Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ломбардија забранила активности од Интер.

Манчестер е од вчера во Милано и нема допирна точка со Интер, џабе патот летале толку саати, сеа да се враќаат назад, нема смисла, нека се истрчаат штакурац. ;) :D
Da ne se povtoruvam, rekov deka nema potreba da zabrani aktivnosti ako imaat 13 zdravi igraci.. isto ko so napoli, nekoj zamesuva prsti za da "zabrani" pokrainata..

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Кај најде баш сега ова да се деси све им ебам, таман ја зачистивме темава.. ама добро е засега океј се дискусииве. :D

Keep it up.
Ubavo e da se raspavas, ali koga ke se pocne so vregjanja, pcovki, majki i shajki, togas zabeguva diskusijata..

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Da ne se povtoruvam, rekov deka nema potreba da zabrani aktivnosti ako imaat 13 zdravi igraci.. isto ko so napoli, nekoj zamesuva prsti za da "zabrani" pokrainata..
Епа добро ај еве сеа ќе се јавам у општина Ломбардија и ќе им речам дека Сладоледџија и Горилаз од форум кајгана рекоа дека нема потреба да има забрани и дека они знаат дека некој друг умешал прсти.

А за ова на Талкачот у сенка треба на претседателот на Италија да му се јавиме пошто тоа е веќе оптужба на поголемо скалило. Сепак цела теорија извади и удри директно у системот на државата и федерацијата.

:kafence:

Плус што се буните вие јувенташите бе, допирна точка немате со утакмицава, секако сте 10 бода позади Интер, поише ви одговара подоцна коа ќе се изигра утакмицата, може ќе ни ја шибнат пред утакмицата со Наполи или против Рома, па ќе имате шанса да се надевате дека ќе стигнете на -7.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Епа добро ај еве сеа ќе се јавам у општина Ломбардија и ќе им речам дека Сладоледџија и Горилаз од форум кајгана рекоа дека нема потреба да има забрани и дека они знаат дека некој друг умешал прсти.

А за ова на Талкачот у сенка треба на претседателот на Италија да му се јавиме пошто тоа е веќе оптужба на поголемо скалило. Сепак цела теорија извади и удри директно у системот на државата и федерацијата.

:kafence:

Плус што се буните вие јувенташите бе, допирна точка немате со утакмицава, секако сте 10 бода позади Интер, поише ви одговара подоцна коа ќе се изигра утакмицата, може ќе ни ја шибнат пред утакмицата со Наполи или против Рома, па ќе имате шанса да се надевате дека ќе стигнете на -7.
Toa sto pokrainata ke zabrani da patuvaat (napoli) ili precekaat ("zabraneti" aktivnosti na inter) e u globala isti kurac.. poentata mi e deka ste kontradiktorni (osobeno cobeto), a tocno deka nema nesto da smeni toa nesto za nas.. muabetot e deka sekogas komentirate kako vi odgovara na vas, a pritoa ste kontradiktorni..

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.792
Поени од реакции
3.864
Не се плаши, ќе ви ја дадат службено 3-0, на зелена маса :icon_lol:

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Шо не ви е јасно бе, кога на интер му одговара така се е регуларно.Кога нешто не одговара е тогаш Јуве и федерацијата се криви.Лани ја прекинаја сезоната зарди тоа што непознат вирус земаше замав и одма коментари од типот федерацијата го прави ова заради Јуве пошто им е страв дека ќе изгубат од интер.Јуве местачи страв им е ќе ја изгубат титулата.Една година покасно има регулативи и правила според кој може да се одложи утакмица а интер со тројца болни од корона ги има сите услови за да се изигра утакмицата бам утакмицата одложена и све е регуларно.Е тоа се тие двојни стандарди.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.880
Поени од реакции
116.182
Пробај да го прочиташ уште еднаш мојот претходен пост, ама молим те внимателно, буква по буква, збор по збор, чисто да пробаш да разбереш што зборувам.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Toa sto pokrainata ke zabrani da patuvaat (napoli) ili precekaat ("zabraneti" aktivnosti na inter) e u globala isti kurac.. poentata mi e deka ste kontradiktorni (osobeno cobeto), a tocno deka nema nesto da smeni toa nesto za nas.. muabetot e deka sekogas komentirate kako vi odgovara na vas, a pritoa ste kontradiktorni..
Зошто сме контрадикторни бе?

За утакмицата Јувентус-Наполи повеќето бевме за да се изигра и контра одлуката на Наполи кои првично на сопствена одговорност одлучија да не играат. После искочија со соопштение тамошните локални власти со забрана за искачање од градот.

Интер нигде нит се побуни, нит побара одложување ниту нешто слично. Боље ќе беше да се одигра утакмицата со оглед на тоа што следат репрезентации и не ни игра многу улога дали 2-3 првотимци ќе одмараа викендов. Е сеа ако ти знаеш со сигурност дека некој замешал прсти ондак се извинувам и ете барам службени 3-0 за Сасуоло и Интер да се казни бодовно. Поише од 10 бода секако, за да може да стигне Јуве.

Коа сме кај контрадикторности, кажи му на другар ти :;?'“%„гОрРрИлЛаСзССзз?:“%‘“„ да не квичи многу за тоа кој кога играл утакмици и на кого му одложуваат а на кого прво му даваат 3 бода на зелена маса па после му ги тргаат, пошто лани у корона распоредот кога Јувентус имаше највеќе денови за одмор а Интер најмалце, го немаше нигде на темава. Нека не глуми мајка Тереза.

O

ob1

Гостин
Зашто ти погрешно ја толкуваш ситуацијата. Апсолутно нема никаква врска утакмицата Милан - Јунајтед со утакмицата Интер - Сасуоло, зашто Лобардија како покраина има забрането спортски активности кои се во допир со Интер бидејќи Интер има потенцијални заразени случаи, а не дека ситуацијата во областа Лобардија е катастрофа (појма немам каква е реално, може стварно да е катастрофа), па да забрани спортски активности на ниво на цела област Лобардија. Додека тоа беше случај, да се забранеа спортски активности на ниво на Ломбардија, тогаш и мечот Милан - Јунајтед ќе беше откажан или ќе се играше на неутрален терен.

Иначе одложување утакмица со 3 играчи позитивни е глупост, но да почекаме, можно е до утре стварно цела екипа да им е заразена и да не можат да соберат 12-13 играчи или колку и да требаше за да се одигра официјален натпревар.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Глеј од кај почињаат закачките и провокациите, и после ќе им влезеш со метла и ќе дојдат од хелсиншки комитет Скиреа, Горилаз, Сперма, Бјанконеро и останатите ожалостени и угнетени јувенташи и ќе ни ги пријават мислењата па пак законодавното тело ќе заседава зад катанец.

кмеее кмеее кмееее на Интер им одложија утакмица, кмееее кмеееее на Јуве не (oh wait).
кмеее кмеее плачеме а не знаеме да објасниме зошто плачеме, кмеее кмеее 10 бода касниме и се надевавме дека Берарди ќе ги тепа Интер за да дојдеме на минус 7 кмеее кмееее Интер местачи кмееее кмееее хаос и безредие кмееее кмеееее

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Види ги бе што прават, како само да чекаа вакво нешто да се случи за да кукаат како курви, и тоа за факинг Сасуоло, замислете да било дерби натпревар што би направиле.

Но ве разбирам, вашиот газда лани сакаше утакмицата во домашен терен против Интер да се игра со навивачи заради тие ебани 3М, и кур ги болеше за навивачите дали ќе се заразат или не, таква сорта сте и вие.

Сега уште малце ќе излезе дека Интер ја мести цела лига, и прави што кур сака, само затоа што вие најверојатно нема да освоите титула ова сезона.

Пред некоја недела исто така се одложи натпреварот помеѓу Торино и Лацио, па не ве видовме тука како јадете трици за тоа, сега кога се работи за Интер, одма почнавте да изигравате експерти на форумов.

Инаку ајде сега мрш таму пријавувајте мислења кај модераторите детишта низаедни.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Пред некоја недела исто така се одложи натпреварот помеѓу Торино и Лацио, па не ве видовме тука како јадете трици за тоа, сега кога се работи за Интер, одма почнавте да изигравате експерти на форумов.
@Bianconero vero е по ваквите рандом квичења. Па еве ќе го повикам за коментар пошто сигурно и он ќе се придружи на другарчињата Сперма, Горило и Лутачот со плачењето. И одма ќе му биде поставено прашањето зошто го немаше на темата да пцуе по надлежните кога ја одложија Торино-Лацио.

И уште еднаш ќе поставам прашање каде би сакал да добијам конкретен одговор: Зошто плачат јувенташиве?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
@Bianconero vero е по ваквите рандом квичења. Па еве ќе го повикам за коментар пошто сигурно и он ќе се придружи на другарчињата Сперма, Горило и Лутачот со плачењето. И одма ќе му биде поставено прашањето зошто го немаше на темата да пцуе по надлежните кога ја одложија Торино-Лацио.

И уште еднаш ќе поставам прашање каде би сакал да добијам конкретен одговор: Зошто плачат јувенташиве?
Ама зашто со изазивање вака, зашо и со кмеее кмееее постови, зашто со коментари од типот "другарчињата" и као некои смешни модификации на никовите? Која е потребата? Не разбирам. Што ќе добие дискусијава со ова не сфаќам. Ти барем немој, не ти личи. :)

Иначе еве ја ќе ти одговорам, нормално е сега да има реакции не знам што се чудиш. Друго е кога нешто вакво се случува кога е у прашање Јуве или Интер, друго е кога се случува на Торино или на Џенова. Ти повеќе се нервираш и те засега на Јуве кога ќе му свирнат непостоечки пенал или на Беневенто со Кротоне? Иначе како што реков погоре, не е океј ова со одложувањево утакмици доколку има услови да се изиграат, без разлика кои се екипите. Ама и за ова пак ќе се повторам: Наполи е крив за све ова, они први направија вака и им пројде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom