Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.762
Антиваксајн кампањата иди од кај вас, хероите. Самите не се вакцинирате и со вакви дополнителни муабети на работа и тука ги обесхрабрувате пациентите и општо населението. Засрамете се госпоѓо, велам засрамете се.
... ако некој кажува свое мислење и свое доживување во блиска средба со коронавирус и болеста К19, за тебе е антиваксајн кампања? па уште имаш смелост да и кажеш „да се засрами“ ?

членот на кого му се обраќаш „да се засрами“ два пати го прележал вирусот, последен пат пред две недели, работи во болничка администрација, кај да е ќе биде принудена како здравствен соработник да се вакцинира, со нејзини моментални кормобидитети нормално дека е загрижена дали да прима вакцина или не, ако во себе ја има антителата што ја прележала болеста по втор пат, ти не го знаеш стравот кога цело нејзино потесно семејство било во излоација два пати до сега што психолошки стрес е тоа да се преживее и сега кога е загрижена што е најдобро за свое здравје дали да се вакцинира веднаш или понатака кога ќе и спадне антителата ти и викаш дека е антиваксајн и „да се засрами“?? интересно размислување имаш, ако воопшто тоа е некое мислење!

borso

Робсо
Член од
7 ноември 2020
Мислења
66
Поени од реакции
113
... ако некој кажува свое мислење и свое доживување во блиска средба со коронавирус и болеста К19, за тебе е антиваксајн кампања? па уште имаш смелост да и кажеш „да се засрами“ ?

членот на кого му се обраќаш „да се засрами“ два пати го прележал вирусот, последен пат пред две недели, работи во болничка администрација, кај да е ќе биде принудена како здравствен соработник да се вакцинира, со нејзини моментални кормобидитети нормално дека е загрижена дали да прима вакцина или не, ако во себе ја има антителата што ја прележала болеста по втор пат, ти не го знаеш стравот кога цело нејзино потесно семејство било во излоација два пати до сега што психолошки стрес е тоа да се преживее и сега кога е загрижена што е најдобро за свое здравје дали да се вакцинира веднаш или понатака кога ќе и спадне антителата ти и викаш дека е антиваксајн и „да се засрами“?? интересно размислување имаш, ако воопшто тоа е некое мислење!
А што ако календарот за вакцинација е астролошки да речеме? Што тогаш со желбите на хероите? Знам, глупости се за вас, но има докази.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.762
А што ако календарот за вакцинација е астролошки да речеме? Што тогаш со желбите на хероите? Знам, глупости се за вас, но има докази.
... и? понатаму?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
1615068600689.png

27% поголем морталитет него во просечна година.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Еве како се игра.......КОВАКС.....кога? Никад......потоа Вучиќ си ги започнал преговорите лично......затоа Србија е единствена држава каде што има......шведска маса на вакцини за СИТЕ.
Додека кај нас......повторно да се потсетиме......власта доби понуда од Русија во декември 2020......со што власта играше геополитика......на сметка на нашето здравје.
Да не беше така.....уште во јануари ќе започнеше вакцинацијата во Македонија........но КОВАКС......ЕУ, НАТО......епа на здравје бричење!
Ev3RV34XEAQW8Ye.jpeg
Сега.....доцна е, затоа стигнуваат само фамозни 3,000 дози.....за 1,500 луѓе.
Некое оро ќе завртат на аеродром.......како да добиле 500,000 и ќе се маваат во гради.....за успешноста.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.486
Поени од реакции
10.387
Еве како се игра.......КОВАКС.....кога? Никад......потоа Вучиќ си ги започнал преговорите лично......затоа Србија е единствена држава каде што има......шведска маса на вакцини за СИТЕ.
Додека кај нас......повторно да се потсетиме......власта доби понуда од Русија во декември 2020......со што власта играше геополитика......на сметка на нашето здравје.
Да не беше така.....уште во јануари ќе започнеше вакцинацијата во Македонија........но КОВАКС......ЕУ, НАТО......епа на здравје бричење!
Прегледај го приврзокот 286988
Сега.....доцна е, затоа стигнуваат само фамозни 3,000 дози.....за 1,500 луѓе.
Некое оро ќе завртат на аеродром.......како да добиле 500,000 и ќе се маваат во гради.....за успешноста.
Заборави да напоменеш дека во Србија се заоштрија мерките, во 14 часот се затвара се, освен аптеки и итна помош...
Кај нас се работи турбо ко да немаме пандемија.
Парковите цела ноќ се полни со групи на млади...и на жалост алкохолизмот и дрогата се во пораст.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Заборави да напоменеш дека во Србија се заоштрија мерките, во 14 часот се затвара се, освен аптеки и итна помош...
Парковите цела ноќ се полни со групи на млади...и на жалост алкохолизмот и дрогата се во пораст.
Добро до кога тоа дека ставаат дрога во Coca-Cola

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Во Србија најголем број на новозаразени се млади луѓе и деца. Зимските центри и школите се најголемите кластери затоа сега одат на онлајн. Знаеш што е суштинска разлика? Кај нив нешто се дешава со вакцините.. Има надеж за подобрување и нормализација. Ние сме во црна дупка.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Во интервјуто кое го даде за босанската телевизија, Фејс ту фејс, српскиот претседател, Александар Вучиќ објасни како ги набвави вакцините против ковид-19.

Јас бев во Брисел, вели тој, и тие ми кажаа дека ковакс програмата е во подготовка и ќе биде реализирана. Јас ги прашав кога ќе се реализира? Тие ми кажуваат, знаете тоа ќе биде, Европската Унија е најмоќна сила во светот. Јас им велам се тоа го знам, но кога ќе биде тоа?

Јас сум сепак многу искусен и доволно стар, вели Вучиќ, и сум поминал низ многу работи, поминав низ силни притисоци додека ја договаравме Бриселската спогодба. И човек ја научува таа школа. И кога пет пати ќе ги прашам и нема да добијам конкретен одговор, туку ќе добијам одговор прво ние ќе се снабдеме, а потоа веднаш ќе бидете вие, јас тогаш го прашувам-кога е тоа веднаш после вас. И кога на тоа нема да добијам одговор јас знам дека ние самите треба да се подготвиеме да се снабдиме со вакцини.

Јас знам дека мојот пријател, Зоран Заев целосно се потпираше на Европската Унија бидејќи така му беше речено. Ние не се потпиравме на ЕУ, вели Вучиќ. Ние тргнавме во набавка на вакцини веднаш по тој состанок. И им реков на моите од владата, набавувајте билатерално со Американците и веднаш потпишувајте договор со Фајзер.

Му се јавив на британскиот премиер, Борис Џонсон и разговарав со него. Разговарав со многу луѓе во Велика Британија да ни овозможат да ја набавиме вакцината астра-занека. Разговарав со Путин, разговарав со Си Џинпинг. Осам писма разменивме со Си Џинпинг за да ја реализираме набавката на вакцините, објаснува Вучиќ.

Сега викаат дека не чинела таа вакцина, иако јас мислам дека е таа одлична вакцина, оксфордската вакцина. Јас им реков кажете која вакцина ја сакате ќе ја добиете и ќе ја набавиме. Вакцината е важна да ги спаси животите на луѓето и многу сум среќен дека пет, десет, 50 или сто животи дса бидат спасени со тие вакцини, заклучува српскиот претседател, Александар Вучиќ.

Член од
5 март 2021
Мислења
37
Поени од реакции
22
Кај нас се затворени рестораните, баровите,кафичи,бордели, дискотеки.
Молови си работат, останато си работи. Апелираат приватните бизниси ако можат од дома да работат нека работат.
Food delivery е достапно.
Е само аеродромот нека не го чепкаат.:sneaky:

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Кај нас се затворени рестораните, баровите,кафичи,бордели, дискотеки.
Молови си работат, останато си работи. Апелираат приватните бизниси ако можат од дома да работат нека работат.
Food delivery е достапно.
Е само аеродромот нека не го чепкаат.:sneaky:
Кај вас ? Немачка? Швицарска ? шом имаш бордели предпоставувам една од тие две... инаку кај нас е поделено на региони, зони во зависност од бројките.. калакурница, на секој недела две се менуваат бои на опасност рестрикции, се отвара се затвара од божик навак, ... не се знае кој јаде кој пие кој плаќа..

Член од
5 март 2021
Мислења
37
Поени од реакции
22
Кај вас ? Немачка? Швицарска ? шом имаш бордели предпоставувам една од тие две... инаку кај нас е поделено на региони, зони во зависност од бројките.. калакурница, на секој недела две се менуваат бои на опасност рестрикции, се отвара се затвара од божик навак, ... не се знае кој јаде кој пие кој плаќа..
Знам за Мкд ме известуваат моите,каша попара.
И тука не е нешто поарно, инаку јас сум на Малта.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.294
Поени од реакции
19.760
Значи не е само Македонија, во многу понапредни Европски земји не се знае кој јаде кој пие.
Има рестрикции насекаде и пак бројките в небо им растат, да не знај шо да мисли чоек со вирусот затоа и на народот им дојде преку к.. од протоколи и рестрикции.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.177
Значи не е само Македонија, во многу понапредни Европски земји не се знае кој јаде кој пие.
Има рестрикции насекаде и пак бројките в небо им растат, да не знај шо да мисли чоек со вирусот затоа и на народот им дојде преку к.. од протоколи и рестрикции.
тоа е проблемот со луѓето, не знаат да следат една едноставна наредба.

Kajgana Shop

На врв Bottom