ne e tocno, ni nedostigaa 5 bodovi za da bideme megu tretite koi po startiot modus ke bea vo igra za ucestvo.А европското бидејќи беше веќе проширено и со трето место ќе имавме големи шанси за пласман.
Али одлично ни дојде и лига на нации, и ја искористивме шансата што ни се пружи.
ne se fake news, bardhi otvoreno zboruva za toa. on koga bil mlad samiot se nudel na albanskiot sojuz, no go ignorirale, a makedonija go vikase duri koga igrase za amaterski klub vo skandinavija, pa ostana so nas bidejki bil razocaran od tretmanot na albanskiot sojuz. za arijan ademi isto e mnogu jasno, ilco gjorgioski licno so godini trcase po nego, postojano bese so nego vo kontakt, a i agim ibraimi pomagase. uste koga bese prilcino mlad go molea da igra za makedonija i celo vreme odbivase, pa posle se predomisli bidejki podolgo vreme ne dobi povik i ne go sakaa ni za na klupa od kako prethodno odigra prijatelski za seniorite na hrvatska. informaciite mi se od prva raka, site tuka koi me pratat znaat deka dobro znam koj koga bil kontaktiran.Немам никаде прочитано за ова што збориш за Адеми и Барди, а и ти кај што си прочитал да не биле некои фејк вести? ма да реално не би ме изненадило и да е вистина ова што збориш.
Како и да е сега играат за нас, и го даваат максимумот и заедно со Пандев и Елмас ни се најдобри играчи.
inace nigde ne kazav deka slabo igraat. ademi porano ne se zamarase bas naj naj, ama do tolku e kvaliteten sto i so 90% zamaranje e podobar od nikolov i spirovski. bardhi sekogas ginel na terenot, tuka nema zbor.
od site fudbaleri koi poslednite 10 godini zaigrale za seniorskata reprezentacija na makedonija ima samo eden koj prifati nas povik vo moment koga imase dobra perspektiva kaj podobra reprezentacija:
nikola gjorgjev. on bese postojano mladinski reprezentativec na svajcarija. prviot pat koga go kontaktiraa od FFM sakase vreme da razmisli, ne kaza vednas da, imase i strav deka ke dobie problem kaj grasshoppers. posle nekolku meseci sepak rece "da" iako bese reprezentativec na svajcarija i go racunaa za kvaliteten talent so perspektiva. tolku, site drugi od diasporata koi zaigraa za nas toa go napravija vo momenti koga nemaa dobra perspektiva kaj druga drzava. eventualno uste david mitov nilsson da se spomne koj kaj svedska bese vo toa vreme negde vo top 5 golmanite, ama so toa sto e golman i na taja pozicija nema mnogu rotacija verojatno svesen bese deka e mozno nikogas da ne zaigra na oficijalen natprevar za svedska, pa prifati da igra za nas gledajki realna sansa da stane prv golman.
no so nego zaebavme sto e los primer za drugi diasporci. deckoto treba vo najmala raka da e vtor golman pozadi stole so ambicija da go prezemi mestoto, ama mrme si tera so negovite kombinacii.
Автоматски споено мислење:
uste pred natprevarot kazav deka problem moze da ima vo slucaj da igrame so publika, no igravme bez publika sto po mene bese i podobro protiv kosovo. ispit za karakterot bi bilo da igrame protiv albanija ili kosovo doma so publika i da ima svirezi pri nivnite himni i skandiranja protiv albanci, togas da vidime koj ke dava 100%. vo strumica protiv albanija imase takvo scenario i alioski prviot pola saat go bojkotirase natprevarot, a imase solzi vo ocite koga imase svirezi protiv albanskata himna. toa mu bese najslab natprevar vo reprezentacijata, edinstven na koj ne se zalagase kako sto treba. za kriminalot na hasani protiv albanija da ne zboruvame.Па нели играа против своите и ги тепавме и отидовме на ЕУРО, шо мрчиш не знам...
da go spomnam i zuta koj so godini bese mladinski i seniorski reprezentativec na makedonija, a ne nauci 5 zbora na makedonski. ne negiram deka individualno sme pokvalitetni so fudbaleri kako ademi i bardhi, taman rabota, ama mene licno bi mi se odmilolo od reprezentacijata vo slucaj vo starten sostav da imas 6-7 albanci koi pri pustanje na himnata ke gledaat ko da im se kenja.
Автоматски споено мислење:
super poteg. kolku samo glupava bese odlukata na FFM, demek so toa ke bildaat negde rejting.
Последно уредено: