Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
НОВ, издржлив а не на секои 2 недели на поправки да го носам, прилично брз :icon_bigg, за потрошувачка ќе давет дома пари не е проблем. Има многу кинески овде, ама работата е шо незнам кои се подобри од нив, незнам на шо ѕтребаТ да гледам за да се убај. и то
Епа штом сакаш нов ондак за 1100 евра земи кинез од 600 евра и тие другите чувај си ги :)
Бар уште 200 евра додади и земи си кивеј матрикс да не се замараш...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
НОВ, издржлив а не на секои 2 недели на поправки да го носам, прилично брз :icon_bigg, за потрошувачка ќе давет дома пари не е проблем. Има многу кинески овде, ама работата е шо незнам кои се подобри од нив, незнам на шо ѕтребаТ да гледам за да се убај. и то
зимај кинез, ич не му ја мисли. е сеа, прошетај па покажи какви има(со можност со слики) =) па ќе ти најдеме топ моторче.
штом пари за бензин не е проблем, од старт знаеме дека ќе земеш 2 тактно. е сеа, какво, незнам =)
уште ова... 50че сакаш? или 125цц? не ми текнува, се извинувам ако пиша, изумив. пошто за тие пари имаш и 125 4 такт-топови се.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ко така деновиве ке одам ќе видам ќе сликам и ќе ви кажам и покажам и после ќе ми помогните за да одберам :) За 125ка се мислам дека јас на 16 год неможам да полагам, или?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ко така деновиве ке одам ќе видам ќе сликам и ќе ви кажам и покажам и после ќе ми помогните за да одберам :) За 125ка се мислам дека јас на 16 год неможам да полагам, или?
Moжеш т.е. треба да полагаш А1 категорија се полага и башка после 2 години прераснува во А категорија...лаки ју
Читам на предходнава страна тркач го напрајвте одма а километар ипол нема поминато на мотор бе ц ц ц шо народ:)
Мартин земи си кинезче 125ка и цепај си:) иде брзо троши помалце одколку за такси шо ќе даваш пари и немаш гајле, купи си моторче до кај 800-1000евра максимум и некоја асална кацига 100-150 евра:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Ece

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ете видиш одма кајганџиите се тука за помош :) И јас би ти рекол да земеш 125 4-тактен отколку да земаш 50-ка дво тактна. Е ке мора да полагаш за А1 категорија, но тоа е ако сакаш раат да возиш. А да, за 125-ката секоја година регистрација е околу 50 евра (не рачунајки ги за првата 1200 денари табличка и 400 денари сообраќајна).

И слушај што ти вели точкест, обавезно кацига. Како заштита за очите и синусуте (од ветерот ке си имаш мака ако не си возел мотор до сега), а да не споменувам дека казна за возење без кацига е 2.000 денари (35 евра) ја добиваш на лице место сосе уплатница која треба да ја платиш за 8 дена.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Мислам ако полагаш за 125-ка треба и на полигон да возиш, а не е баш лесно, на брзини се моторите.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е тоа е, како сакате вие да полагате :). Инаку за 15о кубици веспа, осигурување за 1 година е 2000 денари + технички преглед и регистрација 1700.... Се на се 3700 денари годишно за регистрација. Кога ке се подумам, поисплатливо ти е да земиш 50 кубици. Со 3.000 денари ке ставиш 40 литри бензин, тоа иде некаде 1500-2000 км што за оние што возат помалку е цела сезона гориво!

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мислам ако полагаш за 125-ка треба и на полигон да возиш, а не е баш лесно, на брзини се моторите.
A што ако догодина сака да земе априлиа rs? И таа има брзини и шо? Мнооогу тешкото на полигон полагање, јес да се полага со канта мотори ама сепак е добро да се има возачката.
И слушај што ти вели точкест, обавезно кацига. Како заштита за очите и синусуте (од ветерот ке си имаш мака ако не си возел мотор до сега), а да не споменувам дека казна за возење без кацига е 2.000 денари (35 евра) ја добиваш на лице место сосе уплатница која треба да ја платиш за 8 дена.
И не немој ни случајно да си купел пазарска кацига за 800-1000 денари, затоа што казната е 1000евра за носење кацига без хомологација.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
lele uste ne zemav niso..........so mislite vie dali da zemam nekoj kinez do 800 evra ili da cekam 3-4 meseci i da zemam matrix ako zemam sea kinez dr. godina neso drugo azuvajte nezz so da praam :salut:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
lele uste ne zemav niso..........so mislite vie dali da zemam nekoj kinez do 800 evra ili da cekam 3-4 meseci i da zemam matrix ako zemam sea kinez dr. godina neso drugo azuvajte nezz so da praam :salut:
Да чекаш три четири месеци чекај маце, *мислам* Мај,Јуни,Јули,Август.....НЕ:)
Зимај си одма, ако чекаш до Август боље чекај до Декември тогаш барем на попуст ќе ги начекаш.
Цело лето да чекаш и на крај да земеш Матрикс шо ќе го возиш дури 10 километри на саат побрзо од друго 50че WOW

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И напомени му дека ке го плати речиси двојно Матриксот, а јбг и двете се кинески.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
A што ако догодина сака да земе априлиа rs? И таа има брзини и шо? Мнооогу тешкото на полигон полагање, јес да се полага со канта мотори ама сепак е добро да се има возачката.

И не немој ни случајно да си купел пазарска кацига за 800-1000 денари, затоа што казната е 1000евра за носење кацига без хомологација.
Сакам да кажам дека Мартин$ "незнае" веспа да "вози" па ќе шалта брзини на полигон...
Нека почне со 50-че после лесна е работата.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Абе бев ама тука тие шо се 125ка ко камиони големи :pos2:
И сегде велат сеа ќе донесиме треба да ни стигнат, ај баш да видиме какви ќе се, цените набилдани за летово важно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom