Блам држава

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Branko koga počna da ja gradi prugata so Bugarija trebase da košta 80 mil.marki togašni. Turcite dadoa predlog prugata da ja dobijata tie da ja gradat za 180 ili 190 mil marki no so elektrifikacija i 4 pati pokratok rok na gradenje( se spomnuvaa fantasticni rokovi)

Drugoto e ,,istorija na kriminalot vo Makedonija,,....opeano od mnogu dosegašni vladi

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.646
Поени од реакции
25.028
Ете у поверење да ти кажам дека во тек е процедурата за пројавување интерес за доизградба на пругата Куманово-Бељаковце и Бељаковце- бугарска граница. Ова е мислам четврт старт. Делница што на почетокот требаше да чини 30 милиони, ќе дојде до милиарда евра и пак нема да ја завршат.
Abe ajde pa i ti za nebitni proekti kako pruga ke se zamarame. Zaev i alma rabotat na nosenje na google i facebook kaj i da e posle popisot koga takvite kompanii ke imaat poverenje vo "nasata zemja" i /////// narod.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Branko koga počna da ja gradi prugata so Bugarija trebase da košta 80 mil.marki togašni. Turcite dadoa predlog prugata da ja dobijata tie da ja gradat za 180 ili 190 mil marki no so elektrifikacija i 4 pati pokratok rok na gradenje( se spomnuvaa fantasticni rokovi)

Drugoto e ,,istorija na kriminalot vo Makedonija,,....opeano od mnogu dosegašni vladi
Крива Паланка - Деве Баир сега се спомнува дека ќе кошта 100+ милиони евра само. И тие мостови што ги изгради Бранко 20+ години така стојат , чисто сумњам дека се стабилни. Ние сме типичен пример за држава што нема план на подолг рок пошто се изгледа никој не ни очекува дека ќе опстоиме на долг рок.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.581
Поени од реакции
22.294
Investicii vo infrastrukturata se dobri investicii, skapi normalno ama drzavata i lugjeto imaat benefit od toa:

- Aerodromi kolku tolku e ok
- patista: Ima potreba od popravki ama i novi avtopati odnosno doizgradba. Od Kumanovo - Gevgelija e ok, avtopatot za Ohrid da se dovrsi i ne bi bilo loso avtopati koi se od zapad na istok i obratno.
- Zeleznicka infrastruktura: Celosen remont na segasnava infrastrutkur kade potrebno, elektifikacija, (do)izgradba na prugi kon Bugarija i Albanija (preku Ohrid) i Grcija (Bitolsko) pa i Bugarija preku Strumica (kolku sto vidov nema).

Za snabduvacka infrastruktura (voda, procistitelni stanici, gas) da ne pravime muabet. Teski i skapi proekti se ovie nikoj ne ocekuva odma sve da se realizira no treba da ima plan. A za finansiranje veruvam EU nudi nekoja pomos na infrastukturni proekti am ai preku krediti da e, podobro nego segasnava sostojba.

D

Deleted member 12196

Гостин
Крива Паланка - Деве Баир сега се спомнува дека ќе кошта 100+ милиони евра само. И тие мостови што ги изгради Бранко 20+ години така стојат , чисто сумњам дека се стабилни. Ние сме типичен пример за држава што нема план на подолг рок пошто се изгледа никој не ни очекува дека ќе опстоиме на долг рок.
Бранко не изгради скоро ништо. Најмногу се изгради во времето на Љупчо.
Не сум погледал како изгледа „завршен“ мост. Некој ми рече дека од плочите штрчела арматура. Требало да се постави финален слој, кој не е поставен. Што останало од таа арматура после толку години (ако циганите досега не ја продале)?
На Крива Река кај село Кетенево има десетина огромни столбови (20-30 метри високи). Плоча нема, арматурата е оставена гола. После толку оксидација дали тие столбови ќе бидат функционални?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.610
Поени од реакции
88.095
Само да кажам да не забегувате со темава, дел од ова што го постирате е за во другана тема Влада на РМ. Овдека кога ќе влезам сакам да ги читам убедливо најдно дешавките во земјава...едноставно кога ќе влезам овде сакам полека да ми умираат мозочните ќелии

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.896
Поени од реакции
40.728

ВОВОВОВОВОВО фрштат закани, се тресе Европа, Бугарија у карантин од заканите на залижаниот даскал.

Дечко две години бугарските кучиња само тоа лаат, кај си ти до сеа да напраиш дипломатски скандал, кај беше до сеа?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
КОД правел емисија за тоа колку нерационално користиме вода. Таравари за КОД изјавил дека само 18% од Гостивар за 2017та плаќале сметки за вода. :pos:
2019та бројката стигнува до 50%, а 2020 е повторно e намаленa.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.331
Поени од реакции
4.623
Полошо од Неџат, Дерал и Сарачини сами ваквиве. Постов е уствари за темата бегство од Македонија.
Очекував постот да го заврши со пцуење и колнење а овој дури се извинува и пак ќе давал поддршка
Screenshot_20210201_110039_com.facebook.katana.jpg

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.881
Поени од реакции
17.717

Јас како знам Австријци се, така ни зборуваше професорката по географија во школо. Сега ен знам кој лаже, али со се горе што спомена плус да се направат тунели од нивна страна.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.646
Поени од реакции
25.028
КОД правел емисија за тоа колку нерационално користиме вода. Таравари за КОД изјавил дека само 18% од Гостивар за 2017та плаќале сметки за вода. :pos:
2019та бројката стигнува до 50%, а 2020 е повторно e намаленa.

Ama i //////// ne plakaat radiofuzija sega...

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
M

Macedon1um

Гостин
Комотно може и видеово од емисијата на Васко да оди во блам држава

Немам некое позитивно мислење за Солза Грчева ама ова е дно дна што го прави Ефтов, демек се загрижил за нејзината состојба па продолжува со бедни провокации. Секако тука улетува и фразата дека Левица им украла гласови, првен на Дпмне сега па истите што ја гласале неа го гласале Апасиев итн

Мислам за брзо време ќе ја добие заслужената награда од СДС за неговото обработување во нивна корист..

Kajgana Shop

На врв Bottom