Па баш заради вакви причини не сакам луѓе ко Анри да станат тренери на Арсенал. Сега сме сите изнервирани и гледаме да го направиме од гомно подоле Артета, па не ни размислуваме на таа насока. Ама и хипотетички Анри да дојде и да гледаме вака, ќе му се нижат толку погрдни зборови и епитети што не би можел више да поднесам да ги читам. Еве верувам дека наскоро Артета ќе лета ако не освои ЛЕ (иако уште сум поприлично сигурен дека ќе освои и покрај овој очобол од сезона), ама сигурен сум дека и со освоена набрзо ќе лета максимум следна година до полусезона, пошто ова не е нешто што е пролазно, ваквата игра е перманентна за Арсенал години уназад и нема да се смени наскоро. После тоа ќе дојдат набрзо уште 5 тренери ќе се сменат, ние воопшто нема да одиме во нагорна линија сакале играле ЛШ,ЛЕ или ништо, ќе правиме споредби ко сега што прави со Елнени вс Артета, кој бил подобар, кој полош и со тоа ќе ни поминува времето, дур ќе сме 10то место на табела. Ќе анализираме дали имаме подобри играчи од Вест Хем и Лестер и ќе гледаме како никнуваат други клубови, освојуваат трофеи дур ние тонеме како Титаник. Значи повторувам, единствениот спас вака некако гласи: да се продаде 90% од тимот се да се исчисти, комплетен рестарт со нови играчи, нека се мачиме ако треба 2-3 години, ама да не ги правиме истите грешки од минатото, нема нови договори и молење на играч да остане ако сака да си замине и ако те уценува со плата, нема преплатени играчи, нема заглавување со плати на 30+ годишни играчи, нема потпишување позајмици на клучни позиции и да зависиш само од него кој ќе си отиде на крај на сезона, нема давање шанси на 30 годишни дур пропаѓаат 19-20 годишни деца. Е јас ова не сум го видел кај никој тренер, ако видам некој тренер за ова да се избори и вака да сврте лист за менаџирање на клубот, тој ќе е правиот, ама дур не видам вакво нешто апсолутно флоскули ми се муабетиве Артета ин/аут на негово место Трпе, Петко, играчот е тиња, играчот не е тиња. Сфатете дека Арсенал е тим заглавен со гомна до гуша и е катастрофално менаџиран, не треба една промена или две, треба комплетно се да се промени. Нит играч некој донесен ќе ви смени, нит тренер нов, нит 500 милиони потрошени за трансфери.
Па правиме муабети Пепе дали бил подобар или Вилиан, дали Обамејанг бил подобар или Лаказет. Сите овие 4 играчи после ваква сезона во француска лига во клуб кој се бори за опстанок заслужуваат да играат... Се бедираме од што не направил Арсенал толку мизерни.