Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.480
- Поени од реакции
- 26.541
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лицемерна е критиката кон "богатите" клубови кои биле алчни и сакале да станат само побогати, а Дортмунд ги гледа тие клубови само ко извор на приход. Дортмунд е дел од проблемот, најмалку тие треба да солат памет.Na SL-elitata moze i 200.000.000 da im pobara se zaparija. Tuku sto ima vrska toa so super ligava?
Не, туку ќе гледам нормален фудбал секоја среда, нема да мора да гледам Динамо Киев. Тоа е добивката за мене. И тоа што ќе може полесно да гледам дерби во Милано, Торино, Барселона и Мадрид. Нема да мора да калкулирам со месеци однапред кога ќе има дерби натпревар, и да се натпреварувам за карта со цел свет што сака да го гледа Барселона - Реал.Што знае Андер Херера, еве @Inglourious Basterd објасни веќе зошто е во ред франшизава. Сега кога ќе отиде за први мај во Малибу - ќе исправа криви дрини на форумов од таму.
НБА се тимови од една држава (најбогатата) со исклучок на еден или два што се во Канада (не по шија туку по врат).И што ако се? Ајде вака ко за четвртоодделенец.
Лигата што се создава е франшизна лига. НБА е пример за франшизна лига. НБА е кошаркарска лига. Кошарката во Северна Америка, од каде што има клубови кои играат во истата, не е уништена, туку напротив, на е највисоко ниво во светот.
Заклучок, франшизните лиги не го уништуваат спортот, напротив, го унапредуваат. Доволно е јасно или уште потточки треба?
Тебе и мене секако нема да ни здосади, но не е тоа поентата. Ќе им здосади на неутралните гледачи, кои се повеќе од нас кои сме загреани за еден или друг клуб. Лигава што ја поддржуваш ќе ги осакати домашните првенства и клубови од кои овие „топ“ екипи црпат играчи. Клубовите кои се одржуваа благодарение на повремени пласмани во групна фаза на ЛШ итн, ќе нема за што да се борат, финансиите ќе им се намалат и се ќе тргне надолу за нив. Џабе таа една „супер лига“ ако се друго дојде на ниво на Чемпионшип.Откако ги следам (од 95та наваму) Јунајтед никогаш не бил под притисок да отпадне од лига. Во последниве 10 години сезоните горе доле им се решени и без никаква компетитивна позадина уште од ноември. Вклучително и годинешнава.
Па не престанав да ги гледам против мртви екипи како Барнли, ќе ми досадело против Реал Мадрид.
Аха, секако ќе се повлечат. Кинезите мака мачеа да го продадат клубот до вчера, евро не смеат да фрлат веќе, и еве сега гледаме зошто одлучија пред месец дена да не продаваат. Има да го натоварат магарето сега а за трансфери „клубот сам нека ги финансира“.Ако италијанската лига одлучи да не му даде титула на Интер сезонава, ќе се повлечат сместа, тоа е сигурно.
Istive diskusii. Dortmund ne mu e nikomu dolzen da mu pokloni igraci. Ako ne moze nekoj da si go dozvoli, neka ne kupuva. Dortmund e rezultat na problemot a ne del. Dortmund nema gazda koj moze milijardi da vlozuva (poklonuva). Transferite se nacin kako i bez sugar daddy gore dole ostanuvaat konkurentni. Sekoe Evro sto go imaat sami go zarabotija. Razgledaj malce nanazad koga pocnaa ekcesite vo fudbalot i posle koi nastani. Ke ti stane jasno.Лицемерна е критика кон "богатите" клубови кои биле алчни и сакале да станат само побогати, а Дортмунт ги гледа тие клубови само ко извор на приход. Дортмунд е дел од проблемот, најмалку тие треба да солат памет.
Од сите сериозни фудбалски лиги сем Германија. Ама ќе се среди и тоа набрзо.НБА се тимови од една држава (најбогатата) со исклучок на еден или два што се во Канада (не по шија туку по врат).
Од колку европски држави има тимови во новата суперлига?
Неутралните фанови многу поверојатно би гледале дерби натпревари отколку небитни клубови. Баш неутралните фанови ја дигаат гледаноста на топ екипиве до плафон. А за малите клубови, нема да ги осакати. Ќе продолжат да постојат. Само нема да може да бараат 200 милиони евра за фудбалер, затоа што добиваат огромен дел од парите што големите ги генерираат.Тебе и мене секако нема да ни здосади, но не е тоа поентата. Ќе им здосади на неутралните гледачи, кои се повеќе од нас кои сме загреани за еден или друг клуб. Лигава што ја поддржуваш ќе ги осакати домашните првенства и клубови од кои овие „топ“ екипи црпат играчи. Клубовите кои се одржуваа благодарение на повремени пласмани во групна фаза на ЛШ итн, ќе нема за што да се борат, финансиите ќе им се намалат и се ќе тргне надолу за нив. Џабе таа една „супер лига“ ако се друго дојде на ниво на Чемпионшип.
Абе и Лапо Елкан е роден во најмоќната фамилија во Италија ама кога не ти делил севишниот, не ти делила тоа што се родиле во едни од најмоќните семејства на планетава е чиста случајност
Се заљубил во фудбалската игра а замина во ПСЖ за 300,000 неделно да дреми на клупа. Кога го читав форумов последно, ги псовавте ваквите