J
joli1
Гостин
Страшно.Еве и јас ќе ти кажам мој личен пример:
Со еден другар што се дружев неколку години кога ќе дојдеше дома кај мене на гости - јас живеам на трети спрат во куќа, а типов кога ќе дојдеше кај мене на гости ќе ми речеше бато ај слези долу плати го таксито... Јас одма го плаќав... Со тоа типот го спасавав од ќотек. Бидејќи ако му речев и јас немам пари тогаш таксистот ќе му удреше квалитетен ќотек...
Типов зема 2О.000 денари плата ама 7.000 денари ги дава за ТАКСИ.
Не можел да се вози со точак бидејќи имал фобија...
Кај постои таа фобија од возење точак на 35 години. Сум слушнал јас за еден куп фобии, ама за фобија од возење точак уште то чудо не сум го слушнал...
И јас имав фобија од возење точак ама на едно 5-6 годишна возраст...
Ама работата е што типот си најде изговор бидејќи тоа му е полесен начин, од што го мрзи да врти на педалата и бидејќи му плаќа некој друг...
Па ако има фобија од точаци, а нема пари за такси, едноставно нека си оди кај што треба пешки, не гледам причина зашто некој друг би требало да му плати такси.
Мислам дека многу луѓе у државава немаат разграничено што е луксуз, а што е потреба, па затоа има вакви нус појави на луѓе кои што се позејмуваат и не враќаат пари, како и луѓе кои што се гребатори по дефиниција.