- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 6.633
- Поени од реакции
- 9.248
Стварно не знам што си се фатил по секоја цена да ги оправдуваш Албанците зашто се фатиле за криминал, нели ти наднационален беше?Ти постирав од твој линк каде образложува зошто албанците се фатиле за криминал, он пишувал, не јас бе ретардо.
Секоја статија за албанската мафија што сум ја читал секогаш даваат некакво објаснување зошто дошло до тоа, само во балканот, кај вас тој дел секогаш го занемарувате, било медиуми, било ретарди кои имаат пристап на интернет.
Сега треба да давате студија на независен истражувач кој вика дека албанците се криминалогени, тоа го очекувам од вас за ова тема.
Како само кај Албанците има некакво објаснување зошто дошло до тоа (влегувањето во криминални води)?
Има народи и племиња кои биле во многу понеповолна ситуација од вашата, па дури и умирале од глад, па не се впуштиле во криминал.
Има и кои се впуштиле, има и кои се оддале кон пљачкосување (обично, номадските народи) или кон канибализам (примитивните народи). И нивните припадници сигурно ќе најдат оправдување. како што го изнајде ти.
Tуку не знам зошто Ирците, кога се соочиле со Големиот глад во XIX век, еден милион изумреле од изгладнување, а еден милион ја напуштиле татковината, кога можеле да се впуштат во криминал и гусарство и да тероризираат и пљачкаат по целиот источен и западен брег на Атлантикот, од Норвешка до Јужна Африка и од Њуфаундленд до Огнена Земја.
Јас не тврдам дека Албанците се криминогени, ниту барам студии за поткрепа на ваквата теза, туку барам Албанци иноватори и природонаучници, инженери кои направиле мотори на водород, брани за наводнување, иригациони системи, нови модели на авиони, бродови, сателити, нови апарати за домаќинство, нови гаџети, лекари кои откриле нови лекови и направиле вакцини, научници кои го решиле загадувањето на воздухот во градовите, светски познати морепловци, архитекти и сл., но сè налетувам на некои статии за криумчарење дрога, оружје, бело робје и тероризам.
Што да правиш, баксуз сум.
Последно уредено: