Фан Клуб: Јувентус

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Стариот гледаше обратно. Јас мислам до крај ќе имаат превирања кај првите брачеди за кој да седни на чело на Ексор и ова е баш то.
Автоматски споено мислење:

Патем според Газета, Киелини се пензионира на крај на сезона.

Остаревме упм, како вчера са беше 24 години
Barem se oprosti so super kup Kielo

:vozbud: :):vozbud:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.632
Поени од реакции
17.499
Наводно Паратичи и Черубин добиваат нови договори, Пирло останва освен ако не фатиме топ 4 Ма да и тогаш можно е да остани ова се според Романо.

Пичето од председател го нема 3 дена веќе да се изјасни шо како ќе се деси.

Обнова на тимот ќе праеле распродажба, само ме интересира кој ќе го плати толку Ремзи и Рабио? Де Шиљо? Итн...

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.887
Поени од реакции
2.799
Демирал аут 20 дена ради повреда

This is Demiral's fourth injury in 4 months, which means he will be out for 51 days in total and will miss 13 games during his injury periods. [stats via transfermarkt]

Последно уредено:
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.772
Поени од реакции
3.844
Наводно Паратичи и Черубин добиваат нови договори, Пирло останва освен ако не фатиме топ 4 Ма да и тогаш можно е да остани ова се според Романо.

Пичето од председател го нема 3 дена веќе да се изјасни шо како ќе се деси.

Обнова на тимот ќе праеле распродажба, само ме интересира кој ќе го плати толку Ремзи и Рабио? Де Шиљо? Итн...
Нигде во свет преДседател не искача во ек на сезона за да се изјаснува што како ќе се деси!?
Не знам што очекуваш да каже во март кога сеуште трае сезоната. Што и да каже јавно ќе влијае на играчите и ќе направи само дополнителен притисок и ќе ги дефокусира од целите.

Ањели е претседател на Јувентс веќе 11та година и функционира по истиот темплејт уште од првиот ден. Јавни настапи има максимум 2-3 пати годишно и најчесто зборува за финансискиот дел. Спортскиот дел е оставен на Паратичи и Недвед. Сите големи одлуки ги прави зад затворени врати во најголема тајност.
Повеќе италијани кои се занимаваат со фудбалот имаат кажано дека Јувентус е најтаинствен од сите клубови кога работат на некои важни операции. Многу тешко протекуваат информации, а тоа е добро затоа што им остава простор на сите да работат на своите цели во тајност без да ги замара јавност.

На пример, Конте 6 месеци пискаше дека имал крт у клубот и дека му течат информации, некој идел и зборел и по новинари и лево и десно за се што се случува во соблекувалната. Такво нешто во Јувентус не постои. Бар не во последните 11 години.

Ова што се случува во Јувентус во моментов бар за мене е очекувано. Напишав и во темата во Серија дека оваа година реално се бориме за 3то место. Тимот е во фаза на подмладување и подготвување за иднината и отпочнување нов циклус. Тоа не се прави преку ноќ, потребно е време. Тоа што се обидуваме да се подлмадиме во ек на пандемија уште толку ја отежнува работата, но за менаџментот тоа е пресметан ризик.
Полека се ослободуваме од оние кои што му дадоа на клубот се што можат да дадат. Според последните инфорамции Киелини ке се пензионира. Веројатно истото ќе се случи и со Буфон. Догодина веројатно истата судбина го чека и Бонучи што значи дека за 1 година од сега ќе имаме комплетно нов тим што и те како ни е потребно.

Овие играчи после толку години е тешко да ги мотивираш. Впрочем и Сари го кажа тоа. Во овој момент градиме нова шампионска генерација што ќе ја наследи претходната,а за тоа сме спремни, свесно да жртвуваме 2-3 скудета.

Edit:
Сликава мислам дека е од денес, така што Ањели тоа што имал да го каже си го кажал веќе ;)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.632
Поени од реакции
17.499
Нигде во свет преДседател не искача во ек на сезона за да се изјаснува што како ќе се деси!?
Не знам што очекуваш да каже во март кога сеуште трае сезоната. Што и да каже јавно ќе влијае на играчите и ќе направи само дополнителен притисок и ќе ги дефокусира од целите.

Ањели е претседател на Јувентс веќе 11та година и функционира по истиот темплејт уште од првиот ден. Јавни настапи има максимум 2-3 пати годишно и најчесто зборува за финансискиот дел. Спортскиот дел е оставен на Паратичи и Недвед. Сите големи одлуки ги прави зад затворени врати во најголема тајност.
Повеќе италијани кои се занимаваат со фудбалот имаат кажано дека Јувентус е најтаинствен од сите клубови кога работат на некои важни операции. Многу тешко протекуваат информации, а тоа е добро затоа што им остава простор на сите да работат на своите цели во тајност без да ги замара јавност.

На пример, Конте 6 месеци пискаше дека имал крт у клубот и дека му течат информации, некој идел и зборел и по новинари и лево и десно за се што се случува во соблекувалната. Такво нешто во Јувентус не постои. Бар не во последните 11 години.

Ова што се случува во Јувентус во моментов бар за мене е очекувано. Напишав и во темата во Серија дека оваа година реално се бориме за 3то место. Тимот е во фаза на подмладување и подготвување за иднината и отпочнување нов циклус. Тоа не се прави преку ноќ, потребно е време. Тоа што се обидуваме да се подлмадиме во ек на пандемија уште толку ја отежнува работата, но за менаџментот тоа е пресметан ризик.
Полека се ослободуваме од оние кои што му дадоа на клубот се што можат да дадат. Според последните инфорамции Киелини ке се пензионира. Веројатно истото ќе се случи и со Буфон. Догодина веројатно истата судбина го чека и Бонучи што значи дека за 1 година од сега ќе имаме комплетно нов тим што и те како ни е потребно.

Овие играчи после толку години е тешко да ги мотивираш. Впрочем и Сари го кажа тоа. Во овој момент градиме нова шампионска генерација што ќе ја наследи претходната,а за тоа сме спремни, свесно да жртвуваме 2-3 скудета.

Edit:
Сликава мислам дека е од денес, така што Ањели тоа што имал да го каже си го кажал веќе ;)
Леле аман извини Д сум пишал :'(

Jaс со гла гарантирам дека Порто со Алегри ќе го поминевме и ќе бевме 2ри годинава барем досега. Огромна вина има за ситуацијава Ањели.

Нема врска муабетот е дека досега до денес го немаше нигде за жив а е веќе 3 ден. Ни председател, ни директор ни ништо не излезе а лани и оломнани после дебаклите излегуваа ако памтиш добро пособено Недвед.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.772
Поени од реакции
3.844
Тешко дека некој тренер со овој тим ќе успееше да го помине Порто. Дури и да го помине, максимум ќе биде следна фаза. Толку

Никој нема зошто да излегува и да се објаснува во ек на сезона. Сеуште се во игра за 2 други трофеи. Што и да кажат само ќе направат поголема нервоза, а тоа нема да донесе успех. Они го знаат тоа и затоа никој нема да излезе јавно да ги пее играчите или Пирло или да им бара одговорност.
Ретроспектива се прави на крај од сезона. Почекај уште 2-3 месеци, ќе го добиеш тоа што го бараш.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.632
Поени од реакции
17.499
Тешко дека некој тренер со овој тим ќе успееше да го помине Порто. Дури и да го помине, максимум ќе биде следна фаза. Толку

Никој нема зошто да излегува и да се објаснува во ек на сезона. Сеуште се во игра за 2 други трофеи. Што и да кажат само ќе направат поголема нервоза, а тоа нема да донесе успех. Они го знаат тоа и затоа никој нема да излезе јавно да ги пее играчите или Пирло или да им бара одговорност.
Ретроспектива се прави на крај од сезона. Почекај уште 2-3 месеци, ќе го добиеш тоа што го бараш.
Дали си задоволен од се досега, то само ме интересира? Порто во наредното коло ќе го отпаднат, и да сигурен сум дека Алегри ќе го поминеше порто и ќе беше во борба за титула или барем 2.

И не е ова мој клуб за јас лично барам, па и да барав не сум само јас.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.772
Поени од реакции
3.844
Не е тоа дали сум јас задоволен или не. Тоа е процес низ кој што мора да поминеме без разлика дали сакаме или не.
Транзициски период е, градиме иднина.

Алегри немаше да помине исто како што не помина ни со Ајакс. Но не е до Алегри или Пирло, едноставно е со овој тим ретко кој тренер би можел да направи повеќе.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.632
Поени од реакции
17.499
Не е тоа дали сум јас задоволен или не. Тоа е процес низ кој што мора да поминеме без разлика дали сакаме или не.
Транзициски период е, градиме иднина.

Алегри немаше да помине исто како што не помина ни со Ајакс. Но не е до Алегри или Пирло, едноставно е со овој тим ретко кој тренер би можел да направи повеќе.
Не се согласвам баш во целост. Дека е транзициски период е, и јас не очекував титула знаев дека ќе е транзиција ама тим и проект се гради со искусен тренер а не со тренер како Пирло.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.759
Поени од реакции
8.016
Јас мислам дека ќе го буткаат Пирло сеуште и нема туку-така лесно да го испадат. И следната сезона секако ќе ни биде тренер.

Целта е им да имат тренер со помали примања, за разлика од тренери кој сме имале... земаа милионски суми и пак не успеавме да ја освоиме ЛШ.

А околу сезонава, убеден сум дека ќе се приближиме се повеќе. Посебно сега кога ни останува само скудето. Се надевам ќе се повтори сезоната 2001/02, кога во последното коло интер загуби од Лацио со 4-2, а ние дојдовме до скудето со победа против Удинезе. Послатка титула никогаш не ми била, сакам пак. Оваа година да ги заебеме овај со периката и со кривите очи.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.632
Поени од реакции
17.499
Јас мислам дека ќе го буткаат Пирло сеуште и нема туку-така лесно да го испадат. И следната сезона секако ќе ни биде тренер.

Целта е им да имат тренер со помали примања, за разлика од тренери кој сме имале... земаа милионски суми и пак не успеавме да ја освоиме ЛШ.

А околу сезонава, убеден сум дека ќе се приближиме се повеќе. Посебно сега кога ни останува само скудето. Се надевам ќе се повтори сезоната 2001/02, кога во последното коло интер загуби од Лацио со 4-2, а ние дојдовме до скудето со победа против Удинезе. Послатка титула никогаш не ми била, сакам пак. Оваа година да ги заебеме овај со периката и со кривите очи.
Тој со кривите очи не ни е ништо крив. Го избркаја ко пес од клубот а беше еден од најслужените ако не и најслужниот и најписмен фудбалски за мн работи.

Јас мислам дека до крај ќе се бориме за топ 4.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.772
Поени од реакции
3.844
Не се согласвам баш во целост. Дека е транзициски период е, и јас не очекував титула знаев дека ќе е транзиција ама тим и проект се гради со искусен тренер а не со тренер како Пирло.
Добро значи се согласивме дека е Транзициски период. А знаеш дека во Транзициски период не се освојува тројна круна, така?
Кој според тебе би бил идеален тренер што ќе се нафати да ја направи оваа транзиција?

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.887
Поени од реакции
2.799
Период на транзиција се прави со докажан тренер не со тренер што немал ни грам искуство. Ја видовте разликата меѓу бенитез у Реал и Зидан кога го презеде тимот на полу сезона? Зидан го спремаја подолг период па си зема узастопни титули у ЛШ, а крофнарот јадеше клоци. Со буквално истиот тим.

Јуве што направи? Исто ко да си дипломирал на факс по економија и без грам искуство те ставаат директор у мултимилионерска компанија кај што благе везе немаш од менаџмент ама си завршил школо.

Пирло играл фудбал, ама НЕ менаџирал тоа е разликата главна.

3 сезони по ред сакаат да освојат факинг ЛШ со среден ред Матуиди -Кедира - Пјаниќ, во кој што Пјаниќ имаше само блесоци и реално е калибар колку-толку за Јуве.

Барем да му ги исполнија желбите на Алегри, ликот со Стураро и Манџукиќ ко крило дојде до ЛШ, а за тактика ми бил нумеро уно увек, можда не беше ни тој толку крив што Јуве немаше некоја игра, ама еве видовме од Сари и Пирло wanna be тренерот што имал визија некоја (никоја).

И не сакам да слушам ама немал време тренинзи ова она, НЕ ТУКУ НЕ ДАВАШ ШАМПИОНСКИ ТИМ НА ТРЕНЕР БЕЗ ДЕН ИСКУСТВО as simple as that.

Ремонот може да почне од ебениот Ремзи, Рабио, Бентанкур, Бернардески, Сандро, Мората, со играчи од типот на Локатели, Ауар, Госенс и шпиц кој што не е СКАМАКА - Мората вол 2.

Пирло освен 3-5-2 и 4-2-2 со играчи кој што не знаат што играат нема никаква друга замисла, Сари братот директната замена на Алегри не знаеше да смени 4-3-3 никако, а Алегри менуваше 3-4-1-2, 4-3-1-2, 3-5-2 кај што ретко излагаше со иста постава, имаше посебна формација за секоја ебена екипа.

Наредни 3 години не очекувајте којзнае што, а баш штета што сами си пукаја у колено со плати огромни на играчи што не направија никаков прогрес во тимот

Kajgana Shop

На врв Bottom