Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мешавина е од хинду, будизам, таоизам.... генерално мудроста на истокот ја презентира во западот, обид да ја преведе на јазик разбирлив таму.Imam nekolku negovi videa izgledano, mi lici kako da promovira hinduisticki koncept a ja bas i ne veruvam vo taa ideologija, prosvetluvanje ili takanareceno ego death mislam deka e
psiholoski trip i nisto povekje a uste pomalku veruvam deka so mislite, cuvstvata i vizuelizacijata mozes da vlijaes na sekojdnevnite situacii, skroz delusional mi e.
Не верувај у ништо, изгледај ги првите 20 мин. и пак дојди пиши на темава што промовира.Imam nekolku negovi videa izgledano, mi lici kako da promovira hinduisticki koncept a ja bas i ne veruvam vo taa ideologija, prosvetluvanje ili takanareceno ego death mislam deka e
psiholoski trip i nisto povekje a uste pomalku veruvam deka so mislite, cuvstvata i vizuelizacijata mozes da vlijaes na sekojdnevnite situacii, skroz delusional mi e.
Ботко ју ар он ту самтинг, и двајцата сте.....
Ако се потпреме на Тодор Пештерски, словените се оригиналниот Ведски народ, од тука ведите се пренесени на истокот, а сите веќе знаеме дека белата раса се викала Македон раса, значи Маке Дон - Лон Дон..
Значи Алан Вотс е Македонец а правото име му а... Аце!
Како беше онаа... Бифор енлајтмент чап вуд кери вотер... афтер.. чап вуд кери вотер.... само сега без отпорZen does not confuse spirituality with thinking about God while one is peeling potatoes. Zen spirituality is just to peel the potatoes.
Толкав пат и на крај се враќаш од таму од каде што си тргнал.
ЕгзаклиКако беше онаа... Бифор енлајтмне чап вуд леи вотр... афтер.. чап вуд кери вотер.... само сега без отпор![]()
Тој пат мора секој да го изоди, ако не го направиш тоа тогаш анксиозност и депресија ќе ти го изгрицкаат битието, ќе се повлечеш у некој ќош и ќе ќутиш. Можно е у животот да ти биде се мед и млеко, да ти се остварат сите проекции за среќен и радосен живот....на крајот ти ќе бидеш пак во ќошето. Тоа е крајот ако можеш да го контемплираш....неговото размислување многу ме подсеќа на мојот период кога алкохолот ми беше најдобар пријател
...потонат во себе,развивав во себе животни "вистини" кои на крајот изгледаа како слика од Пикасо.Нема да речам дека не уживав во состојбата на контемплација со мојата внатрешност,но после одреден период станува целата состојба повеќе од патетична
...на крајот останува човек сам со својата зависност