Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сме кај автопатите, еве еден мој пост напишан на 26 јуни 2020г, значи пред сокоро една година кога имаше најава за инвестициски бум (пред изборите) и го најавуваа автопатот до Блаце кој првите 2000м (со 3 патарини) требаше да почнат да ги градат уште во 2019г.

Тендерот за избор на изведувач ќе се објави следниот месец, градежните работи ќе почнат во вториот квартал од годинава и ќе траат 18 месеци. Надлежните уверуваат дека работите ќе се одвиваат брзо бидејќи на овој дел не се предвидени тунели. Паралелно ќе се работи на проектирање на вториот фаза од патот од Блаце до Стенковец долга 10,5 км. Тендерот ќе биде објавен во 2020 година, а изградба се очекува да заврши по 2023 година

Подолу целиот пост.
На рекламата слушнав 260 километри автопатишта дека ќе изградат во следниот мандат, милијарда инвестиции итн. милијардите од странските инвестиции неможеме да ги осетеме оти имавме 600 милиони (од кој 400 поради даноците) и не видовме никаква инвестиција, ама во автопатиштата видовме и ќе видеме, само да ги набројат од каде до каде ќе бидат тие автопатишта.

Иако на хартија знаеме дека сигурно ќе успеат да ги направат за 4 години, во реалноста ситуацијата е поинаква, пишав пред некој ден дека се планира изградба на 20000 метри автопат и никој не ме поправи оти којзнае дали некој слушнал дека ќе се прават само 2 киломтра (2000 метри).
Автопатот Скопје – Блаце ќе се гради годинава – Готов до 2023?!
Ова е од Телма про СДССМ телевизија, не е измислено од Алфа на пример, и е Објавено на 11 јануари, 2019 во 16.26 ч, пред еднаипол година.

со други зборови изготвен е проект на 2 километри и требаше да почнат да се градат до 30 јуни лани, останатите 10,5км ќе се проектираат ако даде госпоТ пари, па мош ќе биде направен до 2023 целиот со должина од 12500 метри.
Значи ако даде госпоТ пари (а во овие времиња тешко) ќе се направат 260000 метри автопат за цели 4 години или во реалноста можеби ќе направат 12,5км за 3 години, 4,166км годишно или над 62 години ќе и требат да ги изградат сите 260км.

Кажи му го ова истото на некој што останал без работа заради курто-мурто и што ме може да дојди до респектабилно место на работа заради курто-мурто 30 години уназад.
Исто, на некој кој останал без работа ради пандемијата и што ради то од "државата" го добил од трите најдолгото.

Ти ја сфаќам поентата ама ниту во едниот, ниту во другиот случај работите не се црно-бели.
Nema opravduvanje, ne se maci djabe da relativiziras.

Ниту на Гоце положија цвеќе, ниту на народот честитаја ден на азбука.
Вака ниска влада, не сме имале.
Не е македонска оваа влада шиптрарска е.Груби ја раководи.

Кажи му го ова истото на некој што останал без работа заради курто-мурто и што ме може да дојди до респектабилно место на работа заради курто-мурто 30 години уназад.
Исто, на некој кој останал без работа ради пандемијата и што ради то од "државата" го добил од трите најдолгото.

Ти ја сфаќам поентата ама ниту во едниот, ниту во другиот случај работите не се црно-бели.

ако не си спремен да го дадеш животот за државата и ја предаваш за да се спасиш ондак толку од патриотизмот, толку од нивното солење памет за курто и мурто

Sent from my iPhone using Tapatalk

Од предолго дружење со сдс се појавуваат нус ефекти, дури и за дуи.

ако не си спремен да го дадеш животот за државата и ја предаваш за да се спасиш ондак толку од патриотизмот, толку од нивното солење памет за курто и мурто
Абе супер тоа.
Само ете оставете ти и @мкд владе тука една трансакциона сметка или пак во ПП нема проблем, па на луѓе кои реално имаат проблеми да им посочиме од која трансакциска може да си ги платат сметките кога ќе одат во банка пошто нивните се блокирани од изршители.

Може да се согласуваме за едни или други работи ама во тема за глупостите на владата на РМ да пишувате досетки од типот ти си патриот јас не сум - не ви стои.

АКО сте толкави патриоти оти не отидовте на тоа квиско да му ја скршите тиквата пошто заев веќе беше паднат (и де факто и де јуре), немаше доволно пратеници да изгласа за мерките од 5 пакет и практично доколку не изгласаше народот да земи плата ем приватниот сектор ЕМ народот како народ ќе одеше да му ја искрши главата.

АМА не, Жмицко патриотот и маж голем зеде да се сретни со него во 4 очи и да си се договорат понатаму од каде да лапаат париња.

ИМА еден куп вакви примери каде курто-мурто си ги галат јајцата, а народот наместо да им ја скини главата земе меѓу себе си ги вади очите.
НЕМА проблем, ќе продолжиме да си ги вадиме очите за теми каде имаме спротиставено мислење но прво нека оди некој нека му ја скини главата на жмицко или на зајко па да збораме колкави патриоти сме.

Или зад тастатура сите силни сме?

Прегледај го приврзокот 294581

Колку ли глупо се осеќа Неџат #ДлабокоГрло гледајки денес како неговите се пелцуваат со Кинески вакцини
Па не е така.

Неговите си се вакцинираа со Фајзер, а плебсот со кинески.
Затоа и секна интересот. Они не би да дадат пример и да се пукнат со истите вакцини кои ги обезбедиле за рајата.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Па не е така.

Неговите си се вакцинираа со Фајзер, а плебсот со кинески.
Затоа и секна интересот. Они не би да дадат пример и да се пукнат со истите вакцини кои ги обезбедиле за рајата.

„Туку што ја извршив мојата лична, но и граѓанска должност и ја примив првата доза од вакцината на „Синофарм“, односно онаа која беше во моментот на располагање, кога ми дојде мене редот согласно националниот план за имунизација. Се чувствувам одлично и ќе ја продолжам мојата дневна работна агенда и во попладневните часови.“ - Заев, гоблинот, 5/6/2021

Зошто тогаш промовира производ од авторитарна и тиранска држава?

Она што е најсмешно е што тука им се кара мајка на Бугарите, а додека темана за бугарско државјанство/пасош многу луѓе си ја имаат означено како животен настан. Чудно е како никој против нив не се побунува, а тие се тие кои и даваат најголема валидација на бугарската политика. Некој не е искрен во целава работа.
Ne e tocno, licno jas non stop ja buckam redakcijata sho toa im e najgolem trafik, a so novonastanatiot shop i potrebata za klientela nisto ne e prevzemano.

I mene me karaat poradi toa.

Poveke clenovi go iskazaa svoeto mislenje deka taa tema e anti drzavna.
Prebaraj vo temite za forumot.

Зошто тогаш промовира производ од авторитарна и тиранска држава?
Тоа ваљда треба да го прашаш тој кој прогласи дека вакцините можат да имаат авторитарно потекло и со тоа да бидат неподобни.

Од кај знаеме ние дека со кинеска се вакцинирал? Они можат да кажат - ние сите од влада се вакциниравме со кинеска, само пратениците ги фајзиравме.
Јас верувам дека и така направил. Не се вакцинирал навистина со кинеска. Не ми се верува дека било кој од власта или политиката ставил кинеска.

Прегледај го приврзокот 294581

Колку ли глупо се осеќа Неџат #ДлабокоГрло гледајки денес како неговите се пелцуваат со Кинески вакцини
Откако Горан Момироски го ресетира и го врати на фабрички поседувања во „Само вистина“, овај куртонот не треба веќе да исползи од никаде.
Душичка тој, работел во општината на проектчиња (со договор на дело), а фино лепо си побарал во локалната СДСМ да ја вработата неговата сопруга, па уште горд што ја вработиле. АБДАЛ.

И после зошто народот е против ваквите шаренолики гомна за кои „немаше правда, немаше мир“ и за кои „дојде животот“... пијавици, ништо поразлични од било која друга пред нив. Штета што за брзо нема да им дојде крајот со оглед на тоа што ум крепи народецов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom