- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 6.365
- Поени од реакции
- 5.756
Аха, ај за пола година сите бурки ќе носиме. 2022 здравје шаторско крило ќе мотам околу глава.
П.С Што мајка му?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Аха, ај за пола година сите бурки ќе носиме. 2022 здравје шаторско крило ќе мотам околу глава.
Рандом да идат по куќиИзборот на лица е случаен, ама како што забележа имаат систематски грешки. Првата ја примети, втората е - Скопје е едно од најголемите жаришта на болеста (Неготино и Кавадарци се тука некаде). Во остатоков од земјава, процентот ќе е понизок.
За првата не знам начин на кој би се корегирала(освен повторно, поопширно испитување, ама па тоа не е корекција). За втората можеш да корегираш со односот на инциденцата во Скопје и инциденцата во даден град(или вкупната инциденца).
Во принцип, можеби сме на 1/4 пат од групен имунитет.
Не ти треба мутант за ваков бран, ама ете ни се погоди. Коа ти оди во животот - ти оди.Рандом да идат по куќи
Инаку според мене не е толку важно кога ќе има групен имунитет, туку кога ќе биде последниот ваков бран. А за тоа не ни треба 100% прележаност. Веројатно овој ќе биде последниот, освен ако не искочи некој уште по заразен мутант.
Битола беше и не се јави за кафе, ах Берик БерикЈа бев за Божиќ у некои апартмани у сам центар на Битола, неколку дена и тоа што го видов по кафиќи коа идев да купувам, не сум го видел у Скопје ни приближно.
Нема шанси. Јас доследно ги почитувам препораките на министерството за здравје.Битола беше и не се јави за кафе, ах Берик Берик![]()
Социјална или физичка дистанца држиш,а Берич?Нема шанси. Јас доследно ги почитувам препораките на министерството за здравје.
Za edno e vo pravo. Segasnovo prijavuvanje nema nikakov efekt na kraj. Posto nema vakcini nema ni strategija kako tie da se davaat. Prvo treba da znaat koga ke dojdat kolku kolicini. Posle kako da se delat. I potoa kako i dali lugje treba da se prijavuvaat. Dali ke ima priorizacija itn. Dali lugjeto sami treba d abidat aktivni dali drzavata ke gi bara lugjeto na baza ne podatoci so koi raspolaga. Ova prijavuvanje e onaka samo odseceno od cel (nepostoecki) proces.
За еден месец имаме вакцинирано 5 000 луѓе. Кај и да е му се гледа крајот.![]()
Аналитикум / Analitikum
АРТАН ГРУБИ: Секој ден ми се јавуваат луѓе за вакцини. Денес ми се јавија од Германија да ми понудат 5 милиони вакцини.www.facebook.com
Брату, дај те молам не му ѕвони на човекот веќе.
Имаме ние веќе нарачано два и пол милиона, доста се.![]()
И тогаш Интермецо, Мош и Три Кичен ќе си работат.Еден карантин како у Србија на 4/5 дена е лекот. Да се заузда епидемијава
Добар е планот ама чисто сумљам дека ќе ни ги дадат вакцините а и дека граѓаните ќе размислуваат вака прагматичноНајпаметен потег што може да го направиме сега како држава додека сите престануваат со вакцинација од вакцината Астра Зенека е ние или да им ги откупиме вакцините или да ни ги донираат. За неколку месеци да се извакцинираме сите и да завршиме со висусов веќе. Од 2 милиони и да има 20/30 луѓе што ќе развијат тромбоза и да умрат два тројца е многу подобро отколку по 20 умрени секој ден и колапс на здравството и уште една цела година да трпат бизнисите и економијата. Прв ќе се вакцинирам со астра зенека ако треба. Еве ни шанса да завршиме веќе со вирусот.