- Член од
- 3 август 2015
- Мислења
- 1.722
- Поени од реакции
- 2.958
Ne bidete sebicni site na isti maki sne site ja pominavme zadolzitelna finalna zname sto maki e toaI so fajde polozitelno ko ukazi njama![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne bidete sebicni site na isti maki sne site ja pominavme zadolzitelna finalna zname sto maki e toaI so fajde polozitelno ko ukazi njama![]()
Se e povrzano so deka sme site na polozitelno nitu finalna nitu polozitelno ne nosat pasos za toa se raboti a ne za drugo cekanjeto e ogromno I dolgo bez razlika vo koja faza smeNe bidete sebicni site na isti maki sne site ja pominavme zadolzitelna finalna zname sto maki e toa
Едно не ми е јасно... како е можно во март 2019 да се стигнати до 8400 преписки, а само неколку месеци подоцна, поточно јуни да има веќе 16000 преписки?? Па добро, дали е воопшто возможно да се дуплирал бројот и да се направени 8000 преписки во рок од два ипол месеци?!Dobro utro. Ima promeni od finalna vo polozitelno, brojcinja 8242, 8243, 8270, 8273, 8275, 8358, 8359 i od 8361 do 8386/2019 ...poveke se na polozitelno, ima i nekoj otkaz. Proveruvav do prepiska 8400/2019 preku konzulat. Priverete si koj e okolu ovie brojki. Pozdravce
Автоматски споено мислење:
Ajde ajdeeee.... Cestitki![]()
Vo pravo si. Pozakocena nikoj pat ne e bila rabotata, ovaa veke ne e normalno. Od nekade krajot na 2015 godina se ebavam so sekakvi proceduri, izmeni i 300 cuda so izmisluvat, i mislam deka bugarskite zakoni gi pratam povekr od makedonskite. Prviot pat me odbija, bidejki bev samo so poteklo preku prv batuced i bese vo red, 5 pati gi prasav vo konzulat bt i mi odgovorija deka se e vo red so dokumentite i nema da ima problem za da dobijam bg drzavjanstvo, pravev intervju, dosta interesen i dolg "muabet" imavme so konzulot, se razbira na bugarski i toj potvrdi deka e se vo red duri i mi dade da vidam deka intervjuto e pominato odlicno, bez nikakvi zabeleski. Togas, 2016 februari potvrdite od zdruzenijata ne gi priznavaa i ne gi baraa. I na kraj se pominav bez problem, ne bev na dopolnitelna od sovet, polozitelno i potoa dobiv otkaz od viceprezident, bidejki vo meguvreme gi smenija pravilata, ne mozelo preku tetki, strini, bratucedi itn. tuku samo preku brat, sestra, roditel i gi vratija povtorno potvrdite od zdruzenijata. Sranje!!! Pisuvavme molbi, bevme vo Sofija nekolku pati, najdovme i covek koj ni pomogna da stapime vo kontakt so odgovorni u pravosudie, dabc u za malku i kaj vicepretidentkata ke ne primea, ama nisto, ne mozelo da se vrati predmetot na povtorno razgleduvanje ili na dopolnitelna oti so ukaz bil odbien predmetot. Ni predlozija odnovo da pocneme so procedura i edinstveno sto mozea da napravat e sto za eden den ni izdadoa proishod od dabc, so izvodi i potvrda od zdruzenie, za sto sum im mnogu blagodaren, kolku tolku skrativme skoro 1 godina. Zatoa vi velam deka fakanje advokati i ne znam sto drugo, da se zales da ti vratat postapkata na povtorno razgleduvanje ne e mozno. Samo pari ke si dadete. Naredniot den podnesovme vo pravosudie, i tamu kazaa deka se e ok so dokumentite, pa sega da vidime sto ke bide ovoj pat. Inace pisav, od istocna Makedonija sum, hristijan, so ime i prezime sto go ima mnogu cesto vo Bugatija, duri poveke vo bg otkolku vo Makedonija, neosuduvan i slicno. Znaci porano za nepolni 2 godini se stigase do ukaz, 2016 fevruari pravev intrrvju konzulat bt, otkaz dobiv juni ili juli 2018. A sega od avgust 2018 podneseno vo pravosudie, a sega sme mart 2021 i seuste na finalna. I uste godina i pol najmalku AKO pominam ke dobijam bg drzavjanstvo. Zatoa se raduvam na sekoja promena, i dodeka go ne vidam pasosot vo raka ne veruvam deka se e vo red. A kako sto odi rabotata i ovie novite promeni sto ne se vo igra sega potvrdite od zdruzenija i drugo, mislam deka ke ima pa nekoj zaebancii. Da se nadevame deka ne sum vo prabo, ama so bugarite nikogas nisto ne e sigurno. Odime ponatamu. Pozdrav i srekno na site.Se e povrzano so deka sme site na polozitelno nitu finalna nitu polozitelno ne nosat pasos za toa se raboti a ne za drugo cekanjeto e ogromno I dolgo bez razlika vo koja faza sme
Zakljucok bez ukaz se zgolemuva cekanjeto
Po nova procedura zapocnaa jan. 2019, isti den pravodudie noses dokumenti i praves intervju, i imase po stara procedura, zakazani od 2018 za 2019 god intervju. Se dupluraa predmeti i se pravea intervjua za novite vo zgrada na pravosudie, a za starite vo druga zgrada blizu pravosudie, zatoa toj period ima mnogu prepiski. Jas podnesov na 2 avgust 2018 dokumenti, a mi zakazaa intervju za 8 april 2019. Posle 15 jan. 2019 site sto nosea dokumenti u pravosudie, istiot den pravea i intervju. Toa e.Едно не ми е јасно... како е можно во март 2019 да се стигнати до 8400 преписки, а само неколку месеци подоцна, поточно јуни да има веќе 16000 преписки?? Па добро, дали е воопшто возможно да се дуплирал бројот и да се направени 8000 преписки во рок од два ипол месеци?!
da tocno jas imam taka so dva-tri dena razlika vo denovi na intervju 400 prepiski megu niv hahahЕдно не ми е јасно... како е можно во март 2019 да се стигнати до 8400 преписки, а само неколку месеци подоцна, поточно јуни да има веќе 16000 преписки?? Па добро, дали е воопшто возможно да се дуплирал бројот и да се направени 8000 преписки во рок од два ипол месеци?!
Ponedeljak valjda.Od kad ti je promenjeno? Danas ili u ponedeljak?
8481/2019 isto e od finalna na polozitelno.Dobro utro. Ima promeni od finalna vo polozitelno, brojcinja 8242, 8243, 8270, 8273, 8275, 8358, 8359 i od 8361 do 8386/2019 ...poveke se na polozitelno, ima i nekoj otkaz. Proveruvav do prepiska 8400/2019 preku konzulat. Priverete si koj e okolu ovie brojki. Pozdravce
Автоматски споено мислење:
Ajde ajdeeee.... Cestitki![]()
UPDATE: 8524, 8526 neuvazena od sovet. 8528 FINALNA najrano.... 8530, 8547, 8548 isto na finalna8481/2019 isto e od finalna na polozitelno.
8524 i 8526 odbieni od sovet
8528 i 8530 se seuste na FINALNA, sto znaci do ovde se stignati sega za sega so promeni od finalna vo polozitelno.
Za drugite statusi ne znam kako sto, vo momentot me interesira samo promeni od finalna vo polozitelno, bidejki sum na finalna i poleka, ama EPTEN poleka se blizat kon mojot broj na prepiska. Izvinete tie sto ste na drugi statusi sto ve zamaram so muabetov, ama koga i ako me stavat na polozitelno (daj boze!) togas ke gi sledam tie promeni. Caoss i ubav viken na site![]()
![]()