Блам држава

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Јас како знам Австријци се, така ни зборуваше професорката по географија во школо. Сега ен знам кој лаже, али со се горе што спомена плус да се направат тунели од нивна страна.
Turcite dale svoja ponuda....da se smeni proektot so se elemtrifikacija, i tie da fo zavrsat za 6 meseci celiot proekt

Nasite rekoa ne...nie ke go gradime i probaa sami. Koga go zafrknaa tunelot( našata oska i bugarskata se raziduvale za cela sirina na tunelot akonse prodolzelo so busenje-licno svedostvo na geodetot na proektot).
Otkako nasite ja videle greskata, i nemožnosta da se popravi....se obrakaat na avstrijcite koi prvicno gi odbija ka izveduvači

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Branko koga počna da ja gradi prugata so Bugarija trebase da košta 80 mil.marki togašni. Turcite dadoa predlog prugata da ja dobijata tie da ja gradat za 180 ili 190 mil marki no so elektrifikacija i 4 pati pokratok rok na gradenje( se spomnuvaa fantasticni rokovi)

Drugoto e ,,istorija na kriminalot vo Makedonija,,....opeano od mnogu dosegašni vladi
Може си поупатен не спорам, ама јас памтам некоја сума од 60милиони, само ги претворив во еври!
Крива Паланка - Деве Баир сега се спомнува дека ќе кошта 100+ милиони евра само. И тие мостови што ги изгради Бранко 20+ години така стојат , чисто сумњам дека се стабилни. Ние сме типичен пример за држава што нема план на подолг рок пошто се изгледа никој не ни очекува дека ќе опстоиме на долг рок.
Само 100 милиони? Батка само овој тендер ќе биде на некои 150+ милиони, па сега види колку ќе чини!
Само да кажам да не забегувате со темава, дел од ова што го постирате е за во другана тема Влада на РМ. Овдека кога ќе влезам сакам да ги читам убедливо најдно дешавките во земјава...едноставно кога ќе влезам овде сакам полека да ми умираат мозочните ќелии
Оти бе, тебе не те интересира што една пруга од 50 милиони ќе не чини минимум 20 пати повеќе? Тоа не е блам? Или блам за тебе е што некој од политичарите ќе се слика со отворен шлиц?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Може си поупатен не спорам, ама јас памтам некоја сума од 60милиони, само ги претворив во еври!

Само 100 милиони? Батка само овој тендер ќе биде на некои 150+ милиони, па сега види колку ќе чини!

Оти бе, тебе не те интересира што една пруга од 50 милиони ќе не чини минимум 20 пати повеќе? Тоа не е блам? Или блам за тебе е што некој од политичарите ќе се слика со отворен шлиц?
Ти си поблиску со цифрите за пругата.
Бранко потроши 200 милиони долари
Грујо потроши 500 милиони евра
Зајко кажа ќе потрошат 600 милиони евра.

Каде се парите не е битно, битно се потрошени, а и овие 600 ќе ги потрошат.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Затоа пишав 100+(плус) милиони, од градот до Деве Баир е најпроблематичниот дел. Некаде прочитав сума 200 милиони, значи штом толку прогнозираат толку значи 250-300 милиони ќе биде тендерот со се анекси.
Претходно при секоја најава дека почнува изградбата народ почнуваше да сади ореви и лешници. Најголема оштета од тоа се земало кога ќе почне експропријацијата :pos: :pos:

Автоматски споено мислење:

Овие бројки од каде се дека овие толку потрошиле?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Затоа пишав 100+(плус) милиони, од градот до Деве Баир е најпроблематичниот дел. Некаде прочитав сума 200 милиони, значи штом толку прогнозираат толку значи 250-300 милиони ќе биде тендерот со се анекси.
Ууупс, мој превид! Убаво си пишал од Паланка до Деве Баир, јас некако го поврзав со вториот лот Бељаковце-Деве Баир.
Turcite dale svoja ponuda....da se smeni proektot so se elemtrifikacija, i tie da fo zavrsat za 6 meseci celiot proekt

Nasite rekoa ne...nie ke go gradime i probaa sami. Koga go zafrknaa tunelot( našata oska i bugarskata se raziduvale za cela sirina na tunelot akonse prodolzelo so busenje-licno svedostvo na geodetot na proektot).
Otkako nasite ja videle greskata, i nemožnosta da se popravi....se obrakaat na avstrijcite koi prvicno gi odbija ka izveduvači
Јас сум геодет по струка, де нека кажат тие кои ја пуштиле оваа патка како било! Нема шанси да утнат толку дури ни тендерашки фирми, геодетите се троа чукнати(што јес јес:D), десет пати мери и дваесет пати контролирај :pos: :pos: :pos:.
Дури и да имало толкаво несовпаѓање, тоа се решава во 2 км траса, гачки се ова, за да се покрие јагмата такозвана пруга кон Бугарија!
Некој спомна поврзување кај Струмица, тоа беше најбезболна и најефтина варијанта, ама ние не сме пеери да бираме лесни патишта:toe:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.547
Поени од реакции
9.205
Само да кажам да не забегувате со темава, дел од ова што го постирате е за во другана тема Влада на РМ. Овдека кога ќе влезам сакам да ги читам убедливо најдно дешавките во земјава...едноставно кога ќе влезам овде сакам полека да ми умираат мозочните ќелии
Плановите на некогашните комуњари, кои подоцна еволуираат во северџани, за градската железница во Скопје и нејзината реализација:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Ууупс, мој превид! Убаво си пишал од Паланка до Деве Баир, јас некако го поврзав со вториот лот Бељаковце-Деве Баир.

Јас сум геодет по струка, де нека кажат тие кои ја пуштиле оваа патка како било! Нема шанси да утнат толку дури ни тендерашки фирми, геодетите се троа чукнати(што јес јес:D), десет пати мери и дваесет пати контролирај :pos: :pos: :pos:.
Дури и да имало толкаво несовпаѓање, тоа се решава во 2 км траса, гачки се ова, за да се покрие јагмата такозвана пруга кон Бугарија!
Некој спомна поврзување кај Струмица, тоа беше најбезболна и најефтина варијанта, ама ние не сме пеери да бираме лесни патишта:toe:
вероватно погрешно ме свати....пишував од мобилен

Трасата на тунелот што е на граница со Бугарија е утнат....а не трасата на наша страна.

Значи нашиве имаат проект и копаат...но према проектот од бугарска страна испаѓа дека нашиот и нивниот тунел нема да се совпаднат по оската. така се повикуваат австриците да ја оправат работата

Значи нашите и бугарите скоро и да немале некоја комуникација околу пробивањето на тунелот

Ова лично пред 20 години ми го објаснуваше кичевчанецот М.Г ....геодет, вишист кој работеше на проектот(воглавном маркирање на местата за бушење за поставување на експлозив)

Таков каков што бил проектот е ОК...но со бугарите е утната работата

ПС.ова не излезе никаде по медиуми.....како и за еден друг проект ...но во друга прилика

D

Deleted member 12196

Гостин

вероватно погрешно ме свати....пишував од мобилен

Трасата на тунелот што е на граница со Бугарија е утнат....а не трасата на наша страна.

Значи нашиве имаат проект и копаат...но према проектот од бугарска страна испаѓа дека нашиот и нивниот тунел нема да се совпаднат по оската. така се повикуваат австриците да ја оправат работата

Значи нашите и бугарите скоро и да немале некоја комуникација околу пробивањето на тунелот

Ова лично пред 20 години ми го објаснуваше кичевчанецот М.Г ....геодет, вишист кој работеше на проектот(воглавном маркирање на местата за бушење за поставување на експлозив)

Таков каков што бил проектот е ОК...но со бугарите е утната работата

ПС.ова не излезе никаде по медиуми.....како и за еден друг проект ...но во друга прилика
Овие податоци се неточни со 99% сигурност. 1% оставам за моја грешка.

Нема врска ова што го пишуваш. За Грујово време не е работено на новата траса. Не знам дали нешто е работено на постоечката од Куманово до Бељаковце. Ама 500 милиони, што е многу, многу е.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048

ВОВОВОВОВОВО фрштат закани, се тресе Европа, Бугарија у карантин од заканите на залижаниот даскал.

Дечко две години бугарските кучиња само тоа лаат, кај си ти до сеа да напраиш дипломатски скандал, кај беше до сеа?
Па добро постои ли поантипатична фаца од мрсниов, 2021 уште фризура на боцки фура у 40 години

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Овие податоци се неточни со 99% сигурност. 1% оставам за моја грешка.
Нема врска ова што го пишуваш. За Грујово време не е работено на новата траса. Не знам дали нешто е работено на постоечката од Куманово до Бељаковце. Ама 500 милиони, што е многу, многу е.
Збориме за потрошени пари, а не колку се сработило реално. Тогаш Грујо и од транспорт и врски кажаа дека ќе се задолжиме 500 милиони евра. 2020 (или 2019) Зајко и од транспорт кажаа, ќе чини 600 милиони евра. На што се потрошиле, тоа Ставрески магионичарот најдобро знае.

Во времето на Бране се потрошиле 200 милиони долари. Баш со еден обоен се кладев и го најдов тој податок, затоа и го памтам.

Парите ги нема, пругата ја нема, а народ очигледно К го боли за парите.

Се извинувам, нема да биле 600, туку 580 милиони евра

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Дека пругата ќе кошта 80 милиони зборуваше лично Папата на секоја Тв и митинг, дека турците нудеа поинаков проект но бара повеќе пари...памтам како да беше вчера

Член од
25 март 2012
Мислења
8.608
Поени од реакции
5.243
:pos:

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Збориме за потрошени пари, а не колку се сработило реално. Тогаш Грујо и од транспорт и врски кажаа дека ќе се задолжиме 500 милиони евра. 2020 (или 2019) Зајко и од транспорт кажаа, ќе чини 600 милиони евра. На што се потрошиле, тоа Ставрески магионичарот најдобро знае.

Во времето на Бране се потрошиле 200 милиони долари. Баш со еден обоен се кладев и го најдов тој податок, затоа и го памтам.

Парите ги нема, пругата ја нема, а народ очигледно К го боли за парите.

Се извинувам, нема да биле 600, туку 580 милиони евра
Бафрич, не си далеку ама за Груки си јалнаш, 2014 од тие пари ( 305 милиони) 145 се за пругата, другите за патишта, прочитај на линкот што си го постирал.
Второ, Зајко што вика 580, сега не сум сигурен може овие 152 се дел од тие 580 кои ги најавил во 2019 година.
А дека лаже сучи тоа се гледа од авион, лани ја прекинаа работата, сега пробуваат да најдат нови жртви.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.886
Поени од реакции
50.458

ВОВОВОВОВОВО фрштат закани, се тресе Европа, Бугарија у карантин од заканите на залижаниот даскал.

Дечко две години бугарските кучиња само тоа лаат, кај си ти до сеа да напраиш дипломатски скандал, кај беше до сеа?
да да... Напраи јак скандал кога седна на кастинг кауч кај Бојко и си дозволи пред тој вратар од Деспина понизно клапнат да му рецитира CV ,па како Тимчо учел во странство и како Влатко имал жена од Америка и како они биле про западни. Пред Бојко значи. Човекон има два големи одмора од школо.

Kajgana Shop

На врв Bottom