Synthpop

Z

zmej gorjanin

Гостин

плус топла препорака за филмов

иако е на дизни и си има мани

Последно уредено од модератор:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.884
Поени од реакции
42.566
Жанров има мал revival последниве неколку години :)

Член од
14 ноември 2014
Мислења
24
Поени од реакции
27
Жанров има мал revival последниве неколку години :)

Hi, како е, музика секогаш има но луѓето немаат време поради обврски. Повеќе музички жанрови се помешани со Synthpop денес, иако има и премногу DIY artists. Во темата Synthpop има Italo-Synth, Disco, Pop песни. Последниот артист, The Weeknd , е
Pop Rap, Disco, Contemporary R&B, и нешто Synth. Имам интерес од Wave продукции како Minimal-synth , Minimal- Electronic, Synthwave, Synth, Post-Punk, Darkwave, Coldwave, покрај mainstream, и non-mainstream artists, дали 80ите или модерни од 2000та наваму. А издавачки куќи и Synth продукции е сепак голем, но не е mainstream.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Hi, како е, музика секогаш има но луѓето немаат време поради обврски. Повеќе музички жанрови се помешани со Synthpop денес, иако има и премногу DIY artists. Во темата Synthpop има Italo-Synth, Disco, Pop песни. Последниот артист, The Weeknd , е
Pop Rap, Disco, Contemporary R&B, и нешто Synth. Имам интерес од Wave продукции како Minimal-synth , Minimal- Electronic, Synthwave, Synth, Post-Punk, Darkwave, Coldwave, покрај mainstream, и non-mainstream artists, дали 80ите или модерни од 2000та наваму. А издавачки куќи и Synth продукции е сепак голем, но не е mainstream.
Check out this record label

Член од
14 ноември 2014
Мислења
24
Поени од реакции
27
Check out this record label

Thanks, некои од артистите сум ги слушал 2008/2009 како Chromatics, Glass Candy. Сега повеќе ме привлекува аналогниот synth звук. These are some labels:
Soft Metals може да ви се интересни, но не е synthpop, а микс од synth, minimal, electronic, etc.

Kajgana Shop

На врв Bottom