DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 19.770
- Поени од реакции
- 17.691
Секој различно мислење има не сум доволно стручен на таа темаСо што вакцинираат, со вакцини против беснило.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Секој различно мислење има не сум доволно стручен на таа темаСо што вакцинираат, со вакцини против беснило.
Сакав да кажам секако каснат со вакцинирање зашо ги немаатСекој различно мислење има не сум доволно стручен на таа темаКажав само мислење мое.
Имало промени деца оделе на школо мислам дека до 5то или од 5то така нешто беше барем тука кај нас.Ако знаат шо прават јас го сечам, на Македонија ме потсеќа. Преги кога одев 1 саатот на работа, од школото излегуваа деца ... иди најди им нзс.
Вакцини немаат за најранливите категории, камоли сите да не вакцинират. Мада јас сум цврсто решен дека ако стане задолжителна нема да се вакцинирам, макар значело и враќање во вукојебината долу.
си дојде ли во Македонија?Ако знаат шо прават јас го сечам, на Македонија ме потсеќа. Преги кога одев 1 саатот на работа, од школото излегуваа деца ... иди најди им нзс.
Вакцини немаат за најранливите категории, камоли сите да не вакцинират. Мада јас сум цврсто решен дека ако стане задолжителна нема да се вакцинирам, макар значело и враќање во вукојебината долу.
Си дојдов, слободно нека ја затворат сеа цела.си дојде ли во Македонија?
Мене ме интересира шо пари зимаат полицајците и дали вреди да се трудиш. Имаат дефицит на кадарот, почнаа да стануват ептен флексибилни со условите за примање нови регрути. Али ако почетната плата е 2000 нето џабе, не вреди ни ризик ни стрес ни ништо.Дечки, ме интересира дали некој правел Ausbildung, каква струка одбравте, колку германски ви треба колку ви е плата после обуката, ме интересира лично искуство
Ti stani dzandar ne se sekiraj balkanlukot u tebe ke proraboti, kad tad ke naplatisМене ме интересира шо пари зимаат полицајците и дали вреди да се трудиш. Имаат дефицит на кадарот, почнаа да стануват ептен флексибилни со условите за примање нови регрути. Али ако почетната плата е 2000 нето џабе, не вреди ни ризик ни стрес ни ништо.
Јок, не вреди ризикот освен ако не даваат некоја ептен солидна плата. Пред месец дена рокнаа двајца на сред бел ден.Ti stani dzandar ne se sekiraj balkanlukot u tebe ke proraboti, kad tad ke naplatis
Platati ti e dzeparac... zarabotka na drug nacin. Jas znam u francija eden srbenda taka plata puta 5 zimaЈок, не вреди ризикот освен ако не даваат некоја ептен солидна плата. Пред месец дена рокнаа двајца на сред бел ден.
Најди ја на фб "Радица повраток порез Митовска". Жената е македонка а вработените и зборуваат српски. Пиши и на фб кога ќе биде слободна ќе ти се јави, ќе ти каже се кои документи да ги сликаш да и ги пратиш, ќе направи пресметка и ќе ти се јави ќе ти каже од прилика колку пари можеш да очекуваш.Некој да знае како се враќа данок за студент што бил на работа во Германија? Што е потребно и како може онлајн сега во време на корона. Фала
@buli Ова што ти го кажал Дел Бој не важи за студенти. Јас поминав без никој да ми пресметува даноци и што ти ја знам. Данокот што треба да го земеш го пишува на листот Lohnsteuerbescheinigung. Тоа е листот што ти доаѓа со последната плата од твоето работење, веројатно септември.Најди ја на фб "Радица повраток порез Митовска". Жената е македонка а вработените и зборуваат српски. Пиши и на фб кога ќе биде слободна ќе ти се јави, ќе ти каже се кои документи да ги сликаш да и ги пратиш, ќе направи пресметка и ќе ти се јави ќе ти каже од прилика колку пари можеш да очекуваш.
Ако одлучиш да ги зимаш ќе ја прати потполната документација во финанцамт, и за 15-20 дена парите ќе ти стигнат на сметка. Наплаќа 100 евра за услугата, мене ми поврати 890 евра за 2019 година.