Паста за заби

• Креатор на темата Креатор на темата Filip89
  • Време на започнување Време на започнување
Људи си користев Колгејт со години ама си реков ај да сменам и ја земав вадемекум.
Значи ми се испопојавува камен што до сега го немав и тоа побааги.
Ја купив од Кам Дентамед и каменот ми се отстрани.

Мислам дека никогаш нема да ја заменам, врвна паста. Сите кои предходно сум ги коиристел се 0 за оваа во секој поглед, а посебно колгејт.
dentifrice-forever-living.png

Jas ja koristam Weleda, organska e, na baza na sol. Moze da se najde vo Bugarija i cini okolu 6-7 evra.
Inaku, koj saka vakov tip pasti, mozete da najdete vo DM, tamu vidov imaat nekoi na baza na aloe vera, i se okolu 200 i nesto den.

Kriticno gledaat na vakvi pasti bez fluorid oti ne zastituvaat od karies. Inace moj favorit se pasti od Lacalut. Razni sum probal ama sekogas se vrakam na Lacalut.

Ne se budalete pasta bez fluorid da koristite. Bez ogled kakvi reklami furaat i kolku kostaat. Realno glavnata cel na korostenjeto pasta e tokmu fluoridot.

Ne se budalete pasta bez fluorid da koristite. Bez ogled kakvi reklami furaat i kolku kostaat. Realno glavnata cel na korostenjeto pasta e tokmu fluoridot.

претходната матична ми предложи без флуорид паста да користам

Sent from my iPhone using Tapatalk

Од каде може да се купи?
Моите ја купуваат од нивна пријателка која соработува со фирма која продава производи од алое вера.
Автоматски споено мислење:

Која е целта на fluouridot?

Користете пасти со флуор, игра важна улога во реминерализацијата на забите.

Користете што повеќе флуор и немој да помислете да излезете од бета фазонот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom