Македонска фудбалска репрезентација

Член од
3 јуни 2017
Мислења
401
Поени од реакции
353
Ne se interesiral za Makedonija hahah. Ja gledal Albanija so San marino demek hahah abe kazi ke puknes od maka !! DEA35F31-1988-44D5-90B5-29EE7CD3179F.png

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.118
Поени од реакции
3.887
Mevljan Adili od Skopje igrashe za Skendija i Shkupi
Битен фактор овој ... Поголем фактор се пензионерите на пазарче кога ги прашуваат за поскапувањето на пиперките и лимонот.

Член од
3 јуни 2017
Мислења
401
Поени од реакции
353
Битен фактор овој ... Поголем фактор се пензионерите на пазарче кога ги прашуваат за поскапувањето на пиперките и лимонот.
Ne e biten ! A dodeka igrase za Shkupi se nudeshe da igra za nasha rep ... neshto kao cekal povik

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.147
Поени од реакции
2.717
Член од
19 август 2010
Мислења
4.011
Поени од реакции
9.795
Еве, одговорот на шупаков Мевљан е типичен опис на моменталната ситуација во Македонија. На ваков резултат кој сплоти се живо у земјата, видливо е дека со одговорот има намера да навреди, понижи итн. Значи не мора да ја гледал за да знае за историскиов резултат, и нормално дека знае ама тоа е одговорот за жал. Никој не вика дека треба да навива за Македонија, нека си навива за Албанија ако така чуствува у срце, али со одговоров се посра као фудбалер од Македонија, им се посра на сите репрезентативци албанска националност, се посра на својот памет кој не ни го има. Можеше као секој нормален чоек да искоментира дека е голем резултат, дека им честита на репрезентативците али не. Јебига секој со својот памет.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
Секогаш кога се шутира од прва се оди со спротивната нога од страната од кај шо иди топката, во случајот на Вернер мораше да оди со десна и само да ја отвори копачката, иако му е послаба нога. Ме потсети на мајсторов како се завршува.
samo sto ne mu e poslaba :D

Точно но барем само нашата репка да си оди на национална тв. Ете во Германија Дазн ги има правата за сите фудбалски натпревари на Уефа и Фифа, но ете Германската репрезентација си оди на РТЛ.
ne znam kako e vo drugi drzavi, no vo germanija so zakon e zabraneto natprevarite na germanskata reprezentacija da ne se dostapni na free TV. zaradi toa DAZN da ne bi se dogovoril so nekoe germansko free TV za prenos ne bi dobile licenca voopsto da operiraat vo germanija.

Ама Велковски некако се глеаше дека стварно има потенцијал и за стопер и за дмф. Баш штета според мене. Иако сепак му доаѓа на твоето за било кој:D
velkovski koga imase 17 godini ili kolku i da bea na edno intervju dobi prasanje dali trenira individualno, a negoviot odgovor bese deka nema potreba od takvi raboti, dovolno kvalitetni se treninzite na rabotnicki. enough said :D deckoto ima sreka sto poseduva tolku priroden talent za fudbal, prosecno talentiran makedonski fudbaler so negovoto zalaganje sega ke igrase opstinska liga. cestite povredi verojatno se posledica na toa nezalaganje, retko se slucuva da odigra 5-6 natprevari pred nesto da nastrada. zaradi toa i tesko mi se veruva deka nekogas ke zaigra standardno vo top 5 liga. na poedinecni natprevari toa go moze, gi ima fudbalskite sposobnosti, ama ne mi se veruva deka fizicki moze da igra celi sezoni standardno vo top 5 liga. najdobar primer bea natprevarite protiv polska i avstrija. protiv polska odigra kvaliteten natprevar za posle nekolku dena da se izbruka protiv avstrija, eden potezok pas ne mu uspea od sto bese umoren i sekogas kasnese eden cekor.

Еве, одговорот на шупаков Мевљан е типичен опис на моменталната ситуација во Македонија. На ваков резултат кој сплоти се живо у земјата, видливо е дека со одговорот има намера да навреди, понижи итн. Значи не мора да ја гледал за да знае за историскиов резултат, и нормално дека знае ама тоа е одговорот за жал. Никој не вика дека треба да навива за Македонија, нека си навива за Албанија ако така чуствува у срце, али со одговоров се посра као фудбалер од Македонија, им се посра на сите репрезентативци албанска националност, се посра на својот памет кој не ни го има. Можеше као секој нормален чоек да искоментира дека е голем резултат, дека им честита на репрезентативците али не. Јебига секој со својот памет.
e ajde de, ama tipot e duri bivsi mladinski reprezentativec na makedonija, znaci go ima noseno makedonskiot dres. bese megu drugo del od generacijata koja so milevski se kvalificirase za EP, ama ne igrase na turnirot ili vo kvalifikaciite, bese del samo na prijatelski.

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
A по тебе кој е моментално за у напад на репка? Ама да е профил центарфор.
А зошто па да е профил центарфор?

И јас сум фан на олдскул голгетери и тешкаши ама модерниот фудбал не е баш. Исто и за формацијата што ја играме, гледаме колку Трајковски повеќе одговара у неа. Најдоброто нешто во кое сме различни од минатото е тоа што гледаме да играме по земја кога е можно тоа, не е примарна опција веќе рогни центаршут и чекај на шпицот да спушти.

Но ако ете веќе бираме центарфори, Стојановски и Миовски у секој момент би ги зел пред Јахович. Фичо Ивановски од пензија би го вратил пред Јаховиќ. До толку е непотребен сељакот.

Член од
21 март 2014
Мислења
524
Поени од реакции
386
Абе, им дадоа премија на играчиве за победата со Германија?

Член од
19 август 2010
Мислења
4.011
Поени од реакции
9.795
А зошто па да е профил центарфор?

И јас сум фан на олдскул голгетери и тешкаши ама модерниот фудбал не е баш. Исто и за формацијата што ја играме, гледаме колку Трајковски повеќе одговара у неа. Најдоброто нешто во кое сме различни од минатото е тоа што гледаме да играме по земја кога е можно тоа, не е примарна опција веќе рогни центаршут и чекај на шпицот да спушти.

Но ако ете веќе бираме центарфори, Стојановски и Миовски у секој момент би ги зел пред Јахович. Фичо Ивановски од пензија би го вратил пред Јаховиќ. До толку е непотребен сељакот.
Какво прашање ми постави, што ќе ни е центарфор. Ок друже не шишти ебате, секој има свое мислење. Поштуем твое, ете си кажа, ако мислиш дека Стојановски и Миовски се бољи од Јаховиќ ок е:). Факт е дека нашата игра исто така честопати се базира и на центаршутеви и тука сме доста слаби, практички безопасни па затоа и мислам како што кажав претходно на играчи како Барди, Алиоски кои знаат да набацат топка као со рака жално е да немаме квалитетен центарфор , тоа ми беше муабетот. Е сеа нормално секој со своите убедувања кој е бољи кој не е.
Автоматски споено мислење:

e ajde de, ama tipot e duri bivsi mladinski reprezentativec na makedonija, znaci go ima noseno makedonskiot dres. bese megu drugo del od generacijata koja so milevski se kvalificirase za EP, ama ne igrase na turnirot ili vo kvalifikaciite, bese del samo na prijatelski.
Уште полошо. Бил во репка со добар дел од сегашните А репрезентативци. Копук, што друго да се каже за такви фаци.

Последно уредено:
Член од
19 август 2017
Мислења
271
Поени од реакции
869
Овие и у Германија играле "ббзззз" пред натпревар

бззз.JPG

Си ја најдовме среќната амајлија :)

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
Уште полошо. Бил во репка со добар дел од сегашните А репрезентативци. Копук, што друго да се каже за такви фаци.
toa mi bese zborot. bese duri soigrac vo mladinska reprezentacija na bardhi, velkovski, musliu, bejtulai, sisko, zajkov, nikolov i sea kao ne go interesira sto e so reprezentacijata. kolku i da ne go interesira cisto od pocit kon bivsite soigraci bi trebal da postapi na drug nacin.

inace tipot e stoper i se uste ne e mnogu star, taka sto se nadevam deka nekogas vo idnina ako bi se podobril koj i da e selektor ovaja akcija ke ja ima na um. zamislete sto blam bi bilo tipot nekogas da dobie pokana za seniorite (ne deka e nesto mnogu nadezen i mlad, ama stoper e i znaeme deka taja pozicija e problematicna).

Член од
1 април 2018
Мислења
2.107
Поени од реакции
4.100

Член од
19 август 2017
Мислења
271
Поени од реакции
869
Баш ме радува ова.

Со добар настап на ЕУРО, а и континуитет во иднина, не само што се отвараат вратите за актуелните репрезентативци да се продадат во тимови од Топ 5 лигите, туку се повеќе и вниманието на скаутите од тие лиги (како и централно Европските, пред се Хрватската) ќе се насочува на млади и талентирани деца од кај нас.

Да не збориме, колку ќе се подигне мотивацијата и менталитетот на децата кои тренираат фудбал од најмала возраст, ќе си повлече цела низа на фактори сево ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom