Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
викаш дека сканијата не е ништо а???... Трук оф д јеар 2010 - СКАНИЈА Р серија... што друго да ти кажам... разликата во цена е очигледна, 20000 еур...

сканијата е 16000 кубика,а ивекото 13000кубика...

и како е воопшто можно со таа коњажа и кубикажа сканијата да неможе да му конкурира на ивекото??? пффффф... има ивекото да го дише чадот од ауспухот на сканијата и волвото...

знам за Сканијата дека е 16, а тоа дека ќе го дише чадот не, оти слабо чад има:vozbud:

Сликава делува премногу моќно...

10094-007.jpg

10205-004.jpg

Scania R730 V8! FEEL THE POWER!!!

Scania од европските...ама мислам баш америчките дека се подобри Mack А да рускиве КАМАЗ се добри.

1988-mack-bicentennial-super-liner.jpg

незнам... види во Македонија,колку фирми имаат скании,колку имаат стралиси... па фукни им го бе шефе:pos2::pos2::pos2:

а зашто цената на ново,е 20000еур разлика???

Абе ивеко тек последниве 5-8 години нагло се разви како компанија,пред се имиџот го градеа кај помали теретни возила,откако тука добија имиџ на квалитет....појдоа да освојуваат нови пазри.

Волво стварно многу ја тераат на луксуз.

Еј а дали зне некој колку е цената за полагање на Ц и Ц1 категорија мислам се вкупно со се авто школа со лекарск осе се колку пари фаќа ?
:smir::salut:

Сликава делува премногу моќно...

10094-007.jpg

10205-004.jpg

Scania R730 V8! FEEL THE POWER!!!
Тоа ти е камион повеќе за курчење од колку што е функционален, јак мотор кој нема каде да му ја пробаш силата, многу нафта троши ама пак комшиите ќе пукат од мака :pos2:

Јас ни продавам,ни купувам,но ме интересира од некој што се разбира:Колку троши на 100км шлепер,со 7Т роба во него?

Јас ни продавам,ни купувам,но ме интересира од некој што се разбира:Колку троши на 100км шлепер,со 7Т роба во него?

Зависи од дестинација друго е кога е рамен пат друго е ако се качува Плетвар или Ѓавато, пиши ми во ПП. која дестинација па да видам кој и дали ја има возено таа. Не можам ништо да ти ветам......

Различни шлепери различно трошат зависно од моторот.

за да може да ти се даде таква проценка ке треба да кажеш која марка на шлепер, кој тип на мотор (мислев на кубикажа и коњажа) и која дестинација т.е. од каде до каде, па ке може да ти дадам една произволна прорачуната литража за целата тура...

шлепер со 7т роба во него, не битно која марка или „коњажа“, не би требало да троши повеќе од 27-28 литри, ако се вози умерено, да не се стиска многу

шлепер со 7т роба во него, не битно која марка или „коњажа“, не би требало да троши повеќе од 27-28 литри, ако се вози умерено, да не се стиска многу

Немам информации што машина е,километражата плус е 600,па пресметував колку ќе потроши.Просечно околу 30 на 100км.
Фала чичко џиш за темава,а ја барав признавам :))

Немам информации што машина е,километражата плус е 600,па пресметував колку ќе потроши.Просечно околу 30 на 100км.
Фала чичко џиш за темава,а ја барав признавам :))
нема проблем... повели и нареден пат. Него и да те гребни возачот малку не е страшно... 3-4 литри на 100 км, на 600 км ти идат 20 тина литри. Таман да си се вози некој ко мене 2 недели :) ГАГА

Тоа ти е камион повеќе за курчење од колку што е функционален, јак мотор кој нема каде да му ја пробаш силата, многу нафта троши ама пак комшиите ќе пукат од мака :pos2:
donesi go na N2 u spania od Girona do Coii dei Revell - Vik 28% ugornina vo dolzina nekade okolu 3500 m.bez ni edna minimalan krivinka, a potoa prodolzi do Fraga- Zaragosa se uste N2 so 22% ugornina 7800 m. prav pat kako metak ili na (El Pont de Suert, Pyrenees, Spain) 31% 19km ugornica ali mesovita i potoa probaj mu gi silite....................... so 25T trosi bilo koj kamion od 27 do 33-4l.-na 100km..............................poz!!!!!!!!!!!!!

да си жив и здрав... затоа ја побарав релацијата, а не километражата и паушални одговори од 25 до 27 литри на 100... може да појде и до 35 литри на 100

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom