Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Абе супер тоа.
Само ете оставете ти и @мкд владе тука една трансакциона сметка или пак во ПП нема проблем, па на луѓе кои реално имаат проблеми да им посочиме од која трансакциска може да си ги платат сметките кога ќе одат во банка пошто нивните се блокирани од изршители.

Може да се согласуваме за едни или други работи ама во тема за глупостите на владата на РМ да пишувате досетки од типот ти си патриот јас не сум - не ви стои.

АКО сте толкави патриоти оти не отидовте на тоа квиско да му ја скршите тиквата пошто заев веќе беше паднат (и де факто и де јуре), немаше доволно пратеници да изгласа за мерките од 5 пакет и практично доколку не изгласаше народот да земи плата ем приватниот сектор ЕМ народот како народ ќе одеше да му ја искрши главата.

АМА не, Жмицко патриотот и маж голем зеде да се сретни со него во 4 очи и да си се договорат понатаму од каде да лапаат париња.

ИМА еден куп вакви примери каде курто-мурто си ги галат јајцата, а народот наместо да им ја скини главата земе меѓу себе си ги вади очите.
НЕМА проблем, ќе продолжиме да си ги вадиме очите за теми каде имаме спротиставено мислење но прво нека оди некој нека му ја скини главата на жмицко или на зајко па да збораме колкави патриоти сме.

Или зад тастатура сите силни сме?
Od start glup ti e muabetot i sluzi samo za tesenje na tie so se pisaja bugari za pasos. Site imaat problemi i site mozime da si smislime izgovori ( da izgovori ) za da si ja olesnime dusickata i mirno da spieme vecer. Abe znaes jas nejkev ama morav i zatoa. Znaes problemi imav, krediti za vrakjanje, pa sakam da odam na odmor u picku mater nekade , pa sakav neznam sto i kako. Do licnosta e najcesto dali ke si se utesi i kako, potocno do nejzinite moralni i eticki vrednosti. Jas sum 100% siguren deka i random kamenjarka so se ebava za 500 denari pred nekoja obikolnica , da ja prasas sigurno ke najdi eden kup izgovori zosto se ebava za 500 denari. Edna nema da najdes sto ke reci od sto saka, tuku od so imala maka ili problem nekoj. Arno ama isto sum 100% siguren deka utre istata nema da ja zemis doma i da ja napravis domakinka, gordo da ja setas po rodnini i prijateli, na slavi i svadbi. I sega poveli objasni mi ti zosto tvoite problemi bile golemi i treba da ve sfatime, a problemite na random kamenjarka koja isto imala problemi ako ne isti togas mnogu pogolemi od tvoite nema da i progledas niz prsti i da ja napravis domakinka.
Da ne dolzam, smisluvajte si vie izgovori kolku i da sakate, tesete si se ili sto i da pravite no realnosta e taa. Kamenjarkite od random obikolnica sto se ebavaat za 500 denari se moralni velicini za vas novokomponiranite bugarcinja so evropski pasos. I da , nemam pogresno napisano, bugari si ste vie so potpis so pecat. Nemate vrska so Makedoncite pa neznam od koja i da pricina ili izgovor si smislivte za da se pisite bugari. Bitnoto e deka eden den si resivte, si sobravte dokumenti za vaseto bugarsko poteklo , si otidovte vo ambasada ili konzulat i gordo , pri zdrava svest i sovest si pobaravte bugarsko drzavjanstvo na osnov na bugarski koreni. Vi rekoja potpisi tuka , tuka i tuka, vie si potpisavte i toa e toa. Si stanavte bugari so tapija.
P.s i aman ne pocnuvajte so glupite muabeti od tipot kako nekoj imal i germansko i vakvo i takvo drzavjanstvo i toa ne go pravelo germanec, oti tie muabeti si vrvat pomegju vas. Kaj drugite ne vrvat. Se znae kako se dobiva bugarsko drzavjanstvo ili kako 99.99% od tuka go zele. Na osnov na bugarski koreni. Ne za prestoj, ne ste se mazile zenile za bugarka ili pojma nema kako tuku ste se pisale bugari.
Ete ti spodeli, na koj osnov go zede bugarskiot pasos ?

Последно уредено:
Od start glup ti e muabetot i sluzi samo za tesenje na tie so se pisaja bugari za pasos. Site imaat problemi i site mozime da si smislime izgovori ( da izgovori ) za da si ja olesnime dusickata i mirno da spieme vecer. Abe znaes jas nejkev ama morav i zatoa. Znaes problemi imav, krediti za vrakjanje, pa sakam da odam na odmor u picku mater nekade , pa sakav neznam sto i kako. Do licnosta e najcesto dali ke si se utesi i kako, potocno do nejzinite moralni i eticki vrednosti. Jas sum 100% siguren deka i random kamenjarka so se ebava za 500 denari pred nekoja obikolnica , da ja prasas sigurno ke najdi eden kup izgovori zosto se ebava za 500 denari. Edna nema da najdes sto ke reci od sto saka, tuku od so imala maka ili problem nekoj. Arno ama isto sum 100% siguren deka utre istata nema da ja zemis doma i da ja napravis domakinka, gordo da ja setas po rodnini i prijateli, na slavi i svadbi. I sega poveli objasni mi ti zosto tvoite problemi bile golemi i treba da ve sfatime, a problemite na random kamenjarka koja isto imala problemi ako ne isti togas mnogu pogolemi od tvoite nema da i progledas niz prsti i da ja napravis domakinka.
Da ne dolzam, smisluvajte si vie izgovori kolku i da sakate, tesete si se ili sto i da pravite no realnosta e taa. Kamenjarkite od random obikolnica sto se ebavaat za 500 denari se moralni velicini za vas novokomponiranite bugarcinja so evropski pasos. I da , nemam pogresno napisano, bugari si ste vie so potpis so pecat. Nemate vrska so Makedoncite pa neznam od koja i da pricina ili izgovor si smislivte za da se pisite bugari. Bitnoto e deka eden den si resivte, si sobravte dokumenti za vaseto bugarsko poteklo , si otidovte vo ambasada ili konzulat i gordo , pri zdrava svest i sovest si pobaravte bugarsko drzavjanstvo na osnov na bugarski koreni. Vi rekoja potpisi tuka , tuka i tuka, vie si potpisavte i toa e toa. Si stanavte bugari so tapija.
P.s i aman ne pocnuvajte so glupite muabeti od tipot kako nekoj imal i germansko i vakvo i takvo drzavjanstvo i toa ne go pravelo germanec, oti tie muabeti si vrvat pomegju vas. Kaj drugite ne vrvat. Se znae kako se dobiva bugarsko drzavjanstvo ili kako 99.99% od tuka go zele. Na osnov na bugarski koreni. Ne za prestoj, ne ste se mazile zenile za bugarka ili pojma nema kako tuku ste se pisale bugari.
Ти навистина мислиш дека тие што извадиле бугарско државјанство се срамат од тоа? Благословени се оние кои на било кој начин заминале се спасиле од септичкава јама, и не споредувај курви ороспии мислам глупо е, да е кажано ова од грк албанец или друг хардкор националиста би имало логика вака кажано од жител на северџанија најдолна набедна најмизерна дупка на северната хемисвера е смешно.
Правите македоци се во илегала, прав македонец вукојебинава повеќе не ја чуствува за своја држава, ок има и такви кои мислат сеуште дека ова е дежава на македонците само е додадена одредница северна и идентитетот е бетон типови на луѓе попут Стојанче ќерамида teneke итн...

Прво, немам бугарски пасош.
Второ, најверојатно нема ни никогаш да го имам бидејќи за годините кои ќе ги потрошам чекајки го во било која ЕУ земја ќе се стекнам или со право на постојан престој или со нивни пасош (така да не е тоа проблемот).

Проблемот е што, дури и кога отвори таква тема ти лично на форумот (околу бугарите и нивните пасоши), гледаш дека освен дневни препукувања на основ еј ти си бугар јас сум македонецот не ти служи за ништо друго. Си се запрашал зошто можеби?

Трета работа, сите народи на балканот се етнички мешани. Од почеток на Александар Македонски (под услов да ја вратиме оттаму топката), па до ден денешен кога до пред 30 години бевме Југословени и имавме мешани бракови - испаѓа дека сме конгломерат од народи. Толку. Енде. Крај на муабет.
Немој утре да побараш твои корени па да не испадниш повеќе % бугар од пола форум, знаеш што смеење би било?

Четврто, во 21 век за кај вредат овие муабети? И сам знаеш, за пред кооперација само, на друго место не проаѓаат.
Знаеш зошто? Колку год да имплицираш оросписко понашање и да повикуваш на морал сепак вреди колку за пред кооперација. Затоа.

Бидејќи истиот тој со бугарски кога ќе замини по светот ти носи пари во државата. Најмалку 3-4 пати иди годината што за празници или пак за одмор еднаш се враќа, инвестира тука во недвижнини, плаќа сметки на роднини и слично. Да не се правиме сега дека од марс сме паднати.

Една година корона фати, не можеа да си дојдат нашите по кои ти плукаш и знатно се осети по џебот. Еве битолчанец си, оди прашај некој таксист како помина сезоната 2018-2019 со работа, како си помина сезоната 2019-2020, повеќе од пола од нив заминаа Кромберт да работаат пошто ковид и полициските + неможноста во лето дополнително да заработат од „нашите“ кои си идат од странство па ги развозуваат по аеродроми или низ мкд му удри длабоко во егзистенцијата.

Глупа споредба:
МКД со 400еур плата ти дава поврат на ддв од скенирање сметки во просек од некои 700-900 денари за три месеци или 1800 ден (ако собираш фискални како луд).
Германија со 2000евра плата ти дава поврат на данок од околу 3000евра секоја година + 450евра неоданочени секој месец дополнителна заработка + 13 плата (божиќница) + платени слободни денови и слично.

Е сега не било проблем ако Трајанка од Оптичари му ги рашири нозете на Ханс од Фрајбург за да се пресели Германија - туку проблем било ако Стефан од Прилеп се пиши бугарин за да оди Германија со ЕУ пасош и во ПП да изгради куќа, да си купи стан во Охрид, да ги подмири сметките на роднините дома и да му овозможи на цело семејство пристоен живот.

Немој не ме јеби.
Муабет за пред кооперација.

п.с. Дали на Жмицко му ја скршивте главата оти беше на бацирака кај муртинското копиле? Нели правите патриоти тоа би го направиле?

п.п.с. На тема за гомнариите на Владата на Нашата Земја ми морализираш за бугарски пасоши, Владе доволно добро те познавам како форумски лик за да ги знам твоите ставови (во дел и се согласувам со нив) но НЕ е ниту место, НИТУ време.

Нека падни од власт муртинецот, нека дојде некоја трета опција па ќе ја оправаме крива дрина за бугарските пасоши.

На секој можен начин успеавме да се поделиме и замразиме. Доста и издржавме 30 години.
Некогаш во животот е подобро да и погледнеш на реалноста во очи, подобро е да имаш двајца вистински пријатели одколку дваесет лажни лицемери, подобро да сме тројца прави Македонци одошто триесет северџани.

Ти навистина мислиш дека тие што извадиле бугарско државјанство се срамат од тоа? Благословени се оние кои на било кој начин заминале се спасиле од септичкава јама, и не споредувај курви ороспии мислам глупо е, да е кажано ова од грк албанец или друг хардкор националиста би имало логика вака кажано од жител на северџанија најдолна набедна најмизерна дупка на северната хемисвера е смешно.
Правите македоци се во илегала, прав македонец вукојебинава повеќе не ја чуствува за своја држава, ок има и такви кои мислат сеуште дека ова е дежава на македонците само е додадена одредница северна и идентитетот е бетон типови на луѓе попут Стојанче ќерамида teneke итн...
Se zemase bugarski pasos i pred da stanime severni taka da soznam so da ti recam. I vo pravo si ne trebase da gi sporedam so kamenjarkite , stvarno glupo e da gi stavas vo ist kos so ovie prodaenite dusi. Kako sto rekov i prethodno, tie kamenjarkite se moralni velicini za ovie i im se izvinuvam sto gi staviv vo ist kos so novokomponiranite bugari.
Автоматски споено мислење:

Е сега не било проблем ако Трајанка од Оптичари му ги рашири нозете на Ханс од Фрајбург за да се пресели Германија - туку проблем било ако Стефан од Прилеп се пиши бугарин за да оди Германија со ЕУ пасош и во ПП да изгради куќа, да си купи стан во Охрид, да ги подмири сметките на роднините дома и да му овозможи на цело семејство пристоен живот.
Ako bilo dottamu rabotata mozel i Stefan da mu se natrtli na Hans, ama vaka polesno mu bese da si gi plati smetkite. Ti rekov jas prostitutkite se moralni velicini za ovie samo sto ete ne ti odgovara nesto muabetot pa mi kazuvas prikazni tuka, Zmicko, Zaev, DDV i red drugi izgovori zosto ednite se losi, nemoralni i nikogas nema da zemis nekoja takva doma a drugite se snaodivi svetci koi ete samo malce se pisale bugari, nisto strasno.
Nema veze toa sto imav da kazam, kazav.
Sega prodolzete so tesenje , relativiziranje i iznaogjanje izgovori koj od so maka se pisal bugar.

Последно уредено:
ако не си спремен да го дадеш животот за државата и ја предаваш за да се спасиш ондак толку од патриотизмот, толку од нивното солење памет за курто и мурто

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ништо лично против тебе, ама надминат е патриотизмот со давање живот за државата. Ем не вреди ем има други начини.

Se zemase bugarski pasos i pred da stanime severni taka da soznam so da ti recam. I vo pravo si ne trebase da gi sporedam so kamenjarkite , stvarno glupo e da gi stavas vo ist kos so ovie prodaenite dusi. Kako sto rekov i prethodno, tie kamenjarkite se moralni velicini za ovie i im se izvinuvam sto gi staviv vo ist kos so novokomponiranite bugari.
Абе глеј сеа твојава паралела е многу глупа, неможе чергар што проси на семафор да понижи некој господа во Мерцедес од 100к евра, едноставно е ако реално гледаш на работите сакале ние признале или не Бугарите за нас се Америка, абе едно ебанo Косово идат и не шамарат и тепат кога ќе им се посака на кур, не владеат, лебот ни го јадат од уста и гомна ни серат одзгора, за какво достоинство ти ми зборуваш? на стојанче ќерамида достоинство? Па Бугарија вчера оддаде највисока државна почит за даскалот поголеми македонци испаднаа од нас, аплицирај си со време за бугарско државјанство спаси се, или остани јади корења и дудлај што да ти кажам друго.

Абе глеј сеа твојава паралела е многу глупа, неможе чергар што проси на семафор да понижи некој господа во Мерцедес од 100к евра, едноставно е ако реално гледаш на работите сакале ние признале или не Бугарите за нас се Америка, абе едно ебанo Косово идат и не шамарат и тепат кога ќе им се посака на кур, не владеат, лебот ни го јадат од уста и гомна ни серат одзгора, за какво достоинство ти ми зборуваш? на стојанче ќерамида достоинство? Па Бугарија вчера оддаде највисока државна почит за даскалот поголеми македонци испаднаа од нас, аплицирај си со време за бугарско државјанство спаси се, или остани јади корења и дудлај што да ти кажам друго.

Ја мислам такви ликови ко тебе кај и да отидат ќе јадат корења, не е до локацијата, до човекот е. Уште да прекинеш да се логираш на форуми од вукојебината си ја постигнал целта 100%.

Jas ne se sekjavam deka na bilo koj nacin te spreciv da se pisis bugarin. Taka da djabe mi gi potekvas madinjata i mi objasnuvas. Jas samo napraviv gradacija koja ocigledno nesto ne vi e po kef pa pocnavte tuka zalopojki da mi kazvate.
Ste se pisale bugari, ok. Ne ste povekje Makedonci, pomirete se so toa, ne bidite placipicki. Prostitutkite barem ne negiraat deka se prostitutki i deka se ebavaat za pari. Nekoi se sramat, nekoi ne, site imaat dobar izgovor no najbitno ne negiraat deka se toa so se. Ete zatoa prema vas novokomponiranite bugari bile i ke bidat moralni velicini. Vie ni za edna kamenjarka ne vredite, ne eden, deset mercedesi imaj.

Jas ne se sekjavam deka na bilo koj nacin te spreciv da se pisis bugarin. Taka da djabe mi gi potekvas madinjata i mi objasnuvas. Jas samo napraviv gradacija koja ocigledno nesto ne vi e po kef pa pocnavte tuka zalopojki da mi kazvate.
Ste se pisale bugari, ok. Ne ste povekje Makedonci, pomirete se so toa, ne bidite placipicki. Prostitutkite barem ne negiraat deka se prostitutki i deka se ebavaat za pari. Nekoi se sramat, nekoi ne, site imaat dobar izgovor no najbitno ne negiraat deka se toa so se. Ete zatoa prema vas novokomponiranite bugari bile i ke bidat moralni velicini. Vie ni za edna kamenjarka ne vredite, ne eden, deset mercedesi imaj.
Од која позиција ти правиш градација Македонци зашто не постои такво нешто тука повеќе не е оваа земја Македонија ти уште ли не си разбрал?

Ako bilo dottamu rabotata mozel i Stefan da mu se natrtli na Hans, ama vaka polesno mu bese da si gi plati smetkite. Ti rekov jas prostitutkite se moralni velicini za ovie samo sto ete ne ti odgovara nesto muabetot pa mi kazuvas prikazni tuka, Zmicko, Zaev, DDV i red drugi izgovori zosto ednite se losi, nemoralni i nikogas nema da zemis nekoja takva doma a drugite se snaodivi svetci koi ete samo malce se pisale bugari, nisto strasno.
Nema veze toa sto imav da kazam, kazav.
Sega prodolzete so tesenje , relativiziranje i iznaogjanje izgovori koj od so maka se pisal bugar.
Ни на крај памет не ми паѓа на тема за Влада на Прекрасната ни непозната земја да продолжам муабет околу оправданост на бугарски државјанства.
Така да или тагирај ме во темата која ја отвори порано па да продолжиме дискусија (ако сакаш) или пиши ми во приватна порака.

Како и да е, на ниту едно прашање не ми одговори туку само се расфрлаш со констатации. Така дебата не се води дури и кога имаш спротиставени ставови.

Јас нема да изигравам Квиско и наместо да гледам оваа влада да замине што поскоро да зборам за временска прогноза, бугарски државјанства или не знам што.

Прво нека замине муртинецот, да правиме муабети за тоа што сакаа попис да фркнат на 1000+ заболени и 50+мртви на дневен основ (кој знае колку беа реално пошто ова е само „официјална“ статистика), да правиме муабет ЗОШТО немаше респиратори од Бразил (кажа Боцевски зошто немаше, така мислам дека се викаше тој буцкото од груево време што е сега амбасадор таму), да правиме муабет за 8 МИЛИОНИ провизија што ги дадоја на фантом фирма од Хонг Конг за да набават вакцини, да правиме муабет за КАТАСТРОФА здравство и услови каде умираат луѓе што од ковид што од други пропратни хронични болести за кои не можат да се лечат во ковид време т.е. година и кусур (цели фамилии се затворија), да правиме муабет ради ПАСОШИ (ДА, МАКЕДОНСКИ ПАСОШИ) кои таму некој ги штанцал како стигнал и кому стигнал па ради тоа може да кркаме меѓународна изолација и повторен визен режим и ЕДЕН КУП ДРУГИ ГЛУПОСТИ И КРИМИНАЛИ НА ДНЕВНА ОСНОВА, па потоа ќе правиме муабет за бугарските пасоши.

ЈАС нема да му ги галам мадињата на заев и жмицко по форуми пошто тие така си се договориле помеѓу нив.
Нивно си е тоа што си договориле однародените, мое е тоа што можам (макар и на форум и во лични контакти со луѓе) да придонесам што поскоро курто-мурто да си заминат од власт.

Ти, како сакаш. Одвлекувај внимание ако ти е мило на теми кои не се за тоа наменети.

Со СДСМ, Македонија живее во дистописка реалност. Се прават обиди да се укинат печатени книги, за да може електронските лесно да се менуваат со клик на компјутерско глувче, се прават обиди да се укине предметот историја и тој да се сведе на неколку страници од некаква измиксана книга, се бришат зборови од речници, како да зборовите, а не нивната употреба и контекст, се некаков криминал.

16 декември 2020
СЕ УКИНУВА ПРЕДМЕТОТ ИСТОРИЈА
Царовска:
НЕ СЕ УКИНУВА ПРЕДМЕТОТ ИСТОРИЈА, ТУКУ СЕ СПОЈУВА ВО ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ, ИСТО КАКО И ГЕОГРАФИЈА, ОТИ УЧЕНИЦИТЕ НЕ ЗНААТ ДА ПОВРЗУВААТ ФАКТИ

21 април 2021
СЕ УКИНУВААТ ПЕЧАТЕНИТЕ УЧЕБНИЦИ
Царовска:
НЕ Е ТОЧНО ДЕКА СЕ УКИНУВААТ ПЕЧАТЕНИТЕ УЧЕБНИЦИ

07 мај 2021
ЌЕ СЕ БРИШАТ ПОСТОЕЧКИ ЗБОРОВИ ОД ТОЛКОВНИОТ РЕЧНИК НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Царовска:
НЕ СЕ ИЗБРИШАНИ ЗБОРОВИ ОД РЕЧНИКОТ

1984 и Фаренхајт 451 - омилените новели на Слугинковска:

1. Everything faded into mist. The past was erased, the era-
sure was forgotten, the lie became truth.

And if all others accepted the lie which the Party imposed—
if all records told the same tale—then the lie passed into
history and became truth.

And the Records Department, after all, was itself only a
single branch of the Ministry of Truth, whose primary job
was not to reconstruct the past but to supply the citizens
of Oceania with newspapers, films, textbooks, telescreen
programmes, plays, novels—with every conceivable kind of
information, instruction, or entertainment, from a statue to
a slogan, from a lyric poem to a biological treatise, and from
a child’s spelling-book to a Newspeak dictionary.

And presently some master brain in the Inner Party would se-
lect this version or that, would re-edit it and set in motion
the complex processes of cross-referencing that would be
required, and then the chosen lie would pass into the per-
manent records and become truth.

He did not believe he had ever heard the word Ingsoc before
1960, but it was possible that in its Oldspeak form—’Eng-
lish Socialism’, that is to say—it had been current earlier.
Everything melted into mist. Sometimes, indeed, you could
put your finger on a definite lie. It was not true, for example,
as was claimed in the Party history books, that the Party
had invented aeroplanes. He remembered aeroplanes since
his earliest childhood. But you could prove nothing. There
was never any evidence.

Day by day and almost minute by minute the past was brought up to date.
In this way every prediction made by the Party could be
shown by documentary evidence to have been correct, nor
was any item of news, or any expression of opinion, which
conflicted with the needs of the moment, ever allowed to
remain on record. All history was a palimpsest, scraped
clean and reinscribed exactly as often as was necessary. In
no case would it have been possible, once the deed was done,
to prove that any falsification had taken place.

2. It was a pleasure to burn.
He wanted above all, like the old joke, to shove a marshmallow on a stick in the furnace,
while the flapping pigeon-winged books died on the porch and
lawn of the house. While the books went up in sparkling whirls and
blew away on a wind turned dark with burning.

-"I've tried to imagine," said Montag, "just how it would feel. I
mean to have firemen burn our houses and our books."
(Don't just imagine, call Sluginkovska, she'll show you.)
-"No." Montag gazed beyond them to the wall with the typed lists
of a million forbidden books.
He looked with dismay at the floor. "We burned an old woman
with her books."

Кокошкава глупа (2 лоши зборчиња) навистина промовира воук култура.
Најлошиот министер за образование и наука.

Еве за што зборува членот погоре:

Секојпат кога:
JaqenH'ghar, Задолжително, Beric Dondarrion и zmej gorjanin (3 од нив троен профил)

пробуваат да ја омаловажат македонштината, нека ви текни на сликава.

hqdefault.jpg

А да ќе заборавев - имаат конто со Леви на него, затоа се така упорни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom