Влада на Македонија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.720
Поени од реакции
25.139
Па еве, ем гледаш ама не разбираш. Не видов никаде да пише бугарските фашисти.

Ohhh mnogu jasno kazha deka ste priklucile ma nazi germanija, ili toa da ne ve pravi svetci. Jasno e deka ste bile fasisticki kopilinja koj ja okupirale makedonija i seuste ja okupiraat pirinska makedonija.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ohhh mnogu jasno kazha deka ste priklucile ma nazi germanija, ili toa da ne ve pravi svetci. Jasno e deka ste bile fasisticki kopilinja koj ja okupirale makedonija i seuste ja okupiraat pirinska makedonija.
Соузници е едно, да си фашист е друго. Уште повеке германците не са фашисти, отново не читаш.
Во сушност ако те прашам да ми дадеш фашистката партиja во Бугариja што управува - не знам дали ке можеш...
По твоjaта логика САД мора да са комунисти, заштото беха соузници со СССР. Вакви бледи финти и обиди за спинове - сори.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.521
Па еве, ем гледаш ама не разбираш. Не видов никаде да пише бугарските фашисти.
Бугарските окупациски власти, сојузници на Хитлер ги собрале, опљачкале, помалку и силувале и на крај испратиле Македонските Евреи во смрт.

Воинот од Северџан

An Orc among Hobbits
Член од
3 март 2021
Мислења
101
Поени од реакции
111
Од бугарско гомно нема посмрдливо. Мојот дедо е депортиран во Германија баш од татарските фашисти, со истиот воз кој од Ќустендил товарал Евреи, но и други противници на режимот. За среќа не бил Евреин , па наместо во логор завршил како работник/роб на фарма. После војната е ослободен и кога се вратил во Македонија бил поставен на висока позиција поради своите заслуги и малце поголемата начитаност од просечното население во тој период. Дури и неговиот татко и дедо биле насилно мобилизиран од Татарите, но дезертирале зашто таа војска и држава не ги чувствувале за свои.
И сега доаѓа некој торко од Пловдив да ми кажува што биле моите потомци, дека Теодосиј Гологанов кој бил жесток борец против Егзархијата и се залагал за независна македонска црква и држава бил само платеник. Дека Ѓорѓи Пулевски кој пишувал и промовирал македонски јазик уште пред 200 години и потоа бил убиен од Татарите исто така бил платеник. Дека јазикот ни е с'шт, а ми се има случено во Софија да морам на англиски да зборувам во 2-3 прилики...
Не сте вредни за коментар, само јако игнорирање на вас смрдежи.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Од бугарско гомно нема посмрдливо. Мојот дедо е депортиран во Германија баш од татарските фашисти, со истиот воз кој од Ќустендил товарал Евреи, но и други противници на режимот. За среќа не бил Евреин , па наместо во логор завршил како работник/роб на фарма. После војната е ослободен и кога се вратил во Македонија бил поставен на висока позиција поради своите заслуги и малце поголемата начитаност од просечното население во тој период. Дури и неговиот татко и дедо биле насилно мобилизиран од Татарите, но дезертирале зашто таа војска и држава не ги чувствувале за свои.
И сега доаѓа некој торко од Пловдив да ми кажува што биле моите потомци, дека Теодосиј Гологанов кој бил жесток борец против Егзархијата и се залагал за независна македонска црква и држава бил само платеник. Дека Ѓорѓи Пулевски кој пишувал и промовирал македонски јазик уште пред 200 години и потоа бил убиен од Татарите исто така бил платеник. Дека јазикот ни е с'шт, а ми се има случено во Софија да морам на англиски да зборувам во 2-3 прилики...
Не сте вредни за коментар, само јако игнорирање на вас смрдежи.
Кажи го името на дедо ти ??????
Во архивите има списоци со имената на сите депортирани. Ако тоа што кажуваш е вистина ке го најдеме и неговото име со адрес и населено место.
Ама се си мислам дека приказната е полна фантазиja.
Автоматски споено мислење:

Андоновски: Ниту некогаш сум имал, ниту планирам да имам бугарско државјанство

некој лаже... Можно е дека избирачките списоците се фалсификат, т.е уфрлени се луѓе..
А пак ако веке Каракачанов барал по списковите, таму има и блгарски ембг, што не им извади копии од блгарско државјанство и да го огласи по медиуми ???
А има и друго, зошто пак овие наши џанаци, ако наавистина немаат блгарско државјанство не поднесат ТУЖБИ против Каракачанов ???, не само тужби за клевете туку тужби за фалсификување на изборен список
Погоди трипати кој лаже:D
Па списоците са jaвни и секи коj има време и желба може да ги провери.;)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Каде можам да ги проверам?
Не дека иам намера некого да бранам, али стварно мислиш дека овие податоци се точни?
Колку луѓе у Македонија има со исто име и презиме?

D

Deleted member 12196

Гостин
Pa vo Centralnata izbiratelna komisija i vo site rajonni izbiratelni sekcij.
Значи сега треба да доаѓам во Благоевград за да видам дали ме има на списокот. Ќе ми треба ли антиковид тест?
Автоматски споено мислење:

Не дека иам намера некого да бранам, али стварно мислиш дека овие податоци се точни?
Сепак сакам да проверам. Инаку се согласувам, ама АнтониЈо е единствен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.332
Поени од реакции
26.284
И да се точни, само покажуваат дека уствари најголеми противници на бугарштината во Македонија се декларирани Бугари. Не знам како со цел памет се фалат дека Бугарија им дала државјанства на луѓе кои на секој чекор им мочаат по државата. Тоа е таа бугарска логика. :D

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Значи сега треба да доаѓам во Благоевград за да видам дали ме има на списокот. Ќе ми треба ли антиковид тест?
Би требало да може и по интернет , но не сакам да те доведом во заблуда , jaз не живеам во Бг.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
688
Поени од реакции
668
така е, всушност треба тужба против потпаролското гомно кое тврди дека тоа се опозициските политичари... Но и тоа џабе, максимум некоја смешна одштета за клевета а СПИНОТ е постигнат, се замачка аферата со Вакцините иако се работи за сосем друга работа
Еве тоа што го реков испадна со чкембево https://www.slobodenpecat.mk/karakachanov-nikade-ne-kazhav-deka-iminata-se-na-makedonski-prateniczi-no-od-dpmne-se-prepoznaa/

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.782
Поени од реакции
5.783
Пропаганден булшит от типот ,, една жена рекла ,, со анонимници от времето на Груевски ,коj нема нужда и да се коментира.

Сега нешто поинтересно и реално..:)
Листа на смпатриоти ,коj са регистрирани во избирателните списоци и право на гласане
Прегледај го приврзокот 287551
159419133_297431291722961_2867367808591468620_o.jpg
Абе мочко еден, лажиш како заев. Го изнервира Пандов, само ако те најди, има мамичето женино да ти го поеби..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
И да се точни, само покажуваат дека уствари најголеми противници на бугарштината во Македонија се декларирани Бугари. Не знам како со цел памет се фалат дека Бугарија им дала државјанства на луѓе кои на секој чекор им мочаат по државата. Тоа е таа бугарска логика. :D
Кој моча по бугарската држава? Тони? :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.667
Поени од реакции
16.874
Има една друга работа... еве на пример Милошевски сега не се огласи...Богоевски пак извади документи за блгарски виза, со кој ги анулира инсунациите и најави тужба против Каракачанов...
Но што сето ОВА е толку битно ??? Што е битно што балдаската на жмицко е блгарка ??
А ИМА ФАКТИ кој ги продал државните интереси и со Грција и сега е во тек и со Блгарија... не може вечно Гебелс да ја обвинува опозицијата за неговите злосторства и на народот да му праи по 101 пат фуцк ин браин...

Kajgana Shop

На врв Bottom