sto znaci HiPiwer prasuvam vo mod greenje...ostaj ti reklami deka ako stisnes HI-Power kopce na daljinskoto ke se pojavi ikona Hi-Power i nema objasnuvanje nigde.... sto znaci toa ikonce na daljinskoto ? Znaci muda vi prodale za bubrezi ili sto znaci ?
@filipinec sekoj pat go velica so toa Hi-Power iako ne mu ja nasol definicijata sto koj k. e taa funkcija...zatoa i prasuvam Filipiecot da ni objasni za koj k... e toa Hi-Power kopceto
HI-POWER-kopce
Mi ostanuva dolznost da go objasnam kako se ponasa ovaa funkcija kaj mene.
TOSHIBA SUZUMI 15 r-410
Site inverteri na tosiba se sofisticirani masini poznati po nivnata stedlivost.
Taa stedlivost ja manifestiraat so neiziniot algoritam na rabota,sto za da go zadrzat COP zrtvuvaat od svojata mok.l taka mozi da se dojdi vo situacija da taa mok na toplina nedostasuva na negativni temperaturi.Konkretno toa go zaprimetiv kaj mene vo Bitola.
Mojot prostor e so gubitoci od okolu 3.5 kw na -10.Znaci na poniski temperaturi mojava Suzumka ne ke mozi da gi zadovoli I ambientalnata temperatura ke paga.
A zosto ke paga?
Zatoa sto algoritamot na rabota I e taka stelovan da ne go vrti kompresorot so pogolemi Hz od nominalnata vrednos,ina primer kako so e vo mojot slucaj na -13c ne aka da povleci poveke od 1250-1300w.
E sega Tosiba vo ovoj moment,mi dala opcija.
Dali skam da se grejam ekonomicno so povisok COP ama da imam pomalce energija ili mi treba poveke energija ama so poslab COP.
I jas s ja odbtal opcijata dae gree potoplo.
Vo toj slucaj go aktivitav kopceto HIPOWER I potrosuvackata ne se spustase pod 1600-1700w neograniceno na tie negativni temperaturi.
Imv moznost da ja sledam prvite 2h se dvizese vo raspon pomegu 1600-1700w.
Ja ostaviv taka setirana,a utinata koga se razbudiv ambientalnata temperatura bese povisoka za 0,5c.
Sto praelo I kako toplelo Suzumkata I kako se borela so tie negativni temeraturi preku cela nok,jas neznm,spiev.
A kazuvaat bila temperaturata I do -22.
PS.
Da ne mi prodame nekoja Suzumi -nordic.
A zaboravile da stavat greac na tacna.