Супер лига, да или не?

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Овие УЕФА се ко ВМРО и Мицко излегват само шо не чини кажват а ништо предлог решение. Ко некој бивши се карат УЕФА и СЛ клубовите. Дооооолго лето ќе е ова.
Автоматски споено мислење:

Кој лицемер е овај човече, одвратно створење ми е.Препотентно до макс до некни плукање зошто репрезантациите на малите држави играле против хашките не било потребно слаби биле требало да се забрани ау мау сега ми продава мадиња за бубрези

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Овие УЕФА се ко ВМРО и Мицко излегват само шо не чини кажват а ништо предлог решение. Ко некој бивши се карат УЕФА и СЛ клубовите. Дооооолго лето ќе е ова.
а како би излегле, имаат договори за поделба на колачот веќе. за СЕ треба одново договарање за суперлигата да пропадне

Dugovi ekipa koji bi trebali učestvovati u Superligi:
- FC Barcelona - 1,173 milijarde eura,
- Real Madrid - 901 milion eura,
- Atlético Madrid - 494,2 miliona eura,
- Inter Milan - 630,1 milion eura,
- Juventus - 458,3 miliona eura,
- AC Milan - 151,8 miliona eura,
- Chelsea - 1,510 milijarde eura,
- Tottenham - 1,280 milijarde eura,
- Manchester United - 528,6 miliona eura,
- Liverpool - 272 miliona eura,
- Manchester City - 200 miliona eura,
- Arsenal - 125,4 miliona eura.
Prema nezvaničnim informacijama, svaki klub koji pristupi Superligi bi za početak na svoj račun trebao dobiti 350 miliona eura.

како корона кризата делуваше на гигантите со затварањето на стадионите и фан шоповите, нивните проекции не се остварија и ако не најдат решенија за финансирање може кобно да заврши за оваа индустрија...........тој што уште верува во трофеи и титули ќе се освести кога тогаш.........што рече еден член овде да се види црната страна на капитализмот дојде денот

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
После судот,се појави и информација дека и ЕУ Антитруст законот ги одобрува.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.967
Поени од реакции
10.312
Ќе падне лигава ќе падната вампириве никој не ја сака.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.958
Кога отвораш нешто ново за да има сигурна инвестиција и луѓето да се чувствуваат сигурно мора да дадеш сигурност. Тоа што го збориш ќе се промени после 23 години бидејќи некој инвестира пари што не знам да ги напишам и се вртат пари што не знам да ги напишам. Кој би вложил такво нешто на рулет ? Мене и Тебе тоа дали ни се допаѓа е тотално небитно.
Ееее така убаво ја опиша работата. Не кој е најдобар или секој да добие шанса, туку кој ќе плати тој ќе игра. Да бидеме искрени за тоа што е оваа лига, а тоа е нај гнасната епизода на алчност некогаш видена во европскиот фудбал. Ништо спортско нема во ова.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Член од
4 ноември 2013
Мислења
985
Поени од реакции
1.515
“It’s time to create a less ‘arrogant’ way of doing football; the solution is to reduce costs.”
- Карл Хајнц РУ-МЕ-НИ-ГЕ

Апсолутно. Најдобро ќе им беше на овие 12 клуба + Германците и ПСЖ, да направеа пакт дека нема да плаќаат повеќе од 50 милиони по трансфер и нема да даваат плата поголема од 10м НИКОМУ. Тогаш немаше да се заглавени ко Грчка.

Ама не, трансфери од 200 милиони правеа, рушеа рекорди... какви его-манијаци...
Од тука треба да се почне , отиде све у пичку материну со цени на играчи , плати и ред други работи.

На тоа свињата Риола и она копилено Мендез треба да им се стави забрана за праење трансфери.
Ке си ја пушташ чергата колку што си е долга , а не да си фрлаат милиончиња ко шала да се.
Не е начин ни Уефа да направи Лига слична на оваа , овој формат е одличен , само треба малце да се врати вредноста на парата у фудбалот.
Англиските екипи ке се повлечат од ова , има реакција и од владата и од федерација така да немаат избор.После Перез нека си игра фудбал со Јуве Интер и Милан , за 5 години од сега ке си прогласат банкрот колективно сите.
Мислам го кажа тоа некој предходно , ова е удар на европската култура , не само на фудбалот.
ФУДБАЛОТ НЕ Е КОШАРКА , ЕВРОПА НЕ Е АМЕРИКА.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Види ги какви г'злаци се Милан, кај криви уште и бодови гратис ќе добијат :D

Чекај дуеи не го побара некој од топ 4 моментални во Италија да им биде тренер.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.536
Поени од реакции
15.021
Инаку суперлигашите многу лошо го туркаат овој проект, па демек имале и некој експерт за PR.

Точно се знаеше каде ќе ги удираат и од каде ќе дојдат ударите, како и дека големите медиумски куќи нема да трчаат со раширени раце да го прифатат новиот проект.

А тие земале ја објавуваат со некое безвезно соопштение, никакво лого и еден веб сајт.

Kajgana Shop

На врв Bottom