Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Има време за Риз Ахмед, треба да заслужи Оскар а не со една улога дај му и после нека потоне. А и реално не е некој материјал и актер што би требало да има Оскар позади неговото име. Слободно нека ме демантира во иднина а за оваа година нека не се глупираат и нека го наградат господинот Ентони Хопкинс за улогата на Ентони во The Father.
Фала.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.861
Има време за Риз Ахмед, треба да заслужи Оскар а не со една улога дај му и после нека потоне. А и реално не е некој материјал и актер што би требало да има Оскар позади неговото име. Слободно нека ме демантира во иднина а за оваа година нека не се глупираат и нека го наградат господинот Ентони Хопкинс за улогата на Ентони во The Father.
Фала.
Гледај ја The Night Of.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Фала.
Конкретно за заслуги, наградиве се даваат за најдобро одиграна улога у текот на годината.. дали СиВито му е празно или бил млад не треба воопшто да се зема у предвид. Значи треба да победи најдобриот.
А од филмовиве што ги гледав годинава и од номинираните( не го гледав само на Чадвик филмот), најдобар без дилема е Тони Хопкинс.
Уште еднаш докажува дека е у најтесен круг за ГОАТ. Не знам дали друг ќе успееше вака да го изглуми ова у The Father. Дедо ми имаше слична состојба, не ми се верува на моменти колку беше ист како него. Ме уништи филмов.. многу реален и болен приказ на
деменција, плус и многу оригинално прикажано од гледна точка на самиот заболен
(не е класичен спојлер, али ја коа глеам филм сакам што помалку да знам, па ставив у спојлер за тие ко мене)
За мене најдобриот филм годинава, The Father, 9/10

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Конкретно за заслуги, наградиве се даваат за најдобро одиграна улога у текот на годината.. дали СиВито му е празно или бил млад не треба воопшто да се зема у предвид. Значи треба да победи најдобриот.
А од филмовиве што ги гледав годинава и од номинираните( не го гледав само на Чадвик филмот), најдобар без дилема е Тони Хопкинс.
Уште еднаш докажува дека е у најтесен круг за ГОАТ. Не знам дали друг ќе успееше вака да го изглуми ова у The Father. Дедо ми имаше слична состојба, не ми се верува на моменти колку беше ист како него. Ме уништи филмов.. многу реален и болен приказ на
деменција, плус и многу оригинално прикажано од гледна точка на самиот заболен
(не е класичен спојлер, али ја коа глеам филм сакам што помалку да знам, па ставив у спојлер за тие ко мене)
За мене најдобриот филм годинава, The Father, 9/10
Да бе знам, затоа и некако така пишав дека има време за него. Ако заслужува сега и ако има квалитети, ќе го покаже тоа и во иднина. Хопкинс можеби ќе нема шанси веќе да глуми, 150 години има сепак. :D
Го спомнав Риз пошто глеам дека е прв фаворит за Оскар а според мене, еве и според тебе, сепак е послаб од Хопкинс. Не реков дека треба на стара слава да добие Ентони, да не ме сфаќате погрешно.
Одлично одиграна улога, пишав за филмот и во темата за последен гледан филм.
Се согласуваме.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.674
Да бе знам, затоа и некако така пишав дека има време за него. Ако заслужува сега и ако има квалитети, ќе го покаже тоа и во иднина. Хопкинс можеби ќе нема шанси веќе да глуми, 150 години има сепак. :D
Го спомнав Риз пошто глеам дека е прв фаворит за Оскар а според мене, еве и според тебе, сепак е послаб од Хопкинс. Не реков дека треба на стара слава да добие Ентони, да не ме сфаќате погрешно.
Одлично одиграна улога, пишав за филмот и во темата за последен гледан филм.
Се согласуваме.
Не знам дали примети во сцената кај докторката кога го кажа датумот на раѓање. Сега видов на ИМДБ дека баш на тој датум е роден господинот Ентони. Плус дека ликот се вика Ентони. Некако повеќе на тежина ми дава сега.
Иначе перфектно одглумено, заслужува оскар.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277

бонус погледнете го типот што игра у тиграсти гакички

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
The Father, го гледавме прееска дома, и освен јас што го догледав, не можеа моиве.
Мачен филм е заради темата, сепак не е секој спремен да гледа.
Интересно што е сè прикажано од гледна точка на дементниот татко, како нему збунувачки му изгледа светот, пошто не е свесен на дупките во меморијата ...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Ако сакате супер вожња, а филм што би го изгледале сите во друштво тогаш дефинитивно Riders of Justice.

Имаше некои нелогичности во сценарио, али во ниеден момент не беше досаден. Од прва сцена почнува супер и до крај држи внимание. Мадс топ, а филмов ми се бендиса повеќе од сонародникот Another Round.

Kajgana Shop

На врв Bottom