Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Очајниот потег е да се обиде да најдеш од ваш вид во Албанија. Албанија е етнички чиста и секој го знае тоа. Македонците го формираат мнозинството само во комуната Пустец, која ја сочинуваат само стари луѓе. Цела општина Пустец дури нема ниту една аптека. Србите на север? Само едно црногорско село на границата се викаше Врака. Во цела Албанија нема повеќе од 1000 Срби, повеќето се муслимани. Како што реков, Албанија е етнички чиста. Албанците во Македонија се голема заедница, политички моќна и расте. Мислењето дека Албанците се 15%, не ја менува тажната реалност за вас дека младите Албанци го заменуваат стареењето на македонското население на многу места. Пописот ќе покаже многу населени места каде Албанците станаа мнозинство по 2002 година. Утешните лаги и митови нема да ви ја спасат кожата.

Можеш да си ги земеш Албанците ако сакаш и да си ги носиш дома. Вие да ги сакате толку ќе си ги примите кај вас. А не кога бегаа од Косово, не ги примавте кај вас. За кур ми се мене тука и онака нема корист од нив.

Го тргнаа видеово и од фејсбук и од youtube.

Тоа е, 30 години прават секакви ујдурми шипонките и сега кога ќе слушнат виц за нив се бунат.

Сигурно не го тргнале од мила воља, кој знае колку притисоци имале. Го има на Макс ТВ, на канал5, ако некој знае како може да се извади нека пише...

Очајниот потег е да се обиде да најдеш од ваш вид во Албанија. Албанија е етнички чиста и секој го знае тоа. Македонците го формираат мнозинството само во комуната Пустец, која ја сочинуваат само стари луѓе. Цела општина Пустец дури нема ниту една аптека. Србите на север? Само едно црногорско село на границата се викаше Врака. Во цела Албанија нема повеќе од 1000 Срби, повеќето се муслимани. Како што реков, Албанија е етнички чиста. Албанците во Македонија се голема заедница, политички моќна и расте. Мислењето дека Албанците се 15%, не ја менува тажната реалност за вас дека младите Албанци го заменуваат стареењето на македонското население на многу места. Пописот ќе покаже многу населени места каде Албанците станаа мнозинство по 2002 година. Утешните лаги и митови нема да ви ја спасат кожата.
Што ти значи тоа етнички чиста бе Шпон? Асимилиран, а ако се спротивстави на асимилирањето истребен, со наметнато име и презиме, со ДНК која влече корени од 100 разни племиња, тоа ли е етнички чист? И не лажи за Долнени, таму Македонците се околу 35% па нерелевантно е дали Шпон бил крадоначалник.
Проблемот со вас е што сте заостанато племе и засекогаш ќе останете тоа, а единствено во што сте успешни е обележување територија со џамии, тртење кози и ширење пумпајќи були. Но за среќа на цивилизираниот свет и тој тренд драстично се намалува кај вас, така да и оваа успешност веќе не ви вреди. Инаку, секоја чест, за ова што го спомнав сте најдобри, шампиони, не можеме со вас. Сепак, кај и да е и тоа цркнува кај вас, полека ве цивилизираат и вас сакале или не. За волја на вистината кога Талибанија ќе стане 1,9 милиони жители за 5-6 години, а ние 1,5 милион, па и ќе нема кој да ја владее целава оваа територија која сите толку сакаме да ја имаме.

Sakam da napisam nekoi realnosti, zatoa sto ja sakam vistinata poveke o sekoj!
Nekolku primeri za da dokazam deka vo sledniot popis mnogu raboti ke se smenat vo zapadna Makedonia .
Ovie brojki se prevzemeni od sajtot drzaven zavod za statistika od 2019 god.

Демографија на новата општина Струга (2004-денес)
Според пописот од 2002 година, a според новата територијална поделба, општината имала 63.376 жители.[1]:

НародВкупноУдел (%)
Македонци20.33632
Албанци*36.02956,8

36.029 albanci a novorodeni 305 sto e pomalku od 1% od naselienieto a tie obicno se 2% od naselenieto po ragjanje.
Makedonci novoroden 179 sto e normalno spored natalitetot za makedoncite.

OPSTINA SARAJ sporedo popisot od 2002 god
  • Albaniaci = 32,408 (91.5%)
  • Macedonci = 1,377 (3.9%)
32.408 albanci novorodeni 592 sto e nad 1.8% od naselenieto.

Sega objasnete mi kako moze vo opstina struga 36.000 da imat samo 305 novorodeni a vo opstina saraj 32.000 da imat 592 novorodeni, vo 2019 god.
toa znaci deka vo opstina struga ima 10.000 albanci pomalku otkolky vo popisot vo 2002

OPSTINA GOSTIVAR popis 2002 god so novata teritorijalna administracija
Албанци54.03866,6
Македонци15.87719.5
Albancite so 54038 imat 388 novorodeni
Makedoncite so 15.877 imat 144 novorodeni

Znaci kako sto gledate tuka albancite imaat mnogu malku novorodeni spored zitelite, ako smetame na natalitetor vo saraj, ili la vo tetovo sto ne e tolku viso kako sara ie tuka treba da imat kako novorodeni barem 700 novorodeni a imat pola!
Toa znaci deka vo gostivar ima barem 25.000 albanci pomalku .
Makedonci so 144 novorodeni se vo red spored natalitetot. Toa e 1% od naselenieto!

Opstina kicevo
Демографија на новата Општина КичевоУреди
По припојувањето на општините Другово, Вранештица, Зајас и Осломеј кон Кичево, општината ќе има 56.739 жители, а етничката слика изгледа вака:

НародБројностУдел (%)
Македонци20.27835,73
Албанци*30.93254,5
Vo 2019 albancite imat novorodeni 136
Makedoncite imat bovorodeni 132
Znaci brojkata se izednacuva.
Za makedonci 132 novorodeni znaci deka makedoncite tuka se namaleni za 3-4000 iljadi
A albancite ? Pa ako go gledame natalitetot vo tetovo i saraj tuka znaci deka trebalo da ima barem 550 novorodeni za 30.000 albanci a ima samo 136
Toa znaci deka albancite vo ovaa opstina ne se nitu 15.000 . Ako imat golem natalitet kako vo saraj tie tuka treba da se okolu 8.000 do 10.000.

Procenete samite !

Не се со ист менталитет албанците од Скопскиот, Кумановскиот и регионот на централна Македонија со албанците од Западна Македонија.

Меѓутоа факт е дека споредбено со пописот од 2002 во тие општини што ти ги наброја има голема разлика, посебно Кичево, каде многу веројатно нема повеќе од 18000 албанци, со тоа што особено младите се иселени, па затоа има мал број на родени.

Тоа е, 30 години прават секакви ујдурми шипонките и сега кога ќе слушнат виц за нив се бунат.

Сигурно не го тргнале од мила воља, кој знае колку притисоци имале. Го има на Макс ТВ, на канал5, ако некој знае како може да се извади нека пише...

Што беше толку контроверзно со оваа епизода што е тргната?

Албанија може да е чиста етнички но како никогаш досега има христијани и бројот само се зголемува.
Автоматски споено мислење:

Албанија може да е чиста етнички но како никогаш досега има христијани и бројот само се зголемува.

Се јави сирената со нова глупост... :facepalm:
Ебате глупакот, демек некого ќе го боли кур дали Жмицко го признавал пописов или не ако се истурка и резултатите бидат официјални...

Се јави сирената со нова глупост... :facepalm:
Ебате глупакот, демек некого ќе го боли кур дали Жмицко го признавал пописов или не ако се истурка и резултатите бидат официјални...
Не грижи се. Како и да е, има повеќе од 25% жители на Албанците. Дури и поголем процент од сите македонски државјани ширум светот се Албанци. Мојата проценка е 30% жители на Албанците. 40% вкупно сметајќи ја дијаспората.

за што видео се работи?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Што беше толку контроверзно со оваа епизода што е тргната?

Немаше контроверзно ништо, ама имаше ремет.

Пример му ѕвони попишувач на врата и овој не му отвора, вика мислев од ЕВН си за струјата затоа не отворав.
Притоа албанецот на врата вика нешто како "жими 2те деца", а кога зедoa да го попишуваaт го прашуваат колку деца имаш, овој вика 7.
Како бе 7, нели се колнеше во 2 пред малку?
Не бe, вика шипото, 2 деца и 5 ќерки.

Таков хумор не можат да трпат шипонките.

Не грижи се. Како и да е, има повеќе од 25% жители на Албанците. Дури и поголем процент од сите македонски државјани ширум светот се Албанци. Мојата проценка е 30% жители на Албанците. 40% вкупно сметајќи ја дијаспората.
Не ме цитирај ти бе да ти ебам тролот досаден

Јас сум еден од оние христијани од Албанија. Ние сме едно со муслиманските Албанци каде и да се. Религијата е лична работа. Не ми е гајле дали Македонија ќе стане талибанско место. Подобро тоа да стане талибанско албанско место отколку православно талибанско славомакедонско место. Албанците во Македонија се во својата земја. Тие не одат никаде како што сакате, но тие ќе ја водат Македонија заедно со сите луѓе во Македонија. Нашиот национален идентитет не се потпира на религијата, тоа го прави само вашиот слаб „идентитет“. Како христијански Албанец, не чувствувам никаква врска со христијанските славомакедонци, но се чувствувам многу поврзан со муслиманските Албанци во Македонија. Нашиот единствен јазик и идентитет е бесценет и над сè друго. Смешно е како очајно се обидувате да докажете дека бројот на Албанци се намалува кога само се зголемува. Македонија никогаш нема да биде ексклузивно славомакедонска држава, но ќе биде земја на сите, а Албанците се еден од најважните столбови на неа. Сонот за славомакедонска етностат е мртов. Веќе сте дел од албанофонските земји.

Како прва работа јазикот кој го зборуваат Албанците во Македонија и оние од Албанија се разликува во одредени сегменти. Не можеш да кажеш дека е ист. И не е исто да се декларираш како христијанин или да се декларираш како муслиман. Ако сте како едно зошто не си ги земеш да си живеат кај тебе во Албанија и да се обедините како народ? Туку вистината е дека не ги поднесувате воопшто , исто како што не ги поднесувате оние Албанци од Косово. Тука можеш до утре сабајле да кажуваш филмови и да раскажуваш бајки. И ич кур да не те боли дали во Македонија живеат славомакедонци, Антички Македонци или некој друг народ. Албанците не се најважен столб и никогаш нема да бидат. Гледај си ја твојата држава. Плус не знам ни кој кур си се зачленил на форумов? Да ни кажеш колку % се Албанците и што народ сме ние?

Ах бе како ве трола овај првоаприлскиов акоунт.

Престанете да му одговарате на Ставро/Владимир/Куроглав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom