Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.082
- Поени од реакции
- 62.193
Ова мора да е една од најтажните работи што сум ги видел

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова мора да е една од најтажните работи што сум ги видел
Мене многу ми беше добар There Will be Blood. Комплексна приказна еСамо There Will be Blood го имам гледано и сеуште не можам да го извадам од глава настапот на Даниел Деј Луис, иако филмот ми беше досаден морам да признаам, ама тој период гледав нешто друго и неспремен му влегов.
...Сека Саблиќ...Немој да се само пичиња од геријатрија ко Мерил Стрип, Сигурни Вивер, Џулијан Мур...![]()
КобраЈа гледав вчера Бриџит Нелсен во Роки, е тоа е женка.Порано имаше појаки глумици, овие новиве ми се мех. Освен Марго Роби која се издвојува.
Во голема мера да, иако се добри актерки сите, рака на срце.Режисерите мора да заслужат место на почесниот ѕид, а актеркиве по лепота ли се само бирани?![]()
Во голема мера да, иако се добри актерки сите, рака u bokserki.![]()
Цел ден ме прогонува ова.
Зошто?
Што и фали на Џулијан Мур бе?
Инаку за Минари ми текна дека Кинезите оваа година имаа две номинации за Оскар една за Leap и друга за Better Days преку Хонг Конг. И ќе допуштев да беше филмот од ХК продукција со ХК глумци и Кантонски јазик, сместен во ХК и слично. Но филмот беше целосно Кинески дури и темата им беше ГаоКао испитот во Чајна. Не смее да им се допушти на Кинезите да праќаат филмови преку ХК и Макао, повеќе од еден филм за земја. Иако ова не е за оваа тема и Минари ситуацијата морав да спомнам.Од кај и да се, 90 се, вкупно. Од нив пола да гласаат, пак е премалку.
Не знам, на IMDB пишува дека е копродукција меѓу Кина и Хонг Конг. Нема врска глумците, јазикот и приказната, ова многу пати сум го потенцирал - важно е кој ги дава парите, т.е. продуцентите. За Оскар за најдобар филм, на пример, Оскарот не го зема режисерот, туку продуцентите на филмот. Така и овде. Ако макар и 1 од продукциите е од Хонг Конг, според правилата, eligible е, па макар и на клингонски бил. Затоа и не го дисквалификувале. Имаше многу слични ситуации низ годините. Еве, последна на која ми текнува, чинам 2013 беше, имаше де факто 2 филма од Грузија - Corn Island што ја претставуваше Грузија и Tangerines што ја претставуваше Естонија. И двата филма влегоа во кратката листа од 9 филма, а подоцна Tangerines беше и номиниран за Оскар.Инаку за Минари ми текна дека Кинезите оваа година имаа две номинации за Оскар една за Leap и друга за Better Days преку Хонг Конг. И ќе допуштев да беше филмот од ХК продукција со ХК глумци и Кантонски јазик, сместен во ХК и слично. Но филмот беше целосно Кинески дури и темата им беше ГаоКао испитот во Чајна. Не смее да им се допушти на Кинезите да праќаат филмови преку ХК и Макао, повеќе од еден филм за земја. Иако ова не е за оваа тема и Минари ситуацијата морав да спомнам.
Гледан ти е Шошенк?Лаже кадарот бабан, не е полупразен, ај после ќе видиш, ќе ви ја покажам собата ебаве хејтерите.
Кај глеаш депресија у жолта боја бе, чуден човек цццц
Нејќеш пегави џинџери а?
Не знаеш што е секси прике мој.
Ти текнува на сцената Енди кога пливаше низ гомната за да излезе на слобода?Да. Неколку пати.
Замисли сега ти да беше Енди.Хаххахаха
Да.