Setsuko
Модератор
- Член од
- 29 јануари 2006
- Мислења
- 6.403
- Поени од реакции
- 5.957
Го барам и јас одамна, ми рекоа ќе биде 3-4 илјади ама никоаш не ми го најдоа...Ве читав за препродавачи на книги во Скопје, познавате некој што би можел да го продава комплетов и која цена е?
Прегледај го приврзокот 286024
Прегледај го приврзокот 286025
По групи на фб бараат 6.000 што ми е претерано скапо. Го имам Достоевски комплет од Табернакул, ама овој го сакам одамна.
Го гледав во еден кафич во Струмица како фаќа прашина. Очите таму ми останаа, а на газдата не му бил за продавање.Го барам и јас одамна, ми рекоа ќе биде 3-4 илјади ама никоаш не ми го најдоа...
Исто и јас во кафич го имам видено ама во друг град, изгледа е популарен меѓу угостителите.Го гледав во еден кафич во Струмица како фаќа прашина. Очите таму ми останаа, а на газдата не му бил за продавање.
Не знам чие издание се, можно е Мисла ако се негде во 80-тите издадени.Исто и јас во кафич го имам видено ама во друг град, изгледа е популарен меѓу угостителите.
Се нервирам кога го гледам како фаќа прашина заедно со уште десетина комплети класици ама јбг.
Моментално двајца го нудат по групите на фб едниот бара 6000 ден другиот нема пишано цена.
Инаку кој го има издадено овој комплет?
Moze da padne mislam na 5. I jas go prasav pred 2 meseci, knigite bile novi. Problemot e sto jas gi imam samo mi fali nekoja a ne saka da gi deli, a ne mi se dava 100eu za posle duplite edna po edna da gi preprodavam.Не знам чие издание се, можно е Мисла ако се негде во 80-тите издадени.
@Zlatikevichius, видов и ти си прашувал за цена, да не се смилува типот да намали нешто?
Не, 6000 е, затоа не пишав. Другиот комплет, од Табернакул - 2750.Не знам чие издание се, можно е Мисла ако се негде во 80-тите издадени.
@Zlatikevichius, видов и ти си прашувал за цена, да не се смилува типот да намали нешто?
Сеа јас ја прашав за Проштален Валцер и Незнаење. Ми рече 360 за првата, 300 за втората. 360 бе...Ја контактирав за Степски волк и ја има се уште, 300 денари, па се договоривме да ја земам. Еве што ми пренесе набрзина во однос на цени.
Прашки гробишта - 500
Бавност и Незнаење (Кундера) - 250
Проштален валцер, Книга за смеата и заборавот - 300
Животот е на друго место - 350
Неподносливата леснотија на постоењето - 400
Ај тоа ок, ама плус добивам повисоки цени од @џимејСи држат цена знаат дека тешко се наоѓаат.
Не знам, незнаење и јас ја зедов 300.Ај тоа ок, ама плус добивам повисоки цени од @џимеј
Кој е тој кафич ако не е тајна па да видиме дали има можност за преговори?Го гледав во еден кафич во Струмица како фаќа прашина. Очите таму ми останаа, а на газдата не му бил за продавање.
Мислам дека меѓу уличните продавачи ми кажувале дека имаат распари и дека не е цел комплетот. Така да да провериш повторно да побараш да видиш дали имаат нешто.Moze da padne mislam na 5. I jas go prasav pred 2 meseci, knigite bile novi. Problemot e sto jas gi imam samo mi fali nekoja a ne saka da gi deli, a ne mi se dava 100eu za posle duplite edna po edna da gi preprodavam.
Eve od Idiot, momentalno ja docituvam
Прегледај го приврзокот 286053
Аман бе? Ќе ги бараш и другите што не се од Микена или доволни ќе ти бидат и овие?Фала за препорака за едицијата Нобеловци, кој и да ги имаше споделено. Попуст немаше ни за 3 комплети одеднаш. Стигнаа прилично брзо.
Прегледај го приврзокот 286646