Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има уште некој друг среќник што не доби пари на сметка за трето тромесечие!?
Треба ли да пријавам негде?

Една колешка од работа кажуваше дека и кај ќерка и не стигнале парите до прошлата недела. Пријавиле во УЈП и веднаш после тоа и ги пуштиле. Така да најдобро е да прашаш таму.

Дали некој знае
Дали лице кое не прима плата а има трансакциска сметка може да скенира и да добие пари?

Sent from my LG-M200 using Tapatalk

Дали некој знае
Дали лице кое не прима плата а има трансакциска сметка може да скенира и да добие пари?

Sent from my LG-M200 using Tapatalk

Јас до сега така земав за неколку месеци.

Koga i sakav da se registriram na Moj DDV sekogas mi pisase vasiot maticen broj e veke vo upotreba, i otidov vo ujp da vidam na koj email mi e zaveden maticniot broj i greska bese emailot pisan no go promenija toa, mi kaza koe mi e korisnickoto ime i pasw si smeniv nov i sega se najaviv na MojDDV aplikacijata za skeniranje smetki i sega od dole mi pise "Za da moze da se izvrsi uplata za parite od povrat na ddv da ja vnesete vasata transakciska smetka. Za promena na smetkata tn...". Prasanjeto mi e dali moze da vnesam druga smetka koja ne e na moe ime tuku na roditel i tamu da stigat tie parite od 3mesecnoto skeniranje ili moram licno mojata koja e zavedena vo ujp pod mojot maticen broj ili korisnicko ime? Moze nekoj da pojasni toa kako odi?

Последно уредено:
Koga i sakav da se registriram na Moj DDV sekogas mi pisase vasiot maticen broj e veke vo upotreba, i otidov vo ujp da vidam na koj email mi e zaveden maticniot broj i greska bese emailot pisan no go promenija toa, mi kaza koe mi e korisnickoto ime i pasw si smeniv nov i sega se najaviv na MojDDV aplikacijata za skeniranje smetki i sega od dole mi pise "Za da moze da se izvrsi uplata za parite od povrat na ddv da ja vnesete vasata transakciska smetka. Za promena na smetkata tn...". Prasanjeto mi e dali moze da vnesam druga smetka koja ne e na moe ime tuku na roditel i tamu da stigat tie parite od 3mesecnoto skeniranje ili moram licno mojata koja e zavedena vo ujp pod mojot maticen broj ili korisnicko ime? Moze nekoj da pojasni toa kako odi?
Мора да е на твое име.

Браќа и сестри.. Кога скенирате треба да се избере и коло за да фискалната биде во игра за некоја си награда?
Ако да, сега треба да се избира значи 2 коло така?

Има ли некакво известување апликацијата дека ти се исплатени парите?

Има ли некакво известување апликацијата дека ти се исплатени парите?

Не, освен ако не ти стигне известување од апликацијата од банката дека имаш прилив на пари, ништо друго не стигнува.

Кај мене на Тутунска банка денеска легнаа парите за октомври-ноември и декември.
Ме изненадија со брзината.

Не, освен ако не ти стигне известување од апликацијата од банката дека имаш прилив на пари, ништо друго не стигнува.
На сајтот Е ПДД се проверува. Сега проверив и пишува Повратот е во фаза на подготовка.
Можеле истово да го стават да се проверува и на самата апликација Мој ДДВ па да си биде се во една апликација.

И дајте спојте ја темава со оваа

која е максимална сума за скенирање сметка за физички лица?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom