Imam nekolku negovi videa izgledano, mi lici kako da promovira hinduisticki koncept a ja bas i ne veruvam vo taa ideologija, prosvetluvanje ili takanareceno ego death mislam deka e
psiholoski trip i nisto povekje a uste pomalku veruvam deka so mislite, cuvstvata i vizuelizacijata mozes da vlijaes na sekojdnevnite situacii, skroz delusional mi e.
Мешавина е од хинду, будизам, таоизам.... генерално мудроста на истокот ја презентира во западот, обид да ја преведе на јазик разбирлив таму.
Туку " надминување на его " значи станување свесен за истото, вежбање на контрола, инаку комплетно надминување значи тотално непостоење на ти како личност а тоа не е идеата. Его ти треба, напумпано его е проблем, исто како што и емоции ти требаат, премногу појачани се проблем.
И можеш да влијаеш, ја се обидувам, пример ми прави муабет девојка со изразито отворено деколте, јас ја гледам во деколтето, тенденциозно, со тоа и кажувам дека успеала во намерата, градите и се убави, она се чувствува убаво и се подига самодовербата, и ако ми побара контакт за понатаму - јас веднаш ја упатувам кон Говинда, бидејќи он тоа подобро го прави од мене и на него повеќе му треба. И така бар за момент го надминувам егоизмот, љубов ме облева, но на наредно ниво сваќам дека помислата оти го контролирам универзумот е тежок еготрип.