Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
@Задолжително каква ти е оваа антишиптаро-татарофилска дијагноза? :pos: Па уште и татаристан е величина, вадете пасоши за да ги згазиме косоварите, види како го сакаат Гоце :vozbud:

Дали Берислав Татарион со наследството од покојната му прабаба во америка финансира семинар за кадри како Зататарително?

Ни на крај памет не ми паѓа на тема за Влада на Прекрасната ни непозната земја да продолжам муабет околу оправданост на бугарски државјанства.
Така да или тагирај ме во темата која ја отвори порано па да продолжиме дискусија (ако сакаш) или пиши ми во приватна порака.

Како и да е, на ниту едно прашање не ми одговори туку само се расфрлаш со констатации. Така дебата не се води дури и кога имаш спротиставени ставови.

Јас нема да изигравам Квиско и наместо да гледам оваа влада да замине што поскоро да зборам за временска прогноза, бугарски државјанства или не знам што.

Прво нека замине муртинецот, да правиме муабети за тоа што сакаа попис да фркнат на 1000+ заболени и 50+мртви на дневен основ (кој знае колку беа реално пошто ова е само „официјална“ статистика), да правиме муабет ЗОШТО немаше респиратори од Бразил (кажа Боцевски зошто немаше, така мислам дека се викаше тој буцкото од груево време што е сега амбасадор таму), да правиме муабет за 8 МИЛИОНИ провизија што ги дадоја на фантом фирма од Хонг Конг за да набават вакцини, да правиме муабет за КАТАСТРОФА здравство и услови каде умираат луѓе што од ковид што од други пропратни хронични болести за кои не можат да се лечат во ковид време т.е. година и кусур (цели фамилии се затворија), да правиме муабет ради ПАСОШИ (ДА, МАКЕДОНСКИ ПАСОШИ) кои таму некој ги штанцал како стигнал и кому стигнал па ради тоа може да кркаме меѓународна изолација и повторен визен режим и ЕДЕН КУП ДРУГИ ГЛУПОСТИ И КРИМИНАЛИ НА ДНЕВНА ОСНОВА, па потоа ќе правиме муабет за бугарските пасоши.

ЈАС нема да му ги галам мадињата на заев и жмицко по форуми пошто тие така си се договориле помеѓу нив.
Нивно си е тоа што си договориле однародените, мое е тоа што можам (макар и на форум и во лични контакти со луѓе) да придонесам што поскоро курто-мурто да си заминат од власт.

Ти, како сакаш. Одвлекувај внимание ако ти е мило на теми кои не се за тоа наменети.
Вакви ко тебе му ги галат мадињата на Апасиев ГАРАНТИРАМ. Сите вие разочараните шарени од 2015 па нагоре сеа сте по Апасиев, а го ругате премиерот на нашата земја заборавајќи дека вашиот Апасиев ( демек сеа Апас ви е 3та опција ) е тој шо го буткаше "режимот'' и го инсталираше Заев у 2016. Лингури.
А најјак дел е шо коа беа изборите парламентарни летото Апас изјави во ниеден случај нема да коалицира со СДС , а со ВМРО би коалицирал бидејќи тоа би било спас за националните интереси и уништување на комуњариве.

Па и едните и другите се со монголидно потекло истоварени со коњи во Европа.
Нормално дека ќе си го чуваат грбот. Овај притиска си вели овие слабаци се, Зајко се потпишува па ајде во една тура ќе ги избугариме. Гомно.

И да, погрд човек во животот не сум видел. Не душевно. Физички. Грд е ко кур. A nobody.

Па и едните и другите се со монголидно потекло истоварени со коњи во Европа.
Нормално дека ќе си го чуваат грбот. Овај притиска си вели овие слабаци се, Зајко се потпишува па ајде во една тура ќе ги избугариме. Гомно.

И да, погрд човек во животот не сум видел. Не душевно. Физички. Грд е ко кур. A nobody.

Пази, пази, монголоидното племе се спрема да ве напаѓа. Лепотани ко тебе сигурен сум дека се спремни за соодветен одговор.

Вакви ко тебе му ги галат мадињата на Апасиев ГАРАНТИРАМ. Сите вие разочараните шарени од 2015 па нагоре сеа сте по Апасиев, а го ругате премиерот на нашата земја заборавајќи дека вашиот Апасиев ( демек сеа Апас ви е 3та опција ) е тој шо го буткаше "режимот'' и го инсталираше Заев у 2016. Лингури.
А најјак дел е шо коа беа изборите парламентарни летото Апас изјави во ниеден случај нема да коалицира со СДС , а со ВМРО би коалицирал бидејќи тоа би било спас за националните интереси и уништување на комуњариве.
Ти олесна?
Супер.

Ајде сега трк на темите за шарена куртонијада, за трета опција, левица и слични за да се запознаеш со моите ставови па пак ако имаш некои фрустрации слободно наврати се тука и реплицирај колку да се најдеш во муабет.

Пази, пази, монголоидното племе се спрема да ве напаѓа. Лепотани ко тебе сигурен сум дека се спремни за соодветен одговор.
Во моментов цела машка (и женска) Македонија се треси од вас.
Колку во 41ва, толку и сега.
Ај магла.

Кокошкава глупа (2 лоши зборчиња) навистина промовира воук култура.
Најлошиот министер за образование и наука.

Еве за што зборува членот погоре:

Мила ти е олицетворение на сите невладини организации во земјава, задоени од странски пари...тие не одговараат пред народот тука, туку пред оние што им ги фрлаат парите однадвор. Деновиве дел од родителите чиишто деца држат бојкот на наставата бараа да се сретнат со нејзе, кучката ги одби со образложение дека немала време...за потоа да ја најдат како присуствува на некој невладин собир во истиот термин кога сакаа да се сретнат родителите со нејзе. Дрска и безобрана жена, ете тоа е Мила, душата и ссмрди на нејзе... Се сеќавам како ја воспеваа оние куртоните нејзини од партија, кога беше министер за труд и социјала, чиниш новата Маргарет Тачер ја имаме, се додека ДУИ не и турија курот па потоа ја снема едно месец два од политичката сцена.
Сега ќе се изживува на децата и родителите, дури и сила покажува до нејзините изјави, како децава биле неписмени... класична кучка, неписмени се оти набутаа и ќоро и сакато како професори со партиска книшка, не ради мочаните учебниците од кои сме учеле јас, ти, тој и генерации други деца наназад... Ама оди објасни му го ова на невладина кравја лепешка од човек, искомплексирана личност до немајкаде

Точно, во моментов најантипатичен лик во цела политичка багра.
Како се викаше онаа што крадеше студентски пари? Од програмата Еразмус?
Пишав на гугл срч: "краде пари од еразмус" и ја најдов, прва ми излезе - Лидија Димова. Единствената која беше поодвратна и поантипатична и поумислена од Мила.
Ама тука негде се и двете, пробуваат да се надминат во антипатичност.

Инаку кога бев студент се пријавив за Еразмус+ студентска размена за лица од Европа (ова по правило се дава на 10каши како стимул, тој е концептот по кој е замислена), и ми одобрија семестар во Ница, Франција. Сиот радосен си реков цело учење се исплати - се додека една колешка која веќе остварила размена не ми кажа сам да си земам пари - стипендијата не и ја пуштиле ни по 3 месеци престој и за се морала да плати сама. Зборуваме за сума од 8.000 евра, за покривање на семестар, предмети и смештај.
И на Ница и на Универзитетот Софија Антиполис во Антибо на југот од Франција им кажав чао.

Неколку години подоцна слушнав за Лидија Димова и дознав кој бил така дрзок да кради пари од студенти кои учеле со месеци, а и реално во периодот на студии едвај врзуваат крај со крај. Искрено, не бев изненаден од фацата. Токму ваков комунистички отпушок од сурат очекував дека ќе видам.

Lidija-Dimova-640x330.jpg

Дали Берислав Татарион со наследството од покојната му прабаба во америка финансира семинар за кадри како Зататарително?
Снема пари.
Све на жена ти и сестра ти ги потрошив.:toe:

чиниш новата Маргарет Тачер ја имаме
:unsure:

Треба да и биде јасно дека зборовите "циган", "педер" и "курва" се користат и фразално, но се и карактерни особини. Со нејзината изјава и игнорирањето на родителите денес ги видовме квалитетите и на нејзиниот карактер.

Треба да се сети како дојдоа на власт. Преку студентските и средношколските протести кои стимулираа бранови на протести. Истите беа резултат на инаетот на тогашните министри за образование и наука (Спиро Ристовски, Панче Кралев и Адеми).

Мила се соочи со бојкот на матурантите и не се сретна со нив (поради матурата), сега пак се соочува со бојкот поради учебниците и пак ги игнорира граѓаните! Дрскоста ја манифестираше и како министер за труд! Плаче за интерпелација и ќе ја јаде затоа што не е дете на Сдсм. Војската меѓусебно се чува, надворешните членови го јадат стапот. :)

Точно, во моментов најантипатичен лик во цела политичка багра.
Како се викаше онаа што крадеше студентски пари? Од програмата Еразмус?
Пишав на гугл срч: "краде пари од еразмус" и ја најдов, прва ми излезе - Лидија Димова. Единствената која беше поодвратна и поантипатична и поумислена од Мила.
Ама тука негде се и двете, пробуваат да се надминат во антипатичност.

Инаку кога бев студент се пријавив за Еразмус+ студентска размена за лица од Европа (ова по правило се дава на 10каши како стимул, тој е концептот по кој е замислена), и ми одобрија семестар во Ница, Франција. Сиот радосен си реков цело учење се исплати - се додека една колешка која веќе остварила размена не ми кажа сам да си земам пари - стипендијата не и ја пуштиле ни по 3 месеци престој и за се морала да плати сама. Зборуваме за сума од 8.000 евра, за покривање на семестар, предмети и смештај.
И на Ница и на Универзитетот Софија Антиполис во Антибо на југот од Франција им кажав чао.

Неколку години подоцна слушнав за Лидија Димова и дознав кој бил така дрзок да кради пари од студенти кои учеле со месеци, а и реално во периодот на студии едвај врзуваат крај со крај. Искрено, не бев изненаден од фацата. Токму ваков комунистички отпушок од сурат очекував дека ќе видам.

Lidija-Dimova-640x330.jpg
Не ти е точен муабетот. Семестарот не се плаќа, а 8000 евра стипендијата можела да ти биде ако си бил 3 семестри на размена. Академските размени се бирократски многу едноставни и нема никаков простор за манипулации. Парите лежат во младинските и волонтерските размени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom