Windows Vista

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Nema so da se nerviras samo napravi i vaka na vistata i mirna glava provereno

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Луѓе имам сериозен проблем, барем мене така ми изгледа?

абе, пред 15 дена купив лап топ со Windows Vista Ultimate 32-bit оперативен систем, по неколку дена користење ми излезе едно и бара активација на виндоусот онлине за 25 дена инаку ќе престане со работа !!!

Дајте ако има некоја помош, ако не да го носам рикверц у АМЦ ?

однапред благодарам.

П.С пробав некои кодови но не успева.
Си купил предмет од АМЦ. Сам си крив. Нема чаре.

Шала на страна, Виста се кативира преку телефон, цврти у мајкрософт центарот, они ке ти ја активираат.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Задоволен сум од вистата. Користам Vista Ultimate 64 bit Service Pack 1 и сега за сега сум презадоволен.
За 32 битен оперативен систем подобар е ХП, но за 64 бит подобра е виста 100 пати.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Задоволен сум од вистата. Користам Vista Ultimate 64 bit Service Pack 1 и сега за сега сум презадоволен.
За 32 битен оперативен систем подобар е ХП, но за 64 бит подобра е виста 100 пати.
По што заклучи дека Vista 64 е подобар од Vista 32 или ХР 32?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Vista 64 бит реков е подобар од 64 битниот ХП.
На 64битниот ХП повеќе програми не ми работат. Како што се Rapidshare Menager, BSPlayer-от некогаш зеза, WMP - Windows Media Player најнов нема што некој постари клипови не можам да ги отворам кој бараат WMP, Apple iTunes не работи фулл итн.
Ова е за 64битен хп додека на 64бит Виста се ова работи супер и стабилно.
32 битниот ХП е подобар од вистата, но како што кажав според мене 64 бит е подобро Виста.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Пууу мамицата...Стаив Vista Ultimate, ја апдејтирав, стаив SP1 и сеа ми вика 15 days till activate... Има чаре? Ако ја кракирам сеа одпоново, можно е да го скине Serial Number-от ?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Крак енд Евритинг ис пасибл...Средив работа , продолжете на темата.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Пууу мамицата...Стаив Vista Ultimate, ја апдејтирав, стаив SP1 и сеа ми вика 15 days till activate... Има чаре? Ако ја кракирам сеа одпоново, можно е да го скине Serial Number-от ?
Daj mi go krakot da probam kaj mene.I mene vtoriot pat koga instalirav taka mi se sluci.prviot pat bese ok.Moj prijatel sistem administrator mi kaza de krakirana vista so sekoj update e mozno da go pravi toa posto so sekoj update go otkrivale krakot a imalo nekolku situacii kade sto pc-ta skros mu se zaklucuvale.

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Ja neznam so se zamarate so Vista koga ima XP so e 100 pati podobar od vistata i ne vi treba vista koga ima XP service pack 3 so samo dabe da vi go kine ramot ?!?!?!?!?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Зависи каков ХП ( 32 битен да, но 64 битен ХП не чини ).

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
lee kako go sporedi ova 32 so 64 bit so ima veza toa ?!?!?! nema vrska toa

kaj mene e 64 bit oti ram imam 8 GB ja neznam so e rabotava raboti sosema ubavo 5a oti 32 bit ne mi go cita cel ram za toa i negledam nekoja razlika

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Е тоа да се чудиш. 64битен оперативен ситем обично ставаат поради тие 4 гига рам. Пример еве јас имам 4 гб рам.
Кога имав ХП повеќе постари/понови програми не ми работеа, додека на 64бит Виста работат супер одлично.
32 битен оперативен ситем само ХП, а 64 битен само Виста.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ja neznam so se zamarate so Vista koga ima XP so e 100 pati podobar od vistata i ne vi treba vista koga ima XP service pack 3 so samo dabe da vi go kine ramot ?!?!?!?!?
Тоа го велеш така од многу искуство нели? Да те питам нешто... Кога (и ако) си користил Vista, retail или oem ти беше? Само тоа ми кажи.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кој не пробал Виста, нема право да го пљука. Мене конкретно Вистата ми фура боље од ХР.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој не пробал Виста, нема право да го пљука. Мене конкретно Вистата ми фура боље од ХР.
Тоа пошто сигурно имаш ѕвер од компјутер :) Знам кај мене така е, многу е побрз од ХР. Многу поквалитетно ги користи системските ресурси.

Kajgana Shop

На врв Bottom