Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

D

Deleted member 12196

Гостин

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.742
Поени од реакции
35.595
Слушам британски сој, јужноафрикански сој, ете на пат бил и хрватски сој и си замислувам, да никне некој сој во Македонија.
Очи ќе си извадат како да го крстиме.
- Власта - „северномакедонски сој, ама може да ја користиме придавката македонски“
- Опозиција - „никогаш северен, само македонски сој“
- Артан Груби - „да биде вклучен албанскиот фактор во новиот сој“
- Бугарија - „Тези сој начелно е блгарски, не искат да ја говорјат истината“
- ЕУ - „Нема датум за отпочнување на преговори за членство, заради новиот сој“

Нејсе,
Овие кинескиве вакцини од Али експрес да ги нарачаа, порано ќе стигнеа :свиркам:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Каква некултура во таа клиниката на Жан Митрев ... Бев да се тестирам и направив мала грешка во пополнувањето податоци, и требаше да промени оваа на шалтерот 30 секунди работа ... абе дигна галама за 3 села, каква неодговорност било ова во вакви времиња, извинувањето не и значело ништо на неа :pos::pos:

Да ви се изнасерам на сите дипломи магистри и незнам шо и да имате, се е џабе со ваква простотија од однос. Штета платено ми беше веќе, жити се ќе одев до Ниш ако треба ама немаше да им оставам пари.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Каква некултура во таа клиниката на Жан Митрев ... Бев да се тестирам и направив мала грешка во пополнувањето податоци, и требаше да промени оваа на шалтерот 30 секунди работа ... абе дигна галама за 3 села, каква неодговорност било ова во вакви времиња, извинувањето не и значело ништо на неа :pos::pos:

Да ви се изнасерам на сите дипломи магистри и незнам шо и да имате, се е џабе со ваква простотија од однос. Штета платено ми беше веќе, жити се ќе одев до Ниш ако треба ама немаше да им оставам пари.
Daj mu na covek malku mokj za da mu go vidis vistinskiot karakter ;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Може имала лош ден, доста со овие осудувања.

„Не ме интересира дали имала лош ден, ќе си работи на трпението и љубезноста во секакви услови и онака 100 евра плаќам за обичен преглед“.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.815
Поени од реакции
2.361

Па 90% од тие што работат на шалтери се такви во Македонија. Без разлика каде и да работи и во која институција. На еден така десет пати му се обратив за да го прашам, ама телето си гледаше на телефон и се правеше дека не ме слуша. Абе какво извинување кога ќе видиш дека се однесуваат безобразно, спушти се на нивно ниво и враќај со иста мера. Само така памет ќе им дојде.

Може имала лош ден, доста со овие осудувања.

„Не ме интересира дали имала лош ден, ќе си работи на трпението и љубезноста во секакви услови и онака 100 евра плаќам за обичен преглед“.
Абе ајде. Секој ден тие лош ден имаат. Јас немам ли лоши денови? Па јас ако се водев по тоа, кога имам лош ден до сега требаше да направам масакр на работа. Не е оправдување тоа, треба малку да си го средат однесувањето.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
.....дневна доза хумор...... :lolzz:
„Граѓаните треба да бидат смирени во однос на набавката на вакцини во нашата земја и наскоро ќе имаме дози од повеќе производители. Народот треба да е спокоен. Склучуваме договори со сите произведувачи на вакцините.“, рече Заев.

– До крајот на февруари ги очекуваме кинеските вакцини, а веќе помина и кинеската Нова година. Утрово и јас и министерот Бујар Османи пуштивме писма до кинеската амбасада со цел да ја убрзаме работата.
Вчера му дадов насоки на министерот за здравство Венко Филипче, додаде тој, да започне постапка за набавка на 100.000 вакцини „Спутник 5“. – рече премиерот Зоран Заев.

Муртинецот преку редови вели......не се грижете, што дигате галама.....вакцини ЌЕ има....еден ден ќе стигнат, кога не се знае........еееее па и вие сте се фатиле за вакцини, па вакцини......ете со БУЈАР "работиме"......во сигурни раце е народот на "нашата земја" :lolzz:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.270
и тоа наша вакцина ќе беше
и Систина ќе имаше развиено своја, конкурентска
I ti za inaet poprvo ke primese albanska ili kosovska otkolku gruevska posto neli alergicen si na Gruevski. Uste neproizvedena imas reakcii, tek pa da ja primese.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789

...ако била млада може тоа било нејзин начин да ти одземе внимание, а ти млад не ,,осеќаш,, што ,,извинување,, барала, а може и ти крив малку да не си вака арогантен како на форумов, ама без разлика ти си пациент не смее таа да има таков пристап... мене да ми се стрефне вака и тоа од приватни болници каде се плаќа, со камата ќе ми врати и Тв ќе и донесам ако треба, да знае друг пат од која страна на шалтерот се наоѓа,
... инаку како информација, сите болници и клиники добија поголема количина брзи тестови покриени со средства од министерство за здравство, така да видите прво преку матичните, не идите веднаш кај приватните,

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380

Scotland vaccination drive linked to big drop in hospital admissions
Pfizer jab cuts risk of admission by up to 85% four weeks after first dose, while AstraZeneca jab cuts risk by 94%, study finds

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
Scotland vaccination drive linked to big drop in hospital admissions
Pfizer jab cuts risk of admission by up to 85% four weeks after first dose, while AstraZeneca jab cuts risk by 94%, study finds
... е да де, сега ќе оправдаме и вакцина од Астра Зенека која нема ,,рејтинг,, во вакцинирањето, па сега предност пред Фајзер вакцина, комерцијални финти опасно е за ваков вид на лекови како што се вакцините,

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
... е да де, сега ќе оправдаме и вакцина од Астра Зенека која нема ,,рејтинг,, во вакцинирањето, па сега предност пред Фајзер вакцина, комерцијални финти опасно е за ваков вид на лекови како што се вакцините,
Рејтингот со ѕвездички го мерат или? За другар прашувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom