Windows Vista

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Незнам дали е ова вистинската тема да прашам али би сакал да знам дали некој има нешо како тема за Windows XP али со изглед Сличен/Ист како Vista Ultimate?
Ај разгледај тука.
Имаш 3 Windows Vista теми за Windows XP.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
првите дена на виста, ми идеше да ја акнам од земја, ама сеа тамам ми е...
еве ја мојата, ме клеца малце графичката ама...
Малку старо ама да одговорам и за другите. Првите неколку дена по инсталацијата Виста ги индексире сите фајлови и фолдери и се оптимизира па затоа е малку бавничка.

И не исклучувајте UAC.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Малку старо ама да одговорам и за другите. Првите неколку дена по инсталацијата Виста ги индексире сите фајлови и фолдери и се оптимизира па затоа е малку бавничка.

И не исклучувајте UAC.
Дали знаеш за што служи UAC???

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Лол, како да не. Ако инсталираш програми од некои мрзеливи развивачи најнормално дека ке се покажува UAC. Служе да ги лимитире програмите на стандардни привилегии а не како во XP каде секоја програма има админски привилегии и може да ти направи се што сака. Плус ги фаќа сите руткитови и... мрзе ме да преведам...

User Account Control (UAC) is a technology and security infrastructure introduced with Microsoft's Windows Vista operating system. It aims to improve the security of Microsoft Windows by limiting application software to standard user privileges until an administrator authorizes an increase in privilege level. In this way, only applications that the user trusts receive higher privileges, and malware should be kept from receiving the privileges necessary to compromise the operating system. In other words, a user account may have administrator privileges assigned to it, but applications that the user runs do not also have those privileges unless they are approved beforehand or the user explicitly authorizes it to have higher privileges.

Tasks that require administrator privileges will trigger a UAC prompt (if UAC is enabled) are typically marked by a 4-color security shield symbol. In the case of executable files, the icon will have a security shield overlay. Ed Bott's Windows Vista Inside Out lists the following tasks which require administrator privileges:

• Changes to system-wide settings or to files in %SystemRoot% or %ProgramFiles%
  • Installing and uninstalling applications
  • Installing device drivers
  • Installing ActiveX controls
  • Changing settings for Windows Firewall
  • Changing UAC settings
  • Configuring Windows Update
  • Adding or removing user accounts
  • Changing a user’s account type
  • Configuring Parental Controls
  • Running Task Scheduler
  • Restoring backed-up system files
  • Viewing or changing another user’s folders and files
Common tasks, such as changing the time zone, do not require administrator privileges (although changing the system time itself does, since the system time is commonly used in security protocols). A number of tasks that required administrator privileges in earlier versions of Windows, such as installing critical Windows updates, no longer do so in Vista. Any program can be run as administrator by right-clicking its icon and clicking "Run as administrator".
UAC треба да се покажува кога се инсталират драјверите и некои апдејтови на виндоусот. Ако се покажува кога инсталирате некои обични програми, најдобро контактирајте со развивачите на тие програми да не бидат толку мрзеливи и да направат целосна поддржка, оти не сите луге сакат програмите да бидат способни да превземат контрола врз писито.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

И сега ? :kesa:
Пробај дај им двоклик на тие. Мислам и дека требаше да се стаат во посебен фолдер, ама пошто сеа сум на виста, не ми текнува точно каде, и после преку properties на desktop можеш да си ги мењаш темите.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Пробај дај им двоклик на тие. Мислам и дека требаше да се стаат во посебен фолдер, ама пошто сеа сум на виста, не ми текнува точно каде, и после преку properties на desktop можеш да си ги мењаш темите.

Пробав со двоклик неќе, а и преку properties исто. Ај ќе почекам некој на XP да подобјасни.

Во секој случај, фала.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Не знам јас што се обидуваш да направиш, само знам дека преку UXTheme се patch-уваа фајловите на XP-то, за да може да се користат темите...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Незнам дали е ова вистинската тема да прашам али би сакал да знам дали некој има нешо како тема за Windows XP али со изглед Сличен/Ист како Vista Ultimate?
Инсталирај Vista Bricopack многу е добро

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Едно прашање.
Инсталирам Vista Ultimate и се е океј. Слимнав OEM верзија.. 2ра по ред ми е, но имам еден проблем.
Лиценсата се е океј, но кога пц-во ќе го стаам на standby или hibernate после по повторно вклучување на пц-то лиценсата се губи и ми вика xx days remaining...

Да не има некој идеа ? Некој крак ? Пробав 123123 кракови/печови, работат, но пак при ставањето на пц-то на стенд бај или hidernate, лиценсата се губи. :(

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Едно прашање.
Инсталирам Vista Ultimate и се е океј. Слимнав OEM верзија.. 2ра по ред ми е, но имам еден проблем.
Лиценсата се е океј, но кога пц-во ќе го стаам на standby или hibernate после по повторно вклучување на пц-то лиценсата се губи и ми вика xx days remaining...

Да не има некој идеа ? Некој крак ? Пробав 123123 кракови/печови, работат, но пак при ставањето на пц-то на стенд бај или hidernate, лиценсата се губи. :(
Твојот проблем ќе биде решен кога ќе си провериш ПП :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom