Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Види, да умееше да изаргументираш до сега ќе си издискутиравме ко луѓе. :)

Одлоговлекуваш, затоа што немаш аргументи. Ја во секое време можам да го поткрепам тоа што го зборам. И 15 и 20 пати, би! Ама некад нема поента бе друже. :D
Ти наместо да ми дадеш линк од твоите извори на информирање, ми релативизираш за моите изјави. Не ми се дискутира така, сори.
Чудна работа, ем не ти се дискутира, ем нонстоп ме повикуваш :cautious: .
Со твоите изјави, сам си се побиваш, затоа напишав, да прочитате што сте пишувале на почеток, како испаднало.

Ти кажав веќе еднаш, да се повторам: пред свињи, не фрлам бисери. :P

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Вакцинацијата е неопходна за да се контролира вирусот, во спротивно ќе имаме стотици мутации кои ќе бидат десет пати бетер од овие моментално. Све што е против вакцинација иде со глава у ѕид. А за тие што викаат дека некоја вакцина не лечела некаква мутација, не се секирајте после првата имунизација ќе има други втора генерација вакцини кои ќе бидат поефикасни за тие специфични типови.
Секогаш вака ми правиш. Не е страшно да ме цитираш. Точно дека ме влечкаат низ политика, економија и историја и не секогаш можам максимално да се посветам на дебатата, но давам сѐ од себе.

Притоа не сакам да зборувам против вакцините затоа што и не се така добри. Не креираат доживотен имунитет, постои можноста за преносливост и нема научен доказ дека штитат од сите мутации (индискиот е нов, имаше нешто на претходните страни, но ќе видиме), но од друга страна даваат речиси 100% заштита дека нема да починеш од Ковид (сем нусефектите кои може да резултираат со смрт 1:125.000 или 1.000.000, зависи од старосната група и вакцина).

Моја глава е, па ќе ја мавам. И хуманизмот, во ова општество, е на апарати.

Старите беа вакцинирани со Фајзер. Имаа само болка во раката. Ревакцинацијата за 10тина дена.

пи.ес. (заборавив да прашам) Каде е Доктор(ката) Хаус? Никола ја скара. :(

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Kako ne gledas razlika koga vo site tri branovi umrenosta e ocigledno nad normala. Sega za srekja imame efekt od vakcina i podobar medicinski tretman pa se namali. Za Germanija ova. I da, vo drugi drzavi so poslab medicinski sistem umiraat i lugje koi so tretman mozea da se spasat. Sepak na kraj i toa e posledica od masovnoto zaboluvanje.
Мора да лаже дека е доктор, не постои доктор што не знае што значи all cause mortality.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.500
но од друга страна даваат речиси 100% заштита дека нема да починеш од Ковид (сем нусефектите кои може да резултираат со смрт 1:125.000 или 1.000.000, зависи од старосната група и вакцина).
Ах сега ќе ти го заебам системот, не даваат 100% заштита од умирање од Корона.
Не знам зошто тоа го туркаат, ама умираат луѓе. На пример од Фазјер во америка се заразуваат 5% вакцинирани, затоа што нели вакцината е 95% ефикасна, ама од тие 5% луѓе ќе умрат. Се разбира тоа е 1:1 000 000 и не е некоја значителна бројка, ама сепак не е 100%, туку 99.999% заштита од смрт.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не знам зошто тоа го туркаат, ама умираат луѓе. На пример од Фазјер во америка се заразуваат 5% вакцинирани, затоа што нели вакцината е 95% ефикасна, ама од тие 5% луѓе ќе умрат. Се разбира тоа е 1:1 000 000 и не е некоја значителна бројка, ама сепак не е 100%, туку 99.999% заштита од смрт.
Реков "речиси 100% заштита од смрт". Читај убаво и земи си очила. 2 пати ова ми го правиш.

Заразеност=/=смрт. Си имаш за тоа членови кои се желби да дебатираат со тебе. ;)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.710
Поени од реакции
16.924
Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Во стампедо во Израел загинаа повеќе од 40 луѓе, 150 се во болница

и ова е на некој начин поради К19... се научија на дистанца, маски, изолација, сега не знаат како да реагираат...
имаше во 60-тите француски филм

Дивљач је пуштена
Stay home save lifes.
Автоматски споено мислење:

Зашо ако може да лечи жан за 12 000 Евра, да не се донесе закон и за 50 евра да купи некоја од нашиве кинески по 100 да ја шитка приватно или малце му е? Да се убрза работава. Нека фрли и он нешо у буџет. Пример пола.

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.481

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.500
Фучи е познат по релевантни информации :D

About 5,800 people who have been vaccinated against coronavirus have become infected anyway, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention tells CNN.

Some became seriously ill and 74 people died, the CDC said. It said 396 -- 7% -- of those who got infected after they were vaccinated required hospitalization.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.481
Фучи е познат по релевантни информации :D

About 5,800 people who have been vaccinated against coronavirus have become infected anyway, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention tells CNN.

Some became seriously ill and 74 people died, the CDC said. It said 396 -- 7% -- of those who got infected after they were vaccinated required hospitalization.

5800 од 77 милиони, тоа според моите пресметки е помалку од 0,1% инфицирани.

Значи 7% од тие 5800, наспрема 77 милиони. Во право е Дамблдор. :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
Не е проблем ефикасноста кај вакциниве, доста висока е. Проблемот е тоа што се јавуваат јаки нус ефекти, дури стигнавме и до смртни случаи, кај луѓе кој во горе доле не се загрозени од вирусот.

Член од
22 март 2019
Мислења
234
Поени од реакции
552
@teneke

Абе врска немат вакцините 100 милиони луѓе се вакцинирале во Америка и ете 74 луѓе умреле и со вакцина , можеби и уште умреле поради последици од вакцините и ги кријат.

Зашто да се вакцинираат луѓево кога може ете без вакцина умираат само 600000 луѓе до сега... ништо страшно сигурно и ги пишуват од корона

Не можам никако да ги разберам луѓето како размислуваат и доаѓаат до некој заклучок дека вакцината е многу лоша/непотребна од другата страна имаш ковид

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.500
@teneke

Абе врска немат вакцините 100 милиони луѓе се вакцинирале во Америка и ете 74 луѓе умреле и со вакцина , можеби и уште умреле поради последици од вакцините и ги кријат.

Зашто да се вакцинираат луѓево кога може ете без вакцина умираат само 600000 луѓе до сега... ништо страшно сигурно и ги пишуват од корона

Не можам никако да ги разберам луѓето како размислуваат и доаѓаат до некој заклучок дека вакцината е многу лоша/непотребна од другата страна имаш ковид
Не знам како станав антиваксер на темава :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
@teneke

Ако немаш гаранција за двете работи дали се сигурни, повеќето луѓе ќе ја одберат опцијата да не си пресудуват веднаш. Можда ќе фатат сега, можда за 2 години.
А ја не би се расфрлал со проценти на твое место. Се расфрлалаа докторите и со АЗ, па на крај мораа да ги мењаат препораките и да ја забранат за млади лица.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.061
Поени од реакции
2.070
5800 од 77 милиони, тоа според моите пресметки е помалку од 0,1% инфицирани.

Значи 7% од тие 5800, наспрема 77 милиони. Во право е Дамблдор. :D
Ги нема веќе флигеовите капки и шели како преводници на прокоронашите и сега треба тебе да те читаме со линкови од сиенен како доказ за некоја наука у која ти се крстиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom