Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.631
Поени од реакции
9.247
Ти постирав од твој линк каде образложува зошто албанците се фатиле за криминал, он пишувал, не јас бе ретардо.
Секоја статија за албанската мафија што сум ја читал секогаш даваат некакво објаснување зошто дошло до тоа, само во балканот, кај вас тој дел секогаш го занемарувате, било медиуми, било ретарди кои имаат пристап на интернет.
Сега треба да давате студија на независен истражувач кој вика дека албанците се криминалогени, тоа го очекувам од вас за ова тема.
Стварно не знам што си се фатил по секоја цена да ги оправдуваш Албанците зашто се фатиле за криминал, нели ти наднационален беше?
Како само кај Албанците има некакво објаснување зошто дошло до тоа (влегувањето во криминални води)?
Има народи и племиња кои биле во многу понеповолна ситуација од вашата, па дури и умирале од глад, па не се впуштиле во криминал.
Има и кои се впуштиле, има и кои се оддале кон пљачкосување (обично, номадските народи) или кон канибализам (примитивните народи). И нивните припадници сигурно ќе најдат оправдување. како што го изнајде ти.
Tуку не знам зошто Ирците, кога се соочиле со Големиот глад во XIX век, еден милион изумреле од изгладнување, а еден милион ја напуштиле татковината, кога можеле да се впуштат во криминал и гусарство и да тероризираат и пљачкаат по целиот источен и западен брег на Атлантикот, од Норвешка до Јужна Африка и од Њуфаундленд до Огнена Земја.

Јас не тврдам дека Албанците се криминогени, ниту барам студии за поткрепа на ваквата теза, туку барам Албанци иноватори и природонаучници, инженери кои направиле мотори на водород, брани за наводнување, иригациони системи, нови модели на авиони, бродови, сателити, нови апарати за домаќинство, нови гаџети, лекари кои откриле нови лекови и направиле вакцини, научници кои го решиле загадувањето на воздухот во градовите, светски познати морепловци, архитекти и сл., но сè налетувам на некои статии за криумчарење дрога, оружје, бело робје и тероризам.
Што да правиш, баксуз сум.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Имало зашто Албанците се фатиле за криминал, не се они криви. Морале.
....
Он ги оправдува овие од Смилковско, а сега се чудите зошто ја оправдува албанска мафија...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.631
Поени од реакции
9.247
Имало зашто Албанците се фатиле за криминал, не се они криви. Морале.
....
Он ги оправдува овие од Смилковско, а сега се чудите зошто ја оправдува албанска мафија...
И ќе им пружат безрезервна поддршка на тие крвници, вклучително и за оние двајца што се во затвор на Косово (сигурно за погрешно паркирање).

Но за родилката од дебарско - штама, за фирмата со неисправни автобуси што доби тендер за превоз на деца - никој од нив „а“ не кажа, за физичките работници кои загинаа, работејќи неосигурани на градилиштата и во металната индустрија и без основни заштитни средства и прекувремено - ни збор, за оние што беа искасани на смрт од улични кучиња- никој ни да зуцне, тоа што условите и хигиената во болниците и амбулантите се како во средновековна кочина, ништо од тоа не е тригер да излезат на протест.

Се прашувам дали вонземјани им уфрлија некој малвер во колективната свест и откаде им е тој интелект на рој.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Можете да ја видите нивната цел, малку посеверно.
Живот на Македонците и другите неалбанци-каури во гета, кои ги штити војска, како сега што е со Србите на Косово. Животот на Македонците во албански доминатните средини и уште сега не е баш многу поразличен од тоа (само немаат воено-полициска заштита). Исто и со црквите. Наскоро нема да може да постои црква без полициска/воена заштита во албанско доминатни региони, каде сега црквите систематски се сквернават (како и гробиштата). За да ја исчистат територијата мора да се избрише секаква трага од каурите кои живееле тука.

Оваа подршка која ситематски обичниот Албанец им ја дава на сите кои убиле, истепале, нападнале каури и нивна своина, таа е дел од целиот процес. Политичари лесно се поткупуваат, видовме (Заев, Груевски...), а они пак ќе ги поткупат глупите гласачи. Тоа е, на кратко филмот што го гледаме овие децении.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Стварно не знам што си се фатил по секоја цена да ги оправдуваш Албанците зашто се фатиле за криминал, нели ти наднационален беше?
Како само кај Албанците има некакво објаснување зошто дошло до тоа (влегувањето во криминални води)?
Има народи и племиња кои биле во многу понеповолна ситуација од вашата, па дури и умирале од глад, па не се впуштиле во криминал.
Има и кои се впуштиле, има и кои се оддале кон пљачкосување (обично, номадските народи) или кон канибализам (примитивните народи). И нивните припадници сигурно ќе најдат оправдување. како што го изнајде ти.
Tуку не знам зошто Ирците, кога се соочиле со Големиот глад во XIX век, еден милион изумреле од изгладнување, а еден милион ја напуштиле татковината, кога можеле да се впуштат во криминал и гусарство и да тероризираат и пљачкаат по целиот источен и западен брег на Атлантикот, од Норвешка до Јужна Африка и од Њуфаундленд до Огнена Земја.

Јас не тврдам дека Албанците се криминогени, ниту барам студии за поткрепа на ваквата теза, туку барам Албанци иноватори и природонаучници, инженери кои направиле мотори на водород, брани за наводнување, иригациони системи, нови модели на авиони, бродови, сателити, нови апарати за домаќинство, нови гаџети, лекари кои откриле нови лекови и направиле вакцини, научници кои го решиле загадувањето на воздухот во градовите, светски познати морепловци, архитекти и сл., но сè налетувам на некои статии за криумчарење дрога, оружје, бело робје и тероризам.
Што да правиш, баксуз сум.
Не ми е гајле што ти разбираш во тоа што пишувам, одамна не ми е гајле, знам дека ви е вперен мозокот, чувствувате да терате таква пропаганда цело време, тоа е, програмирани дури сте, не можете да искачате од тоа.
Многу јасно може да видиш дека не го одрекував албанскиот криминал, тој постои и денденес и има објаснение зошто може да опстои и дури да се засилува во светски рамки. Од тоа што ти си постираше пишуваше зошто тоа е така. Секако дека некои цитати му беа претерани како што е цитатот од ултрадесничарот од Франција.
Да бевме до народи кои имаат правни држави и надвор од влијание од држави со мртва демократија и висока клептократија ќе имавме повеќе научници и спортисти, ама сме до геноцидни, дискриминаториски, ксенофобни и клептократни народи.

Јас не тврдам дека Албанците се криминогени
Се прашувам дали вонземјани им уфрлија некој малвер во колективната свест и откаде им е тој интелект на рој.
Гледам дека си противречиш цело време, не си само со логиката скаран.

Ти и сите македонски медиуми за тоа читате и постирате, да ве потсетам за една статија на македонски медиум за една анализа на балканските мафии, кога се спомнува Франкфурт мафија, македонскиот медиум дава и *оправдание* зошто овие момци од тој дел се зафатиле во криминал, ама кога стигнува за албанскиот криминал само ги спомнува сферите на моќ и каде оперираат, ништо повеќе, за разлика од македонскиот медиум, студијата детално опишува како дошле до појавата и за двете примери.
Вие како народ сте во ново ниво на организиран криминал од осамостојувањето, сте ја институционализирале мафијата, со друго име се води сега.
Автоматски споено мислење:

Но за родилката од дебарско - штама, за фирмата со неисправни автобуси што доби тендер за превоз на деца - никој од нив „а“ не кажа, за физичките работници кои загинаа, работејќи неосигурани на градилиштата и во металната индустрија и без основни заштитни средства и прекувремено - ни збор, за оние што беа искасани на смрт од улични кучиња- никој ни да зуцне, тоа што условите и хигиената во болниците и амбулантите се како во средновековна кочина, ништо од тоа не е тригер да излезат на протест.
Затоа, за разлика од албанците вие протестирате за овие работи, еве за СОПОТ уште протестирате за правна држава.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ти и сите македонски медиуми за тоа читате и постирате, да ве потсетам за една статија на македонски медиум за една анализа на балканските мафии, кога се спомнува Франкфурт мафија, македонскиот медиум дава и *оправдание* зошто овие момци од тој дел се зафатиле во криминал, ама кога стигнува за албанскиот криминал само ги спомнува сферите на моќ и каде оперираат, ништо повеќе, за разлика од македонскиот медиум, студијата детално опишува како дошле до појавата и за двете примери.
Вие како народ сте во ново ниво на организиран криминал од осамостојувањето, сте ја институционализирале мафијата, со друго име се води сега.
Институционална мафија има секаде... Ама и еве и ти си сведок кога има за некаков криминал надвор од МК, кој е соодносот на Албанци и Македонци по весите?
Да, мене ми смета етничка припадност да пишува во личните карти. Зошто не ја ја кажуваат етничката припадност на тие што не брукаат како држава во светот? Се иритирам заради некојси што гарант не знае ни збор македонски да се прозива нашата земја. И тоа постојано се дешава ама тогаш сте горди Македонци барем по медиумите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Институционална мафија има секаде... Ама и еве и ти си сведок кога има за некаков криминал надвор од МК, кој е соодносот на Албанци и Македонци по весите?
Да, мене ми смета етничка припадност да пишува во личните карти. Зошто не ја ја кажуваат етничката припадност на тие што не брукаат како држава во светот? Се иритирам заради некојси што гарант не знае ни збор македонски да се прозива нашата земја. И тоа постојано се дешава ама тогаш сте горди Македонци барем по медиумите.
Криминалот во едно општество е пропорционално со невработеноста и религијата, а непропорционално со образованието.
Ти кажи што требаше оваа држава да направи, со свои зборови и со неколку реченици, еве да речеме ја имаш таа моќ.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Мене ми е гајле Македонците што ќе ги ебат у здрав мозок и само на нив нема да им биде дозволено да се попишуваат како Македонци. Јас сум против пишување на етничка припадност бидејќи е спротивно на европските норми и ќе ни пречи во евроинтеграциите.

Евро-амбасадата го кажа своето:
"Евроамбасадорот Дејвид Гир вели дека регулативата на ЕУ забранува споделувањето на лични податоци како расна и етничка припадност, како и политичка и верска припадност, во однос на тоа дали предложениот закон за лични карти и наведувањето на етничка определба е согласно европската регулатива."

Лично мислам дека зад Албанците и ова нивно антиевропско настојување стојат некои мрачни сили: српски и руски тајни служби, кои се би направле да ги сопрат евроинтегративните процеси.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мене ми е гајле Македонците што ќе ги ебат у здрав мозок и само на нив нема да им биде дозволено да се попишуваат како Македонци. Јас сум против пишување на етничка припадност бидејќи е спротивно на европските норми и ќе ни пречи во евроинтеграциите.

Евро-амбасадата го кажа своето:
"Евроамбасадорот Дејвид Гир вели дека регулативата на ЕУ забранува споделувањето на лични податоци како расна и етничка припадност, како и политичка и верска припадност, во однос на тоа дали предложениот закон за лични карти и наведувањето на етничка определба е согласно европската регулатива."

Лично мислам дека зад Албанците и ова нивно антиевропско настојување стојат некои мрачни сили: српски и руски тајни служби, кои се би направле да ги сопрат евроинтегративните процеси.

Што ви е.....?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Албанците лабаво си го предложиле Али-Паша Јанински за име на улица.
Тоа што направил геноцид во Москополе и од тогаш не постои како такво, нив ваљда им е причина повеќе.
Тоа самото, доволно објаснува некому, кој не може да сфати како ги бранат убијците на деца од Смилковско.

"Али Паша е одговорен за уништување на Москополе и Грамос, двата наголеми влашки центри со развиена култура, академија, високи школи и трговија, што и било причина за масовното иселување на Власите низ цела Европа. "

Штом си се активирал се спремате за нешто ваљда.
за локални

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Колку примери може да дајш за такви фамилии?
Детето на Жан Митрев? Да, син на милионер па станува екстремист, изгледа до генот бил. Мора Жан Митрев да е со албанско потекло, сигурно он тргува со човечки органи кај Филип втори,друг бизнис на албанците по ген.
Или сте глупи или имате перен мозок, трето нема, ама може да се и двете. Генот вика, оди бе лечи се.

Ти постирав од твој линк каде образложува зошто албанците се фатиле за криминал, он пишувал, не јас бе ретардо.
Секоја статија за албанската мафија што сум ја читал секогаш даваат некакво објаснување зошто дошло до тоа, само во балканот, кај вас тој дел секогаш го занемарувате, било медиуми, било ретарди кои имаат пристап на интернет.
Сега треба да давате студија на независен истражувач кој вика дека албанците се криминалогени, тоа го очекувам од вас за ова тема.

Не негирам дека во училиште не сум учел само за Илирида, ама можам многу свесно да кажам дека далеку е повистинска историја од тоа што вие ја учите.
Вие едуцирани сте, ама мозокот ви е перен во исто време.
Синот на Жан ви го давам на вас шиптаpите, со него ништо заедничко не делам, тој е статистичка грешка како единствен пример наспроти нацијата број еден во Европа по извоз на исламистички тероризам во Сирија. Кога пишувам генот, мислам одгојот, воспитувањето.

А за фамилиите ако сакаш да почекаш, да ги најдам сите и запишам на ливче, ќе ти ги пратам, важи? Ве примиле тука, сте бегале од вашиот, и пак не ви чини, епа што сакате бе пуно, што сте вие, Швеѓани, ама околината, односно комунизам/ Срби / српски тајни служби / Руси/ Македонци/ ве ебе и ве праи вакви ајвани?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Една работа што страшно многу нервира, еве баш најсвеж цитат:
Од друга страна, албанските партии со различни ставови. Пратеничката Вјолца Адеми од ДУИ вели дека една изборна единица би било на штета на албанската политика.

„Нашиот став е дека треба да се оди според пропорционалниот систем со 6 изборни единици, бидејќи ако се оди со една изборна единица не би било од полза на албанскиот политички фактор во земјава. Според анализите на ДУИ, би имале помалку пратеници Албанци во Собранието на РСМ“, истакна Вјолца Адеми.
Сè додека шиптaриве вака си ја тераат философијата, дека живеат во паралелна држава - НЕМА да има соживот со нив. И сите сме свесни за тоа.

извор

Kajgana Shop

На врв Bottom