Типот ладен скроз, не бе шо ќе ми уплаќа, коа ќе се вратиш у Скопје ќе уплатиш ти. И почна да ми набројува на овој волку позајмивме фамилијарно, на оној жиранти сме, на оној толку, па и да не ми ги вратиш нема да ми смени многу :D му ги вратив секако, иако имавме храна и смештај платено нигде не се иде без пари. Оттогаш кеш стално носам со мене, покрај картичка.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.588
Поени од реакции
16.794
глупости.... само плус нотарски а после и адвокатски трошкови за тужење + на крај за извршител + нема да може да изврши...
Ептен ако мора да се позајми, подобро хипотека на имот, нема љутиш... ама и тука може за*б... на времето Земал некој Кредит од Банка 180000 евра, ставил под хипотека голема куќа во Тетово... но куќата иако била голема поради локациски фактор не вредела пазарно ни 90,000евра, ама клиентот го подмачкал референтот за проценка...кога земал парите кидавела во странство, а банката мака мачи со продажба на хипотекарен имот...

Kajgana Shop

На врв Bottom