Супер лига, да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Види му ја фацава на Ањели, жената да му ја изнаебам.

Виде дека ќе банкротира уште малце, му проработи тоа мафијашкото во себе, успеа да направи хаос во Уефа, направи растур систем.

Прв англиски освојувач на европски куп.
Цвезда и Стеауа се историски побитни клубови од нив. Пола од „основачиве“ се клубови со ужасен менаџмент со години, кој константно потфрла. Сега спортот ги наградува со стотици милиони евра загарантирании пари, секоја година.
Мислам дека и нема врска со корона, ова е во план со години, сега само начекаа изговор.

А и како по ѓаволите би забраниле? Тоа би повлекло проблем со репрезентациите, не одат нпр.Франција, Англија, Италија, Шпанија и Германија. Што ќе организираат,турнир с.Добреноец?
Мислам дека ќе смеат да играат репрезентациите. Пример, Франција би била без Гризман, Погба, Мбапе, Лорис, Варан итн..

Мислам дека би било фер Лаказет да се повлече од Арсенал, сепак е човек што се грижи за правдата, да им покаже на богатите белци дека не може да го конторлираат, исто како тоа што го направи против Славија

Мислам дека ќе смеат да играат репрезентациите. Пример, Франција би била без Гризман, Погба, Мбапе, Лорис, Варан итн..
Ќе смеат ама дали ќе сакаат ми беше зборот

Јас вака ви се извињавам во име на цел клуб шо и покрај создавањето на нова супер лига каде ќе игра кремот од Европа ќе мора пак Чолобол фудбал да гледате :pipi: Дерман да се немало

Инаку ете, официјално на ист ден кога пред 133 години се создаде англиската лига

Фифа и уефа колку и да се мафијаши прв пат сум на нивна страна

Доколку скроз истиот формат беше под покровителство на ФИФА/УЕФА, што мислиш какви ќе беа нивните реакции?

Не им е нив до “помалите клубови“, до “традиција“ или до “фанови“, на ФИФА и УЕФА им е до парите што ќе ги губат, исто како што на овие босовите Перез, Глејзер, Ањели, Кроенке исто им е до пари, а не дека сакале атрактивна лига и вселенски фудбал.

Точна е информацијата за 425 милиони евра само за учество? Барса пола долг ќе го исплати со ова. :несвест: Реал кога ја освои ЛШ 3 пати по ред не ги зема тие пари од УЕФА и од тв права.

Ова е милион посто амерички консорциум. Чим масонски фамилии како J.P.Морган дале 5 милијарди за старт, не е проблем да се најдат уште 20 вакви како нив и со 100 милијарди да ја протнат лигата. Сите јаки фудбалери ќе ги соберат во тие клубови, тек сеа ќе гледаме по 50-60 милиони евра нето плати. Циганот Нејмар сигурно и трансфер има договорено ако не влезе ПСЖ. :pos:

Цвезда и Стеауа се историски побитни клубови од нив. Пола од „основачиве“ се клубови со ужасен менаџмент со години, кој константно потфрла. Сега спортот ги наградува со стотици милиони евра загарантирании пари, секоја година.
Мислам дека и нема врска со корона, ова е во план со години, сега само начекаа изговор.
Пробуваш историски да го изедначиш Лајпциг со било кој клуб од лигава? Озбилен си?

Точна е информацијата за 425 милиони евра само за учество? Барса пола долг ќе го исплати со ова. :несвест: Реал кога ја освои ЛШ 3 пати по ред не ги зема тие пари од УЕФА и од тв права.
Реал скоро целиот кредит за стадионот ќе го исплати, само треба да влезат во лигава :D

Последно уредено:
Исти К**** се сите тројца кога ќе видат цент на улица вода им оди на уста.
Тебе поштениот да не те викат? Ти да си на нивно место демек ќе одбиеш пари? Кој не трча денес по пари, посебно во период каде што секој сектор е во тешка економска криза?

Не ми штима како може Тотенхем да е во овие "големи" екипи, по кој основ?
Иначе не ми изгледа примамливо сето ова што се планира, ама па кој ме чита и слуша мене, обичен смртник што следи фудбал на стрим.

Доколку скроз истиот формат беше под покровителство на ФИФА/УЕФА, што мислиш какви ќе беа нивните реакции?

Не им е нив до “помалите клубови“, до “традиција“ или до “фанови“, на ФИФА и УЕФА им е до парите што ќе ги губат, исто како што на овие босовите Перез, Глејзер, Ањели, Кроенке исто им е до пари, а не дека сакале атрактивна лига и вселенски фудбал.
Не би се изненадил да испадне на крај некаков микс од двеве ствари..
Ама од друга страна па некако ептен закрвена делува работава....

Како и да е, едни корумпирани неморални криминалци против други.

Како македонци барем треба да сме навикнати на ваков избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom